Legally-Food: De recepten die ik nog eens wil maken

18.03.2016

De recepten die ik nog eens wil maken
Ken je dat, je bladert door je Instagram of Bloglovin Feed en je ziet de meest lekkere recepten. Ik neem me altijd voor het diezelfde avond nog te gaan maken, maar ondertussen is het er nooit van gekomen. Ik heb de recepten die ik nog eens wil maken op een rijtje gezet met als doel er elke week minimaal 1 te gaan proberen. 

Misschien is het juist wel omdat ik momenteel niet zo heel veel soorten eten kan eten, juist daarom ben ik de laatste dagen obsessed met recepten. Ik zit de hele dag wegsite’s af te struinen naar de lekkerste recepten. Ik kan ook echt niet wachten tot ik weer volle bak de keuken in kan duiken en de lekkerste recepten kan gaan maken. Op 1 staat toch wel de red velvet cake ow en dat wordt voor de verandering is geen healthy variant, maar gewoon met roomboter en slagroom, jummie!

Ontbijt:
Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik gewoon verzot op mijn oude vertrouwde havermout ontbijtje. Het is niet alleen heel erg lekker, het warmt me ook op en ik krijg er lang een verzadigd gevoel van. Variëren met mijn ontbijt vind ik doorgaans dus erg lastig en wil ik iets anders eten dan mijn vertrouwde havermout dan moet het wel echt heel erg lekker er uit zien. Onderstaande recepten vind ik er super lekker uit zien! De apple cruble staat al tijdens op mijn lijstje om eens te maken net als Kaiserschmarren. Toen ik nog gluten at, was dat mijn favoriet op wintersport en ik denk met weemoed aan die dagen dat ik dat at op het terras met mijn ski schoenen aan en lekker in het zonnetje. De pompoen pannenkoekjes van Chicks love food zien er een stuk beter uit dan de variant die ik ooit maakte al waren die ook wel erg lekker destijds, maar deze versie van het recept wil ik zeker ook een kans gaan geven, net als de Ricotta Pancakes.

Ricotta Pancakes – via Beginspiration
Pompoen pannenkoekjes – via Chicks love Food
Kokos wafels – via de Bakparade
Bananenbrood Granola – via Beginspiration
Gezonde apple crumble – via Optima Vita
Kaiserschmarren – via Allerhande

Bakken:
Een taart bakken is voor mij echt een groot genot, ik word zo vrolijk van bakken! Als het aan mij ligt bak ik iedere dag een taart! Helaas vinden mijn heupen dat iets minder leuk en eet je het een met het ander dan niet meer op. Daarom print ik de bak recepten meestal uit en als ik dan een goede reden heb om te bakken, dan put ik uit mijn stapel met geprinte recepten om een keuze te maken. Zoals ik aan het begin van het artikel al zeg staat een red velvet cake momenteel wel echt met stip op 1. Gewoon een taart met allemaal lagen en een heerlijke (ongezonde) frosting. Ik kan nu al niet wachten om hem te bakken!

Healthy chocolade fudge – via Chicks love food
Red Velvet Cake – via Culy
Superfood Cupcakes met Zoete Aardappel – via Perfect Housewife to be
Amandel Kokoscake – via Beginspiration
Chocolate cocobella pie – via Oh my pie

 

Downloads5
Foto’s afkomstig van Chicks love Food, De pan van Pien, Perfect Housewife to be, Hapjes Princess, Leuke recepten en Focus on Foodies. 

Diner:
Een nieuw origineel recept op tafel zetten en mijn vriend daarmee verrassen vind ik verschrikkelijk leuk! Ik hou er van om nieuwe recepten te proberen en een beetje af te wisselen tussen recepten die veel tijd kosten en recepten die lekker snel op tafel staan. De komende tijd wil ik wat risotto recepten gaan proberen. Het risotto recept dat ik normaal maak bevat namelijk veel champignons en laat dat nu net het enige zijn waar mijn vriend niet van houdt, genoeg reden dus om een andere variant te gaan proberen zoals die met asperges en zalm. Ook vind ik het leuk om wat hippere varianten van een stamppot te maken omdat ik zelf geen liefhebber ben van reguliere aardappelen, dus ook het oosterse stampotje van uit Paulines Keuken en de Stamppot van Zoete aardappel met spinazie van Chicks love food zullen dus ook zeker nog spoedig hier een keer op tafel staan!

Risotto met groene asperges en zalm – via Perfect Housewife to be
Zomerse zalmkoekjes – via De pan van Pien
Romige courgetti met garnalen – via Healthyfans
Bloemkool burgertjes – via Voedzaam en snel
Stamppot van zoete aardappel met spinazie – via Chicks love Food
Zeewolf met een crumble van hazelnoten – via Hapjes Princess
Pasta Spinazie Pesto – via De pan van Pien
Vis met pesto en parmaham – via Leuke recepten
Oosterse stamppot van zoete aardappel – via Uit Paulines Keuken
Rosbief rolletjes – via Chicks love Food
Zalm rolletjes met avocado – via Focus on Foodies
Rijst schotel met tonijn en sperziebonen – via Lekker en Simpel
Piccolini’s van courgette – via Foodness
Nasi Goreng van Bloemkool – via Voedzaam en snel
Bloemkool Pizza – Via Chicks Love Food

Soep:
De afgelopen weken eet ik niet heel veel anders dan soep, soep en nog eens soep en inmiddels heb ik dus al heel wat recepten die nog op mijn to do lijstje stonden al gemaakt. Toch heb ik ook wat betreft soepjes nog wel een lijstje met recepten die ik wil maken. Met name de zoete aardappel soep lijkt me erg lekker, nu ik al verzot ben op normale zoete aardappels in alle varianten kan de soep variant alleen maar super zijn.

Kikkererwtensoep – via Hapjes Princess
Zoete Aardappel Soep – via Jouw Fabriek
Asperge Courgette Soep – via Dayenne’s Food blog
Wortel pompoensoep met linzen – via Healthy is Funky

Dit waren de recepten die ik nog eens wil maken, welke recepten zou jij nog wel eens willen maken?

Tags:
Categorie: Food, Legally-Food
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Lianne 18.03.2016

  Heb jij dat ook dat je zoveel wilt maken, maar eigenlijk helemaal geen tijd hebt. Nou ja, ik hoop gewoon dat die tijd een keertje komt 🙂 Mijn lijstje wordt ook steeds langer en langer.

 • Reageer Diana 18.03.2016

  Ik heb dit vooral met kookboeken. Dan koop ik weer eens een prachtig nieuw kookboek met schitterende foto’s en na het doorbladeren wil ik alles maken. Maar in the end komt het erop neer dat ze allemaal in de boekenkast staan…

 • Reageer Jacquelien 18.03.2016

  Wat een ontzettend leuk artikel! Origineel ook. Een aantal recepten onthou ik zeker!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.