Legally-Home: Hometour #3

04.03.2016

IMG_9996-003
Vandaag is het tijd voor het laatste deel van de hometour welke we afsluiten op zolder. We zijn de afgelopen weken begonnen in de woonkamer en keuken, doorgegaan naar de hal en de eerste verdieping en komen nu dus uit op zolder. Toen we voor het eerst ons huis bekeken was de zolder een donkere ruimte met een piepklein raampje. Inmiddels is het een grote lichte ruimte geworden met veel ramen. Kijk mee met het laatste deel van ons huis in Hometour #3.
Zoals gezegd was onze zolder een hele donkere ruimte met een inimienie raampje waar amper licht doorheen kwam. Hoewel de zolder momenteel gewoon een hele grote luxe ruimte is die we niet heel actief gebruiken besloten we wel om ook deze gelijk aan te pakken zodat echt het hele huis klaar zou zijn in een keer. Om jullie een beeld te geven van hoe het was begin ik dan ook maar even met een paar foto’s van de oude situatie.

Huis
Het lijkt me duidelijk dat we het niet hebben gelaten zoals het was bij aankoop van ons huis. We hebben er een nieuwe muur in gezet en er voor gekozen om zowel aan de voor als achterkant van het huis een dakkapel te plaatsen. Hierdoor hebben we hele lichte ruimtes gekregen.

Huis
Op bovenstaande foto’s zie je de overloop als je op zolder bent. Ook hier hebben we dus weer gekozen om alles wit te maken. Het is ook in deze ruimte mooi licht omdat ook hier inval is van licht doormiddel van het raam in het dakkapel dat wij hebben aan de rechter kant.
Huis1
Op de rechter foto is dat raam te zien dat zorgt voor die mooie lichtinval op de overloop. Onze handige klusjes man heeft daarbij de zolder voorzien van mooie schotten waar we al onze spullen mooi achter op kunnen ruimen, zoals kerstspullen, koffers en ga zo maar door. Aan de linker kant hebben we een wasruimte gesitueerd die kan worden afgesloten. In deze ruimte is wederom een raam, zijn schotten en staan de wasmachine en droger. In deze ruimte hebben we gekozen voor een hele diepe vensterbank zodat je hier gemakkelijk je was kunt opvouwen en het dus dient als een soort werkblad. Naast de wasmachine staat een wit houten rek dat afkomstig is uit de badkamer van mijn vorige huis. Op dit rek staan al onze wasmiddelen, knijpers en andere spullen die we gebruiken voor de was.

Huis2  Pictures6
Voor de oplettende kijkers die mijn blog al wat langer volgen, deze bank stond voorheen in de woonkamer van mijn huis. Het is een hoekbank van Ikea die je uit kunt trekken waardoor het een bedbank is voor 2 personen. Het is een hele handige bank en omdat het wel eens handig is om een extra slaapplek te hebben voor een logee hebben we deze bank dus op zolder geplaatst. Het omgekeerde kratje dient als een soort salontafel met wat tijdschriften er op en heb ik vooral neergezet om het geheel wat meer aan te kleden, wellicht dat ik hem nog een keertje wit schilder zodat hij beter bij het geheel past.

Uiteraard is hier ook weer de loopband te zien die dus prominent op zolder staat. Maar waar we gelukkig ook meer dan genoeg ruimte voor hebben.
IMG_9705-001Pictures5 Pictures7

Dan mijn bureau, het is een relatief goedkoop bureau van de Ikea, gewoon een blad en 2 schagen en klaar. Toch vind ik het een super tof bureau waar ik onwijs blij mee ben. Zeker als ik mijn lessen aan het voorbereiden ben vind ik het fijn me even terug te trekken en in alle rust te kunnen werken, deze ruimte is daar ideaal voor. Uiteraard heb ik het geheel leuk aangekleed, want ik ben van mening dat ik me dan beter kan concentreren…. De lamp is van de Xenos, de lade blokjes zijn al zeker 15 jaar oud en van de Ikea (ooit wit geschilderd door mijn ouders) en de stoel is dezelfde als welke wij beneden in de woonkamer hebben en is dus van de woonfabriek.

Zoals jullie zien hebben we nog niets voor de ramen hangen, dat willen we wel heel graag, maar omdat we kiep kantel ramen hebben in beide dakkapellen is het lastig om iets te vinden dat aan onze wensen voldoet. Mocht iemand tips hebben, let me know!

Nou ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om onze zolder te zien! 

Tags: , , , ,
Categorie: Home, Legally-Life
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Joyce 04.03.2016

  Wauw!! Ook jullie zolder is prachtig! Heel leuk om zoveel van jullie huis te zien!

 • Reageer Charelle 04.03.2016

  Haha niets zo belangrijk als de loopband! 😉 Maar hele mooie foto’s weer en dat kaartenrek staat ook echt super gezellig!

 • Reageer El 04.03.2016

  Prachtig hoor! Had ik maar zo’n mooie opgeruimde xolder
  Nu in de zomer de tuin nog een tuin tour

  • Reageer El 04.03.2016

   Mijn emoticons verdwijnen steeds 🙁

 • Reageer Bente 04.03.2016

  Wauw de zolder is echt onherkenbaar! Ook weer prachtig gedaan! 🙂

 • Reageer Diana 04.03.2016

  Wat is het huis prachtig geworden!

 • Reageer Deisy 04.03.2016

  Wat een fijne zolder hebben jullie er van gemaakt, echt leuk om te zo te zien.

 • Reageer Joyce 04.03.2016

  Super mooi! Ik heb genoten van je 3 home tours.

 • Reageer Nynke 04.03.2016

  Wauw, de zolder is al net zo mooi als de rest van jullie huis. Echt prachtig!!

 • Reageer Tara 04.03.2016

  Wauw! Je moet woonstyliste worden ik ben nu bezig met mijn badkamer. Wat hebben jullie daar aan de muur? Tegels of stuc met afwasbare verf?

  X

 • Reageer Forever38.com (Vera) 04.03.2016

  Prachtig, Stacey, een paleisje ! Bedankt dat we een kijkje mochten nemen.

 • Reageer Renske 23.04.2016

  Wat een gaaf huis heb je! Mooi ruim en licht door al het wit, ik houd daar wel van.

  Ik heb een aantal blogjes gelezen en ik wil je nog even veel beterschap wensen, hopelijk knap je snel weer op.

  Groetjes,
  Renske

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.