Legally-food: Mijn Versapers 2G slowjuicer + Winactie

29.03.2016

een slowjuicer
Een maand geleden besloot ik mezelf eens schandalig te verwennen en ga ik mezelf een slowjuicer cadeau. Na al jaren te hebben gedroomd van een dergelijk apparaat in mijn keuken vond ik het nu tijd om hem een plekje te geven op het aanrecht. Maar wat is een slowjuicer, waarom ben ik er zo blij mee en wat kun je er nu allemaal mee? Vandaag geef ik je alle in’s en out’s over slowjuicers en deel ik een toffe winactie met jullie. 

Wat is een slowjuicer
Het woord slowjuice zegt het al een beetje, langzaam persen. Doormiddel van een laag toerental wordt het sap uit groente en fruit geperst. Hierbij wordt het pulp van het sap gescheiden. Door het lage toerental komt er vrijwel geen warmte vrij waardoor de meeste enzymen en vitamines in tact blijven. In een slowjuicer kun je alle groente en fruit gebruiken, maar daarbij ook noten en kruiden.

Wat zijn de voordelen van een slowjuicer ten opzichte van een sapcentrifuge?
Na bovenstaand verhaal hoor ik je denken, waarom zou ik een dure slowjuicer kopen als een sapcentrifuge het zelfde kan en veel goedkoper is? Voorheen dacht ik dat een sapcentrifuge en een slowjuicer het zelfde waren, maar daar heb ik mij lelijk in vergist. Toen ik net mijn sapcentrifuge had, stond ik versteld van het grote aantal pulp dat ik over hield na het persen van een sapje. Ik had veel groente en fruit nodig om een halve liter sap te maken en ik hield een gigantische hoeveelheid pulp over. Dingen als boerenkool konden niet in mijn sapcentrifuge, daar kon hij geen sap uit persen.

Een sapcentrifuge
– Het sap wordt op hoge snelheid geperst
– Er komt veel warmte vrij waardoor een relatief groot deel van de vitamines verloren gaan
– Je houdt veel pulp over
– Je kunt het sap het beste direct op drinken omdat er dan nog de meeste vitamines in zitten
– Appels kunnen er vaak in zijn geheel in
– Groenten en fruit hoeft niet klein gesneden te worden voor je gaat persen
– Je hebt veel groente/fruit nodig voor een glas sap
– Het persen gaat snel

Slowjuicer
– Het sap wordt op lage snelheid geperst
– Het wordt ook wel een koude persing genoemd. Door deze koude persing blijven veel vitamines behouden.
– Je hebt weinig pulp
– Sap kan tot wel 24 uur worden bewaard (het beste is dit in een glazen fles in de koelkast)
– Groente en fruit moet klein worden gesneden omdat het anders niet in de opening past ofwel het filter verstopt raakt
– Je hebt relatief weinig groente/fruit nodig om een glas sap te maken
– Het duurt ongeveer 2,5 minuut om 1 glas sap te maken

Hoe drink je het sap
Het klinkt gek wellicht, want je weet toch heus wel hoe je moet drinken? Toch zijn er een paar belangrijke dingen die je zou moeten weten als je een slowjuice sapje nuttigt. Deze aspecten zijn belangrijk om alles uit de gezondheidsvoordelen te behalen.
– Het sapjes kun je zien als een maaltijd, je krijgt veel vitamines binnen en hydrateert je gelijk. Je kunt dan ook het beste het sap drinken doormiddel van een lepel en op de vezels kauwen, hierdoor komt er speeksel vrij en wordt het beter door je lichaam verteerd.
– Het is een boost op je nuchtere maag. Het beste kun je een juice drinken op je nuchtere maag en zorgt er voor dat je, je dag begint met een bom van vitamines. Een sapje bevat namelijk al snel minimaal de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit.
– Eet niet bij je juice maar wacht minimaal 30 minuten na het drinken met het nuttigen van voeding.
– Als je net hebt gegeten kun je het beste 2 uur wachten voor je een sapje gaat drinken.

Mijn slowjuicer
Voor de duidelijkheid, ik heb deze slowjuicer zelf aangeschaft en iedere euro zelf betaald, dit is dus geen gesponsorde post voor Versapers.
Na lang twijfelen (een jaar of 2) heb ik in februari besloten een slowjuicer te kopen. Een maand lang heb ik iedere avond reviews gelezen, ik bedoel €270,00 geef je niet zo maar even uit zonder daar goed over na te denken. Na veel verschillende slowjuicers hebben bekeken en reviews te hebben gelezen heb ik uiteindelijk besloten de Versapers 2G te kopen in de kleur titanium. De reden hiervoor was dat ik in veel reviews las dat het apparaat goed schoon te houden is, een relatief laag toerental heeft ten op zichten van andere merken en daarbij schijnen andere modellen meer lawaai te maken. Anderzijds was dit model relatief duur in vergelijking tot andere merken en helemaal als je weet dat dit het oudste model is van Versapers dat momenteel te koop is. Met name dat laatste heeft mij lang doen twijfelen, immers wil je eigenlijk het nieuwste hebben als je zo veel geld uit geeft.

