Legally-Me: My Weekly Diary #13

28.03.2016

111 my weekly7-001
Het was een bewogen week in de wereld, met de gruwelijke gebeurtenissen in Brussel, maar ook het overlijden van Johan Cruijf. De gebeurtenissen in Brussel geven me kippenvel en doen me weer even afvragen in wat voor een wereld we toch leven…. Maar toch gaat het leven weer door en dat is maar goed ook. Zo werd afgelopen week onze nieuwe voordeur geplaatst, namen we de de voor en achter tuin onder handen, boekten we een tripje naar Rome en genoten we van heerlijke sushi. Kijk mee met mijn week in My Weekly Diary.

111 my weekly14-001
Omdat ik te dizzy ben om op te staan blijf ik een tijdje in bed liggen tot ik me goed genoeg voel om uit bed te gaan. Wat doe je dan als je, je een beetje begint te vervelen? In mijn geval ging ik selfies maken met Snapchat (gebruikersnaam: Legallystac). Want zeg nu eerlijk, het filter dat ze daar hebben is gewoon geweldig! Zag ik er maar echt zo fabelous uit als ik wakker werd hahaha. Als ontbijt probeer ik een paashaas te maken in mijn havermout, het mislukt vind ik, ik ben niet tevreden en de paashaas is ook een beetje scheel zie ik nu. Deze foto haalt Instagram dan ook niet, maar wel dit artikel, gelukkig is het dus toch niet helemaal voor niets geweest. De rest van de dag maak ik een foto voor de blog en monteer ik de vlog die donderdag online kwam. Dat doe ik lekker op de bank terwijl ik de serie Nashville kijk, man ik ben echt een beetje verslaafd aan deze serie! In de avond eet ik pompoensoep met glutenvrij brood, mijn buik is te vervelend om mee te eten met M. helaas. Samen kruipen we op de bank en kijken we nog een paar series samen.

111 my weekly13-001
Ik heb het vandaag chronisch koud en nadat ik heb gedoucht kan ik dan ook niet wachten om een lekker warm bakje met havermout te eten. Terwijl ik mijn havermout sta te decoreren zie ik ineens een paar push meldingen verschijnen op mijn telefoon over de aanslagen in Brussel. Ik zet direct de TV aan en hoor de eerste berichten over de aanslag op de luchthaven die later worden vervolgd met de aanslagen op de metro. Bizar, kippenvel en tranen in mijn ogen. Natuurlijk weet ik dat mensen met andere overtuigingen er zijn in deze wereld en dat is ook heel normaal, maar dat zo veel onschuldige mensen daarvoor gedood moeten worden….. De rest van de dag volg ik non stop het nieuws en heb ik gezelschap van Pannie die de meest gekke yoga poses uitvoert. Omdat mijn buik vandaag voor mijn doen redelijk is kan ik het niet laten om ‘normaal’ te eten. Als je zo veel soep eet, verlang je ook wel eens naar een pasta recept en dat is wat we dan ook samen maken. Na het eten kruip ik in bad met een maskertje, ik heb het zo koud dat het voor mij de enige manier is om op te warmen. Volledig gloeiend en warm kom ik beneden waar ik samen met mijn lieve M. nog een serie kijk. Daar zijn we de laatste tijd super goed in samen.
111 my weekly8-001
Woensdag wordt de nieuwe voordeur geplaatst, eindelijk! Het is een behoorlijke klus om de deur af te hangen en te voorzien van goede sloten en het juiste beslag en de persoon die dit doet is er bijna een hele dag mee bezig. Gelukkig is het een bekende van me die zijn vak zelfs nog van mijn opa heeft geleerd. Omdat mijn opa helaas al meer dan 12 jaar geleden is overleden vind ik het erg leuk dat zijn vakmanschap op deze manier indirect toch nog bij ons in huis is. Omdat de deur continu open staat is Pannie ook continu binnen, want zodra hij een kans ziet om naar binnen te sneaken is hij ook binnen. Als ik boodschappen wil gaan doen stap ik in mijn auto, het regent en ik heb geen zin om kleddernat te worden. Als ik mijn auto in stap zie ik dat er een briefje onder mijn ruitenwisser zit en als ik het lees zie ik de schade en raak ik volledig in paniek. Gelukkig is M. thuis die me weet te kalmeren en me troost. Het klinkt stom, zeker omdat de schade wel mee valt, maar ik ben gigantisch trots op mijn auto en ik was gewoon giga geschrokken dat hij beschadigd was. Het is natuurlijk al super netjes dat de buurman een briefje achter heeft gelaten en als ik rustig ben doe ik dus gewoon mijn boodschappen en gaan we daarna gewoon lekker op de bank liggen.
111 my weekly12-001
In tegenstelling tot de in bed selfies van maandag, nu de keiharde waarheid (links boven). Na het douchen, make-up en kleding voel ik me al weer wat meer mens en ga ik naar beneden om te beginnen met een sapje uit de slowjuicer. Ik blijf echt super blij met mijn slowjuicer, maar volgens mij heb ik dat inmiddels al vaak genoeg gezegd. Als lunch eet ik havermout en tussendoor lees ik wat op mijn Ipad en wissel ik het af met afleveringen van Nashville. Tegen 2’en bereikt ons allen natuurlijk het trieste bericht dat Johan Cruijff is overleden en dat komt als een schok, gewoon omdat ik het niet aan zag komen. In mijn hoofd hoor ik mijn vader hem na doen en op Facebook zie ik die rechter tekst die ik niet van hem kende, maar wel heel treffend vind. Als avondeten maak ik uit het verspakket van de AH een zoete aardappel soep. Hij is lekker maar ik vind de linzensoep van laatst toch een stuk lekkerder als je het mij vraagt. De rest van de avond kijken we weer lekker samen een serie op de bank. Daar zijn we de laatste tijd super goed in samen. Voorheen keken we ook wel series samen maar waren er natuurlijk ook veel avonden dat ik heel laat thuis was uit mijn werk, nog aan het werk moest, aan het bloggen was of nog wilden sporten. Nu hebben we veel meer tijd samen om dit soort dingen te doen.

