Legally-Me: My Weekly Diary #11

14.03.2016

111 my weekly
Afgelopen week was de week waarin deze spuit 11 eindelijk Netflix nam en Apple TV. Gevolg was dus binge watching! Maar uiteraard moest er ook genoten worden van het heerlijke weer in het weekend, onder andere doormiddel van een wandeling over het strand. Lees mee met mijn week in My weekly diary.

Ik waarschuw maar gelijk boven aan het artikel, het was een saaie week waarin weinig gebeurde. Natuurlijk heb ik getwijfeld om dan maar geen weekly diary te schrijven maar dat zou waarschijnlijk veel vragen oproepen. De laatste tijd weet ik ook niet meer zo goed waar ik goed aan doe, jullie meenemen in mijn week of het niet doen. Omdat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken kies ik er voor wel een weekly te schrijven, want ik weet dat de meeste van jullie lieverds zijn en het wel erg leuk vinden om mee te lezen. Voor de mensen die er ander over denken: Be nice or leave

111 my weekly6
Maandag
Na een nacht amper te hebben geslapen val ik om 06:00 toch in slaap omdat ik een paar bel afspraken met artsen heb moet ik helaas toch weer redelijk vroeg de wekker zetten, maar dat betekent niet dat ik ook daadwerkelijk mijn bed uit kom. Het duurt tot een uurtje of 14:30 voordat ik er echt uit kom en ga douchen. Tussendoor ga ik er natuurlijk wel een paar keer uit om even een ontbijtje te halen, thee en ga zo maar door. Ik ben zo moe en voel me zo beroerd (zie foto) dat ik geen idee heb hoe ik de dag door ga komen. Daar komt bij dat ik alles wat ik eet en drink er ook net zo hard weer uit gooi en dat schiet natuurlijk niet op. De rest van de dag ben ik dan misschien wel uit bed, maar niet actief, ik lig voornamelijk op de bank onder een dekentje.

111 my weekly4
Dinsdag

Samen met mijn lieverd ga ik naar het ziekenhuis waar ik een afspraak heb en waar ik van de arts nieuwe en gerichtere medicatie krijg. (Voor alle lieve en super goed bedoelde vragen over mijn situatie, ik weet dat jullie het allemaal super lief bedoelen, maar voor mijn eigen privacy kies ik er voor hier gewoon heel weinig over te delen). Na de afspraak ga ik weer naar huis en moet M. natuurlijk weer aan het werk. Op de bank hou ik me met name bezig met mezelf verdiepen in mijn nieuwe kookboek en zoek ik het internet af naar nieuwe recepten, veel meer energie voor andere dingen heb ik ook niet want wederom komt alles er uit. Toch besluit ik een soepje te maken, de heerlijke snelle linzensoep waar jullie het recept van kunnen vinden op mijn blog, maar ook deze viel helaas niet zoals gehoopt. Dat betekent dus weer een avondje met pijn en kapot op de bank, maar gelukkig wel naast en met mijn lieverd, dat maakt een hoop goed. Aanrader op de dinsdag avond vind ik trouwens wel het programma Married at first sight op RTL 4, een programma waarin mensen middels wetenschap aan elkaar worden gekoppeld. Ik hou wel van dat soort lekkere wegkijk tv!

111 my weekly3
Woensdag
Zoals gezegd het was geen bijzondere week. Na weer bloed zweet en tranen te hebben gestopt in mijn ontbijt duurde het niet lang tot dat…. goed ik hoef die zin denk ik niet af te maken. Ik bleef dus maar een beetje hangen op de bank waar ik wat dingen voor de blog typte en fotografeerde. Toen het zonnetje begon te schijnen in de middag besloot ik toch maar een rondje te gaan lopen, die vitamine D kan ik immers goed gebruiken, het is ook wel erg lekker om even een frisse neus te halen en beweging is essentieel voor mijn buik als ik de artsen mag geloven. De rest van de avond ga ik lekker op de bank liggen en kijk ik, nu M. toch naar voetbal training is, een heerlijke chickflick.