Omdat de reviews over dit model toch zeer lovend waren besloot ik uiteindelijk toch voor dit model te kiezen. Na het bestellen kon ik niet wachten tot hij werd bezorgd en haalde ik nog voor hij werd bezorgd al voldoende groente en fruit in huis om te gaan juicen. Fijn daarbij is dat het apparaat werd geleverd met een boekje vol recepten en een uitleg van welke soorten groente en fruit je juist wel en niet met elkaar zou moeten combineren, wel zo handig.

Zelf heb ik nu een maand het apparaat en ben er nog steeds erg enthousiast over. Ja, het is even een klusje van 5 minuten om hem helemaal schoon te krijgen, maar ik heb het er (nu) wel voor over. Na het drinken van het sap voel ik me kip lekker en heb ik veel energie. Waar ik normaliter snel honger heb voel ik me lang verzadigd en kan ik uren teren op het sapje. Ik voel me er fit en goed bij. Niet alle sapjes vond ik erg lekker, maar uiteraard is dit heel persoonlijk. Zelf hou ik van groene sapjes en minder van sappen met bietjes, maar gelukkig zijn er opties genoeg om een lekker sapje op tafel te zetten.

Nadelen
– De prijs, het is een behoorlijk bedrag voor het apparaat en al het verse fruit en groentes zijn ook nog eens prijzig om het sap mee te maken
– Het apparaat is zwaar
– Schoonmaken zul je voor een deel met de hand moeten doen. Het helpt wel om het apparaat na gebruik nog even aan te zetten en met water door te spoelen.
– Dingen als bleekselderij moet in kleine stukjes gesneden worden omdat het filter anders verstopt.

Voordelen
– Heerlijke sapjes
– Het schoonmaken is makkelijker dan bij een sapcentrifuge
– Vrijwel alles kan je er in doen en sap van maken, ook van producten die je niet kunt gebruiken in een sappers zoals kruiden
– Er komt weinig pulp uit
– Je kunt kiezen tussen grove vezels of vrijwel geen vezels in de sap
– Hij is erg stil

Conclusie
Vind je het gewoon leuk om zo af en toe eens een sapje te maken en gaat het je dan vooral om de smaak van de sap en niet zozeer om de vitamines in de sap? Dan heb je voldoende aan een sapcentrifuge. Maar wil je dagelijks een sapje maken en ben je bezig met voldoende vitamines binnen krijgen, dan is het zeker een investering waard in een slowjuicer. Ik heb mijn slowjuicer nu meer dan een maand en nog steeds ben ik super blij met mijn juicer. Mijn angst dat het een eendagsvlieg zou zijn die ik amper zou gebruiken is zeker geen waarheid geworden.

 

IMG_1881
Winactie:

Het boek Slow! van Joost Duisterwinkel mag ik weggeven. In dit boek staan 175 recepten voor de slowjuicer. Niet alleen staan er legio aan sap recepten in, ook staan er soep recepten in, pannenkoekjes, tapenade, hummus, dressing, spreads en marinade. Hoewel je niet giga veel pulp over houdt na het slowjuicen leer je met de recepten uit dit boek ook precies wat je hier mee kunt doen. Van rösti tot komkommerspread, pannenkoekjes en champignonburgers.

Ik mag 1 van deze boeken weggeven, hoe je mee kunt doen?
– Volg Legally-Brunette op Bloglovin
– Like de Facebook Pagina van Legally-Brunette
– Volg mij op Instagram @stayctje
– Like Versapers op Facebook

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, laat dan een reactie achter onder dit bericht waar je in verteld waarom jij dit boek graag wilt winnen. Het is belangrijk daarbij een geldig mail adres te gebruiken zodat ik je kan bereiken als je de winnaar bent. Mee doen kan tot en met zondag 10 april.

 

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Manon 29.03.2016

  Goed artikel Stacey! Ik zou ook graag een slowjuicer willen hebben, alleen staat de keuken al zo vol met apparatuur! In ons nieuwe huis ga ik mij er zeker in verdiepen. Tot die tijd blijf ik sapjes halen en mijn blender gebruiken!

 • Reageer Sarah 29.03.2016

  Ik ben groot fan van mijn versapers. Wij hebben de 3g sinds een klein jaartje. We hebben zelfs een keer een 5 dagen reboot gedaan puur op sapjes. Wat jij omschrijft herken ik ook, dat energieke dat lang aanhoudt. Ik vind bietensap juist wel heel lekker. Het schijnt als je ze schilt dat het minder overheersend is. Ik combineer het graag met grapefruit en kurkuma. Bietensap is ook goed voor je zuurstofgehalte in je bloed en veel hardlopers drinken het om die reden, heb ik gelezen. Als wij verkouden zijn of willen voorkomen maak ik vaak shots met gember en citroen! I love my versapers

 • Reageer Jessica 29.03.2016

  Dit boek komt als geroepen! Ik heb nu al een tijdje een slowjuicer in de keuken staan, maar ik gebruik hem te weinig, omdat ik gewoon niet zo goed weet wat ik in een sapje kan combineren. Dit heeft al een aantal keer geresulteerd in een smerig goedje wat ik met heel veel moeite weg kreeg.
  Hulp is dus zeer welkom! 🙂 Daarnaast zou ik er graag meer mee doen dan alleen sapjes maken.

