Legally-Fit: Mijn Marathon droom in duigen

08.04.2016

Mijn marathon droom in duigenHoewel ik het slechts een handje vol mensen had verteld had ik grote plannen, plannen om dit jaar de marathon van Rotterdam te gaan lopen en mijn tijd uit 2014 te verbeteren. Tot begin januari liepen de voorbereidingen gesmeerd en ik liep zelfs al de 25 kilometer. Maar toen viel mijn droom in duigen.


Het had zo een mooi en spannend weekend moeten zijn, ik had moeten slapen in Rotterdam en zondag te vroeg wakker moeten worden met veel te veel zenuwen in mijn buik. Dan had ik, net als in 2014, van start moeten gaan op Ademnood van Linda, Roos en Jessica om na 42 kilometer te mogen shinen op de Coolsingel alwaar ik dan uiteindelijk ook mijn medaille in ontvangst zou mogen nemen. Maar zoals jullie zullen begrijpen loopt het allemaal iets anders, niets geen marathon voor mij
dit weekend. Mijn marathon droom in duigen….

Medio december liep ik een duurloop van 25 kilometer door de duinen bij Heemstede. Het was een prachtige route en ik leek wel te vliegen. Alles zat mee, mijn benen vlogen over het asfalt, de hier en daar liggende takken vormde geen belemmeringen en over plassen sprong ik met veel souplesse heen. Binnen de 2,5 uur na aanvang van mijn duurloop kwam ik voldaan en enthousiast terug. Deze duurloop was voor mij de ultieme test, als het goed zou gaan zou ik officieel gaan trainen voor de Rotterdam marathon en als het niet goed zou gaan zou ik dat los laten en mezelf gaan focussen op verschillende halve
marathons en mijn PR op een van deze gaan verbeteren.
Zondag 13 April

Het was voor veel mensen in mijn nabije omgeving geen geheim dat ik er van droomde om de Rotterdam marathon in 2016 weer te gaan lopen. Precies 2 jaar na mijn eerste marathon zou ik in dezelfde stad mijn PR gaan verbeteren en een marathon gaan lopen op een manier zoals deze bedoelt is. Hoewel mijn vorige marathon een unieke ervaring was die ik voor geen goud had willen missen was het niet de marathon waar ik van gedroomd had. Ik had gedroomd van een marathon die bij een kilometer of 30 pijn gaat doen en ik bij kilometer 35 de man met de hamer mag ontvangen. Mijn eerste marathon liep iets anders, behoorlijk iets kun je eigenlijk wel zeggen, het was namelijk nu niet het droom debuut op de marathon dat ik mij aanvankelijk heb voorgesteld.

Ik zag het dan ook helemaal zitten om te beginnen met trainen, geen vastgesteld schema, maar op wijsheid en gevoel lopen. Dat het zwaar en druk zou worden was natuurlijk een feit want een marathon vergt nu eenmaal veel tijd, opofferingen en investeringen van je. Maar ik had er zin in, had het al thuis besproken en dus stiekem al gedeeld met een aantal mensen uit mijn nabije omgeving. Ik besloot nog even te wachten met het delen van dit nieuws met jullie, waarom? Ik weet als geen anders dat mijn leven de afgelopen jaren vele onverwachte gebeurtenissen kent die ik doorgaans zelf niet in handen heb en die het verloop van de marathon wel eens negatief zouden kunnen beinvloeden. Omdat mijn grootste valkuil mijn doorzettingsvermogen is en de druk die ik daardoor aan mezelf opleg (ja mensen dit kan ook tegen je werken) vond ik het verstandiger deze droom niet te delen, dan zat ik er namelijk, no matter what aan vast.

Dat het lopen van de marathon geen opties is en was, is jullie wel duidelijk geworden de afgelopen maanden. Ik mag sinds een weekje weer hardlopen, ik mag weer genieten van de vrijheid en het fijne gevoel dat het me geeft en hoewel ik zondag geen marathon loopt vind ik het al een hele overwinning om zondag weer een rondje te gaan lopen.