111 my weekly9-001
En weer een wake-up selfie met snapchat. Helaas vergeet ik vaak een foto te maken voor snapchat, maar ik doe echt mijn best mensen! Na het wakker worden maak ik zelf amandelmelk met de slowjuicer. Ik maar denken dat dit heel moeilijk is maar zelden heb ik zo iets simpels gedaan en lekker dat het is! Omdat ik best veel heb gebruik ik ook een deel op mijn havermout mee te maken. Terwijl ik nog veel meer afleveringen van Nashville kijk bak ik wat voor het paasontbijt. Als M. eenmaal thuis is zie ik hem ineens naast me op de site van de KLM kijken naar tickets. Ik ben nieuwsgierig en nog geen uur later hebben we een paar dagen Rome geboekt samen! We waren het er al eerder over eens dat we een citytrip graag wilde doen en zeker naar een warme bestemming, maar hadden zo iets eigenlijk voor het najaar in ons hoofd en wilde nu graag naar Gent. Door de gebeurtenissen in Brussel hebben we het maar even omgegooid en stiekem vind ik dat wel heel erg fijn!
111 my weekly10-001
Na samen lekker uitgeslapen te hebben gaan we samen ontbijten. Ik blijf het super vinden om samen met M. lekker te ontbijten relaxed in het weekend. Nadat we hebben ontbeten wil ik eigenlijk even in het zonnetje zitten in de voortuin, maar zodra ik al het onkruid zie word ik onrustig en ga ik volle bak aan de slag. Als het aan mij ligt ga ik de hele tuin te lijf maar M. stelt voor om even naar de stad te gaan en te lunchen bij de yoghurt barn. Omdat ik tegen de yoghurt barn nooit nee zeg, doen we dat. We lopen nog even de nieuwe Dille & Kamille binnen en daar kom ik met een nieuwe tulband vorm naar buiten. Op de markt schaf ik nog wat potjes met blauwe druifjes aan en dan gaan we weer lekker naar huis. Eenmaal thuis kleed ik me om en gaan we in de tuin aan de slag. Ik richt me op het snoeien van de hortensia’s en M. richt zich op het grotere werk zoals het er uit spitten van de nodige planten. Het klinkt zo gigantisch burgerlijk maar man wat zijn we trots op onszelf en wat is de tuin opgeknapt. Het is nu heel kaal en leeg maar we hebben nu in ieder geval een goede basis om dingen te kopen en bij te planten. Omdat hard werken moet worden beloond trakteren we onszelf op een avondje sushi bij de ShabuShabu, heerlijk!
111 my weekly11-001
Helaas was de sushi voor mijn buik een heel stuk minder heerlijk dan toen ik het op at. Na een nacht wakker liggen val ik blijkbaar uiteindelijk rond 7 uur toch in slaap en word ik om 11 uur wakker. Ik schrik dat het al zo laat is, maar aan de andere kant, waarom ook, want we hebben geen plannen. We hebben dus een lekkere luier dag en na het douchen richten we ons op het paas ontbijt dat pas om 13:00 plaats vindt en dus meer een lunch is, maar wel super lekker is. Tegen de tijd dat we beiden ready zijn rijden we naar West-Zaan. Ik heb via marktplaats geboden op een golf trolley voor mijn tas. Op de baan heeft vrijwel iedereen zo’n ding omdat het best wel zwaar is om die tas te tillen. Die dingen zijn echter best wel duur en omdat ik golf heel leuk vind maar er geen bakken met geld aan uit wil geven heb ik er dus een via marktplaats op de kop getikt. Op de terug weg rijden we naar de ouders van M. waar we samen met zijn broer en vriendin genieten van het paas diner, althans zij genieten van het diner dat is gemaakt, ik eet mijn eigen soepje omdat ik met mijn buik even geen risico’s kan en durf te nemen. Als we thuis zijn is het tot mijn grote schrik niet alleen al 21:30 maar ook zondag en dus werk ik nog een paar uur aan dit artikel.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Kelly 28.03.2016

    Heerlijk als je tuin zo opknapt hea? Het mag dan wel zogenaamd ‘burgerlijk’ zijn maar hey als je daar blij van word? Leuke foto’s en weekoverzicht!

  • Reageer Chrisy 29.03.2016

    Leuk overzicht weer!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.