Collages
Donderdag
Na lang wikken en wegen ben ik toch maar naar de Yoga gegaan, ik voel me redelijk goed en merk gewoon dat ik echt heel goed kan ontspannen door yoga. Ik schijn een extreem hoge en snelle ademhaling van mezelf te hebben en door mensendieck en yoga krijg ik dat steeds beter onder controle, daarbij gezegd hebbende dat deze vorm van yoga ook met name over ademhaling gaat. Na de les haal ik mijn nieuwe medicijnen op en verwen ik mezelf met banaan pannenkoeken, niet heel slim denk ik want toen was het iets met rennen richting de wc en de rest van de dag was dit aan de orde. Alleen bij de dokter ging het even goed maar de avond was echt hopeloos. We lagen dus maar gewoon lekker op de bank een beetje series te kijken en ondertussen klooi ik dan altijd wat op mijn telefoon. Super leuk, op de website van het RTL nieuws staat een artikel die je in een dyslexie tekst kunt veranderen door te klikken op een link. Het is voor mensen zonder dyslexie de manier om eens te ervaren hoe het is voor iemand die dit wel heeft. Nu moet ik toegeven dat ik het gelukkig niet zo erg heb, maar het is wel een mooie manier om mensen duidelijk te maken hoe iemand met dyslexie lezen ervaart en zorgt waarschijnlijk ook voor meer begrip.

111 my weekly2
Vrijdag

Eindelijk weet ik het vandaag voor elkaar te krijgen mijn eten binnen te houden, joehoe! Ik voel me daardoor al snel een heel stuk beter, maar hou me rustig door op de bank lekker een beetje tv te kijken en natuurlijk wat met de kat te knuffelen.
Als M. thuis komt van zijn werk heeft hij een verrassing bij zich, een Apple TV! Ik heb het al jaren over een Apple Tv en omdat we nu graag Netflix willen vond ik dat we nu dus echt een Apple TV nodig hadden. Samen vinden we het stiekem hartstikke leuk om dat dik direct te installeren en alles uit te proberen, zo leuk dat we zelfs even vergeten dat er nog zoete aardappelen in de oven stonden, oeps…. Je snapt dus wel dat de rest van de avond we lekker op de bank hebben gelegen en maar liefst 3 aflevering House of Cards keken.

111 my weekly1
Zaterdag

Na samen lekker te hebben uitgeslapen, maken we samen ons ontbijtje terwijl we kijken naar een aflevering van ‘Ik vertrek’. Het is een blijft een geweldig programma waar we maar al te graag samen naar kijken tijdens het maken van ons ontbijt en het eten. Het weer is zo mooi dat we besluiten lekker naar het strand te gaan om even rond te lopen. Het is op het strand vaak een stuk kouder door de wind, maar dat is nu helemaal niet zo, het was zalig! Na het strand genieten we in de tuin nog even van het zonnetje terwijl we aan het lunchen zijn en dan gaan we richting de plek waar we met mijn ouders, oom, tante en nichtje hebben afgesproken om de as van mijn oma uit te strooien. Zo iets had ik nog nooit gedaan en het blijft een beetje een gek idee vind ik zelf, maar we hebben het volgens mij heel mooi gedaan. Om het samen nog verder af te sluiten drinken we daarna wat in een plaatselijk eet cafe waar we ook wat eten. Op de terugweg vatten mijn moeder en ik het plan op om nog even een ijsje te halen bij DE ijssalon, Da Vinci in Amstelveen, in mijn ogen de beste die er is. Het is vandaag de eerste dag dat ze open zijn en we zijn duidelijk niet de enige met dit plan. Na het heerlijke ijsje en een kop thee bij mijn ouders gaan we lekker naar huis waar we samen nog even op de bank naar een aflevering van House of Cards kijken en dan gaan we lekker slapen.

111 my weekly5
Zondag

Na een onrustig nachtje te hebben geslapen worden we wakker en gaan we wederom samen ontbijten, dit keer kijken we samen Rambam, ook al zo een heerlijk programma. Na het ontbijt gaat M. richting de voetbal en ga ik naar de yoga. Gelukkig  is het een vorm van yoga waarbij je jezelf niet op hoeft te vouwen, maar vooral bezig bent met je ademhaling. Na de les loop ik weer terug naar huis, zij het met een kleine omweg om de 10.000 stappen vandaag wel te gaan halen. Als lunch maak ik havermout, ik heb namelijk ontbeten met een sapje van de slowjuicer. Omdat het zo’n prachtig weer is besluit ik het lekker in de tuin op te eten in het zonnetje terwijl ik de DWDD University kijk over terrorisme, een aanrader! Als M. terug komt van de voetbal gaan we samen nog even naar het tuin centrum om te kijken voor planten. Onze tuin is namelijk nog niet klaar, de border is nu vrijwel leeg en dat wat er in staat is verschrikkelijk. We kopen uiteindelijk alleen 3 kleine plantjes maar gaan weg met een berg inspiratie. Als we thuis komen kruip ik op de bank om te werken aan dit artikel.

Hoe was jullie week? 

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Kim 14.03.2016

  Wat vervelend dat je, je zo rot voelde! Hopelijk helpt de zon je, je snel weer beter te voelen.