Wellicht volgend jaar?

IMG_9164-002

Tags: ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit, Rm14, Rotterdam Marathon
Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Linda 08.04.2016

  Jouw tijd komt nog wel (of moet ik zeggen weer) je bent zo een topper!! Je gaat over 1 jaar die marathon lopen en dan kom je die man tegen en die kick jij gewoon onderuit€

 • Reageer Yamina 08.04.2016

  Ik kan mijzelf heel goed voorstellen dat het enorm balen is. Je leeft hier zo naar toe. Des te harder ga jij volgend jaar shinen! Eerst aan je herstel werken, langzaam omhoog klimmen. Je komt er wel Stacey!

 • Reageer Aurelie 08.04.2016

  Zo jammer dat jouw marathondroom dit jaar niet in vervulling kan gaan, maar ik ben er zeker van dat jij volgend jaar zal shinen op de Coolsingel! Geniet nu maar van het gevoel dat je opnieuw mag hardlopen, je komt er wel meid.

 • Reageer Deisy 08.04.2016

  Wat jammer dat die droom in duigen is gevallen, maar ik weet zeker dat er nog iets mooiers op je pad gaat komen of dat je ooit die marathon nog een keer gaat rennen <3

 • Reageer Britt 08.04.2016

  Echt balen van je blessure!!
  Hopelijk snel weer helemaal hersteld en klaar voor de volgende marathon…
  Ga je mee in oktober Amsterdam??? : D

  Liefs

  • Reageer Stacey 08.04.2016

   Was het maar een blessure, dan had ik volmondig ja gezegd tegen Amsterdam, maar helaas is dat niet het probleem en is het dus ook niet zo 1,2,3 verholpen.

   • Reageer Britt Jager 08.04.2016

    Echt balen meis!! In elk geval hoop ik dat je snel weer kunt rennen..
    Wel super dat je ondanks dat je zelf niet kunt ons wel blijft inspireren !
    Die tweede marathon komt er hoor, niet dit weekend maar hij komt er zeker.
    Liefs

 • Reageer elma versluis 08.04.2016

  Ik herken een beetje in wat je aangeeft. Ook ik ben soms mijn eigen grootste vijand. Kan ook niet accepteren dat ik de 29km per uur niet haal bij het fietsen, en dat ik ivm versleten knie niet verder kan dan 5 km hardlopen. Wat? Ik haal de 5 km niet eens. En dat is soms erg balen. Prestatiedrang, aangeboren? Aangeleerd? Genetisch bepaald? Geen idee. Maar soms knap lastig. Sterkte, en ik blijf je volgen hoor, met je leuke receptjes.

 • Reageer El 08.04.2016

  Het feit dat je weer mag hardlopen is al een overwinning op zich 🙂
  Volgend jaar komt jouw revanche!!

 • Reageer Manon 08.04.2016

  Wat ontzettend balen zeg! Ik hoop dat je buik zich de komende maanden weer wat rustiger houdt en je kunt dromen over een marathon in 2017. Je gezondheid is nu het allerbelangrijkste!
  Ik heb zelf een ontsteking in mijn voet en moet ongeveer 2 maanden rust houden. Ook stom!!

 • Reageer Jenn 08.04.2016

  Wat balen zeg! Misschien volgend jaar beter

 • Reageer Kaat 08.04.2016

  Het is geen droom in duigen, het is gewoon even uitgesteld ! Dus hop hop, je kan weer volop dromen ! Wat een goed nieuws dat je opnieuw mag gaan lopen. Geniet ervan !

 • Reageer joyce 08.04.2016

  Aah wat jammer dat t nu niet definitief door kan gaan. Deze droom ga je zeker nog wel waarmaken! Xx

 • Reageer arie 08.04.2016

  Het leven is soms niet eerlijk. Maar veranderen kun je sommige dingen niet. Accepteren en weer keihard terug komen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.