Legally-Me: My Weekly Diary #10

07.03.2016

My Weekly Diary
Afgelopen week was het vakantie in de regio en met vrijwel alleen maar vriendinnen die in het onderwijs werken betekent dat heel veel gezelligheid. Hoe gezellig afspreken met al die lieverds ook is, ik betaal er wel een hoge prijs voor in de vorm van heel veel pijn en vermoeidheid. Een week dus met veel gezelligheid maar ook weinig energie, van een High Tea bij de Yoghurt Barn tot bankhangen, een Asics event en lunches, kijk mee met mijn week in My weekly diary.

My Weekly Diary
Maandag

Omdat ik weet dat het een lange inspannende dag gaat worden ben ik de avond er voor al wat vroeger naar bed gegaan en blijf ik zo lang mogelijk in mijn bed liggen. Ik kan die uurtjes slaap en rust hard gebruiken om de rest van de dag door te komen. In Utrecht heb ik namelijk afgesproken met vriendinnetje Marisa. Marisa en ik zien elkaar niet mega vaak, volgens mij was de laatste keer dat we elkaar zagen tijdens de wandeltocht van de Dam tot Dam toen we 42 kilometer liepen. We hadden het nodige bij te praten en na een korte shop sessie, alwaar ik een mooie jas scoor waar ik super blij mee ben. Na onze korte shopsessie nemen we plaats bij de Yoghurt Barn (waar anders he?). Bij de yoghurt barn zitten we een paar uur (ja dat lees je goed) te kletsen over van alles en nog wat en natuurlijk genieten we van een heerlijke yoghurt variatie. Na onze lange sessie is het al weer bijna tijd om naar het Asics event te gaan. Ik ben zelf erg benieuwd hoelang en of ik het vol ga houden. Gelukkig helpt mijn nieuwe outfit en de gezelligheid van Andrea, Gaby en Mari wel om het vol te houden. Terwijl zij mee doen aan een workshop sta ik gewoon braaf te kijken en mijn pijn weg te puffen. Stiekem ben ik wel blij als ze klaar zijn zodat ik snel naar huis kan om warm te worden en te gaan liggen. Ik shop thuis nog even mijn outfit en kruip dan snel in bed.

1my week2
Dinsdag

Zoals te verwachten viel ben ik vandaag echt helemaal niets waard, daar speelt ook nog eens bij mee dat ik door de pijn amper heb geslapen en pas tegen 05:00 in slaap val. Ik blijf dus vrijwel de hele dag in bed liggen met uitzondering van 2 uurtjes die ik er echt uit moet voor een medische afspraak. Het is dus niet echt een spannende dag in mijn diary om te beschrijven, sorry!

1my week3
Woensdag

Er wordt vandaag wat geklust en rond ons huis geklust, er wordt elektriciteit aangelegd in de schuur en de tuindeur wordt voorzien van wat extra sloten. Hoewel het dus vooral buiten gebeurd was ik stiekem wel heel blij dat ik even weg kon want dat geluid van zagen maakt me hyper nerveus. Ik wandel naar het centrum, de meest actieve vorm van beweging al is enige vorm van tempo ver te zoeken omdat de tranen dan in mijn ogen springen van de pijn, dus op de vraag gaat het al beter met je buik kan ik helaas nog steeds geen positief antwoord geven. Maar goed, ik liep dus naar het centrum om even te ontspannen aan de herrie. Jullie weten natuurlijk dat de Yoghurt Barn een grote favoriet is in Haarlem maar By Lima staat misschien nog wel hoger op mijn ranglijst met Healthy Hotspots in Haarlem. Bij By Lima heb ik afgesproken met Zowy en samen lunchen we lekker terwijl we ook lekker aan het theeleuten zijn. Na weer lekker bij te hebben gekletst loop ik weer terug naar huis. Later op de dag moet ik weer voor Mensendieck de deur uit en de rest van de avond lig ik op de bank en doe ik vrij weinig, een beetje bijkomen van de dag, pijn weg puffen en opladen voor de volgende dag.