  • Reageer Stacey 14.03.2016

   Dank je wel Kim, de zon is gelukkig een mooi medicijn! 🙂

 • Reageer Jolita 14.03.2016

  Hoi Stacey, even over dat “be nice or leave”: is het echt zo erg dat je uitgescholden wordt enzo ? Of stoort het je als mensen je wat moeilijker vragen stellen ??? Ik vind dit erg onvriendelijk over komen, moet ik zeggen.

  • Reageer Stacey 14.03.2016

   Hoi Jolita, helaas worden er inderdaad scheldwoorden gebruikt. Niet alleen in de comments maar ook per e-mail. De verwijzing naar Be nice or leave heeft dus betrekking op die reacties. De vele vooral super geïnteresseerde vragen waardeer ik juist al kan ik ze uit privacy overwegingen helaas doorgaans niet beantwoorden.

   Het spijt me als het verkeerd op jou over is gekomen. Maar ik hoop dat deze reactie het geheel wat verduidelijkt.

   Groetjes,
   Stacey

   • Reageer Jolita 14.03.2016

    Hi Stacey, dat vind ik echt heel erg om te lezen, dat er scheldwoorden gebruikt worden. Ongelofelijk. Ik dacht dat je doelde op de comments die soms een beetje kritisch zijn, met betrekking tot je huidige gezondheidssituatie/dagindeling (soms). Dat je echt prive emails/comments krijgt met persoonlijke aanvallen/scheldwoorden erin, had ik echt nooit verwacht. Bedankt voor je verduidelijking. En sterkte uiteraard met je gezondheid !

    • Reageer Stacey 14.03.2016

     Dank je wel voor je lieve reactie Jolita. Ik snap heel goed je gedachten gang, maar helaas gaat het allemaal iets verder en omdat ik dergelijke comments direct verwijder zien jullie het (gelukkig) ook niet.

 • Reageer Anne-Roos 14.03.2016

  Leuk weer om te lezen!

 • Reageer anna 14.03.2016

  Hoi stacey,

  wees niet bang saai over te komen. Het leven is nou eenmaal niet 1 groot feest.
  Fijn dat de kat van de buren wat troost geeft. Bijzonder dat ze dit aanvoelen.
  Misschien een tip voor een kast in de woonkamer: house of mayflower in heerhugowaard. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.
  Heel veel sterkte en dat ze maar snel een oplossing vinden…

  • Reageer Stacey 14.03.2016

   Hoi Anna, hartelijk dank voor je lieve reactie en je goede tip! Ik heb gelijk de website even bezocht en ze hebben inderdaad veel leuke artikelen!

 • Reageer Yamina 14.03.2016

  Ik blijf dit altijd leuk vinden om te lezen.
  Wat ik echt ontzettend knap vind is dat je blogt en dyslexie hebt. Ik heb hier namelijk ook last van maar schaam mijzelf hier echt erg voor. Zo erg dat ik op sommige vacatures gewoon niet durf te reageren. Ik bewonder je daarin!

  • Reageer Stacey 14.03.2016

   Hi Yamina, wat vervelend dat je, je zo beperkt voelt door je dyslexie! Het is en blijft gewoon een heel vervelend iets waar helaas vaak op een vervelende manier op wordt geregeerd, alsof je dom bent, terwijl je dat totaal niet bent. Ik heb zelf inmiddels ‘schijt’ aan (meestal dan) maar ik snap heel goed jouw gevoel, sterkte Yamina!

 • Reageer kylie 14.03.2016

  Alleen al je mooie foto’s maken het artikel leuk. Topper dat je het artikel gewoon online zet ondanks de soms vervelende reacties !

  • Reageer Stacey 14.03.2016

   Dank je wel voor je lieve reactie Kylie

 • Reageer Sandra 14.03.2016

  Ik vind juist de eerlijkheid en openheid die je geeft middels je diary bewonderingswaardig en fijn om te lezen. Het lijkt me erg moeilijk als je gewend bent om je weken te vullen met allemaal leuke activiteiten en je baan waar je zo gelukkig mee bent, maar dat je nu echt even pas op de plaats moet maken voor je gezondheid. Hoop echt dat het snel weer wat beter gaat met je, maar volgens mij werk je daar al hard aan.

 • Reageer joyce 16.03.2016

  Ook al deed je misschien niet heel veel bijzonders, ik blijf je weekly diary’s erg leuk vinden om te lezen. Ik vind de verwijzing naar de ‘Be nice or leave’ website ook erg interessant. Ik was te nieuwsgierig en klikte eens op de link en ik vind het super goed dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het groffe gedrag van sommige mensen online. Ook de link naar het dyslexie artikel vind ik erg goed. Als juf ben ik al veel met dyslexie, maar dit artikel laat het je zelf ervaren. Leuk dat je dit soort linkjes met ons deelt!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.