 • Reageer Fleur Sophia 29.03.2016

  Ahw, wat ontzettend tof dat je een slow juicer hebt aangeschaft! Deze staat ook al eeuwig op mijn (te lange) wishlist!

 • Reageer roxanne 29.03.2016

  Heel leuk! Ik zou dit boek graag willen winnen om nieuwe inspiratie uit te halen, ik had er bv nooit bij stilgestaan hoeveel meer dan sapjes je kan maken met een slowjuicer. Pannekoeken, hummus.. Dat lijkt me wel wat om te proberen! En mijn zoontje mag ook steeds meer eten en drinken (bijna 9 maanden), dus dan gaan we samen gezellig sapjes drinken ^_^

 • Reageer Anita H. 29.03.2016

  Ik heb nog geen slowjuicer / Versapers, maar dat is een kwestie van tijd. Staat heel hoog op mijn wensenlijst. (Natuurlijk best een prijzige aankoop.) Gezond leven en gezonde voeding in het bijzonder, heeft hoge prioriteit. En gezond en smakelijk combineren doe ik uiteraard het liefste. Ik kan – alvast – wat inspiratie gebruiken.

 • Reageer Nadine 30.03.2016

  Ik zou deze onwijs graag willen winnen voor mijn zusje, mijn zusje heeft slikangst en heeft hierdoor al een jaar ongelofelijk veel moeite met vast voedsel. Nu gaat ze langzamerhand de goede kant op. Ze heeft lange tijd (en nog steeds) geleefd op vloeibare voeding en dit is niet bepaald gezond.. vol met suikers om de caloriewaarde hoog te houden. Groente kreeg ze weinig binnen en nu vonden wij (als zusjes) het tijd om haar te helpen naar een gezonder en beter eetpatroon. We gaan haar voor haar verjaardag een slowjuicer geven en dit boek zou perfect passen bij het cadeau en ook bij haar weg naar gezonder en vaster eten (aangezien de pulp óók in recepten verwerkt wordt en ze gek is op pannenkoeken!). Ik ga duimen :)!

 • Reageer kylie 30.03.2016

  Oh wat een geweldige actie! Ik zou deze slow juicer graag willen winnen, om net zo’n lekkere en fotogenieke sapjes als jou te maken natuurlijk hihi. Maar de voornaamste reden is dat ik sinds een tijdje op mezelf woon. In mijn ouderlijk huis hadden we een slow juicer, waarmee mijn moeder voornamelijk heerlijke sapjes maakte. Helaas zal ik er nu zelf een aan moeten schaffen om net zo’n lekkere sapjes te kunnen maken, maar zoals jij al aan geeft is de juicer erg duur om zo maar even te kopen. Oftewel… deze winactie komt als geroepen!! #fingerscrossed

 • Reageer Nina Mol 01.04.2016

  Ik doe graag mee: ben al een tijdje op n koolhydraatarm dieet dus een slow juicer zou goed van pas komen!!

 • Reageer Jacqueline 01.04.2016

  Wauw dat zou schitterend zijn de gezonde keuken.

 • Reageer Iris 01.04.2016

  Ik heb onlangs ook een slowjuicer aangeschaft. Sinds het nieuwe jaar ben ik vol op bezig om gezonder te eten en te sporten.. Welke vrouw wil nou niet de zomer bikini proof in gaan? Nou bij mij was het echt nodig!! Echter heb ik sinds de aanschaf van de slowjuicer vooral steeds hetzelfde gemaakt.. het wordt een beetje eentonig en ik ben inspiratieloos!

 • Reageer Anna 01.04.2016

  Ik wil ook graag een slowjuicer aanschaffen. Helaas nog eventjes sparen, want het is best een dure aankoop. Ik ben al een tijdje bezig met gezonder eten en actiever te worden. Het lukt aardig, maar het boek Slow! zou mij hier nog beter kunnen helpen.
  Mede door jou inspirerende artikelen ben ik gezonder en sportiever gaan leven !

 • Reageer Anneliese de Waal 01.04.2016

  Ik doe graag mee !!!, ik heb alle stappen doorlopen behalve Instagram, ik heb geen Instagram.

  Een geweldige actie, de prijs is super !!

  Groetjes Anneliese

 • Reageer lieke blondeel 02.04.2016

  Lijkt me een heel fijn boek, wil graag een gezondere levensstijl dus dit boek zou goed van pas komen!
  Ik volg je op alles:D

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.