1my week4
Donderdag
Ik blijf vandaag weer zo lang mogelijk in bed liggen. Als ik wakker wordt voel ik me ellendig, ik heb pijn, ben duizelig en misselijk en dan krijg je dus de foto links onder… Maar na een douche gaat het weer iets beter gelukkig. Mijn collega en ik hebben afgesproken en ik verheug me er op haar weer even uitgebreid te zien en te spreken. We zijn beide dit jaar begonnen in het onderwijs als recht docenten en zijn inmiddels naast collega’s ook vriendinnen geworden. We hebben een high tea geboekt bij de Yoghurt Barn (waar anders he…. en daarbij de enige optie die enigszins mogelijk is voor mij). We beginnen om 13:00 en om 17:00 uur merken we dat het wel heel stil wordt en zelfs de muziek niet meer aan staat, ze blijken dicht te gaan, oeps. Ondertussen hebben we nog lang niet alles besproken en ook nog lang niet alles op. Eenmaal thuis eet ik iets kleins en ploffen we op de bank samen. Hoewel ik niet zo veel heb gegeten bij de High tea en alles glutenvrij was heb ik veel last, maar als je me vraagt of het het waard was antwoord ik volmondig met een Ja, het was heerlijk en vooral heel gezellig.

1my week5
Vrijdag
Een dag waarop ik slecht op gang kom, ik moet van mezelf heel veel maar het lukt gewoon niet. Na het doen van de boodschappen begin ik maar met het maken van de bekende gelaagde cheesecake die vanavond als toetje op het programma staat. Ondertussen komt de postbode langs met leuke pakketjes, ja soms is blogger zijn best heel leuk, zeker als je het boek van Annexeren ontvangt, een nieuw kookboek en een relax pakket van VSM. Vervolgens komt M. thuis met wie ik de voorgerechtjes maak voor ons diner van vanavond met vrienden. De lieverd komt eerder thuis uit zijn werk om mij te ontzien zodat ik niet helemaal kapot ben en verga van de pijn voordat onze vrienden er zijn. Toch ben ik inmiddels weer zo gaar, moe en doet alles pijn dat ik ga douchen in de hoop dan weer een beetje op te knappen. Het heeft wat effect en ik ben in ieder geval tot het einde van de voorgerechten in goede doen, dat ik de rest van de avond krom loop van de pijn mag de pret niet drukken want we hebben wel een giga gezellige avond met vrienden!

1my week6
Zaterdag
Na een kort nachtje heb ik afgesproken met Yvette om te gaan lunchen/brunchen. Een ontbijtje weg krijgen lukt me niet en dus ga ik met een lege maag haar kant op. Zoals het hoort bij meiden hebben we na 4 uur nog stof genoeg om verder te kunnen kletsen, het is dus erg gezellig. In de trein terug neem ik een Starbucks die ik (heel zonde) al na 2 slokken weg gooi, het smaakt me gewoon niet en ik word er kost misselijk van. De worteltjes met hummus krijg ik wel weg en ondertussen lees ik een boek op mijn iPad. Als ik thuis kom plof ik op de bank onder een dekentje en met mijn warmte kussen. We kijken natuurlijk naar de finale van Wie is de mol (ik zei al vanaf aflevering 2 dat de Mol de Mol was). Verder vind ik de laatste aflevering wel erg saai dus kijken we nog maar een serie na wie is de mol voor wat meer spanning.

1my week7
Zondag
Na heerlijk geslapen te hebben en te hebben ontbeten met een sapje uit mijn slowjuicer ga ik naar Yoga. Ik heb het de hele week niet op kunnen brengen om naar Yoga te gaan, te veel pijn, maar ik wil vandaag heel graag. Echt lekker gaat het niet maar toch is het fijn. Eenmaal thuis neem ik een lekkere warme douche en lunch ik met een bakje havermout. We kijken ondertussen een beetje naar vakantie dingen voor onze reis naar Amerika maar we zouden ook graag nog even een weekendje weg willen wanneer dat weer mogelijk is. Tegenwoordig eten we bijna altijd beide iets anders, ik voornamelijk soep en M. normaal om het zo maar even te zeggen, ook vanavond. Gelukkig eten we wel tegelijk dus zitten we wel gezellig aan tafel. Na het eten beginnen we aan House of Cards onder het genot van het laatste stukje cheesecake, man wat was die weer lekker!

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post