Legally-Fit: Recensie ‘Run Baby Run’ + WINACTIE

29.04.2016

IMG_2072

Onlangs was ik aanwezig bij een boek presentatie en niet zo maar 1, maar die van Nydia en Hans die samen het boek ‘Run Baby Run’ hebben geschreven. Het boek draait om hun weddenschap over de marathon van Berlijn en zit vol herkenbare en vooral grappige verhalen. Vandaag vertel ik je niet alleen meer over het boek, maar kun jij zelf ook kans maken op het boek!


Run Baby Run draait om de weddenschap tussen twee lopers: Nydia van 26, columnist van de Runner’s World, voormalig dreamteam lid, blogster en onlangs nog te gast in de rubriek Fit & Food met. Schrijver 2 is Hans, 53 jaar, vanaf 1 mei hoofdredacteur van het AD, heeft een gezin en is de typische mannelijke hardloper. Twee stijlen, twee levens en één wedstrijd: de marathon van Berlijn.

Volgens hans is Nydia jonger, leuker en hipster. Dat laatste mag je dan weer niet zeggen van haar, want dat woord is hopeloos ouderwets. Dat heb je de hele tijd met Nydia: constant het gevoel dat je achterloopt. Behalve als het om hardlopen gaat. Want ze traint zoals ze leeft: grillig, good looking, gezellig.

Volgens Nydia is Hans juist van de generatie lopers die zich – net iets te oud – alsnog in van die mouwloze hemdjes steekt. Waarschijnlijk omdat het een seconde of 30 tijdwinst zou kunnen opleveren en dus een personal record. Snelheid is namelijk een ding bij deze types. Trainen met horloge en hartslagmeter en dan alles achteraf grondig bestuderen.

Het boek Run baby Run gaat over hoe 2 totaal verschillende personen met twee totaal verschillende levenswijzen en visies op hardlopen, hun weg naar het lopen van een marathon nu eigenlijk beleven. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander dat een marathon je hele leven op zijn kop zet, dat je trainingsplannen soms moeten worden om gegooid, het lastig te combineren is met een drukke baan, een relatie en sociaal leven. Niet alleen ik had te kampen met die vragen en dilemma’s maar Hans en Nydia schrijven hier over op een super herkenbare doch hilarische manier.

Het boek is geen negatief geneuzel over hoe zwaar een marathon wel niet is en waarom je het zeker wel of niet zou moeten doen, nee, integendeel. Het is een aanstekelijk boek dat je niet meer weg legt en waarin tussen neus en lippen door je alles zal horen over de do’s en don’t van het lopen van een marathon. Je zag moeten grinniken, moeten lachen of knikken van herkenning, dit boek is eindelijk eens een lekker lezend en leuk boek over hardlopen dat ik iedereen aan kan raden!

De winactie
In samenwerking met de uitgeverij, Xander Uitgevers mag ik een exemplaar van het boek aan een van jullie weg geven middels een winactie! Lees snel hoe je kans kunt maken op het boek Run Baby Run.
– Like de Facebook pagina van Xander Uitgevers
– Like de Facebook pagina van Legally-Brunette
– Volg Legally-Brunette op Bloglovin
– Laat een reactie achter met een geldig mail adres. Vertel in de reactie waarom jij dit boek zou willen winnen.

Je kunt mee doen aan de winactie tot en met zondag 8 mei. De winnaar ontvangt een persoonlijke e-mail. 

Tags: ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Manon 29.04.2016

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek Stacey! Ik vind de columns van Nydia in de Runners World altijd zo leuk en herkenbaar. Zou zelf ook graag een marathon willen lopen, misschien volgend voorjaar al wel. Ben benieuwd hoe Hans en Nydia zich voorbereiden en toe aan nieuwe hardloopinspiratie!

 • Reageer Linda 29.04.2016

  Leuke actie!! Ik heb het boek zelf al! Maar wat ik er leuk aan vind is dat het niet een boek is met alleen maar informatie. Er zit gewoon een leuk verhaal in!

 • Reageer Lonneke 29.04.2016

  Ben onwijs nieuwsgierig naar dit boek. Ik kan nu zelf even niet lopen vanwege een knie blessure dus heb meer tijd om te lezen (Baal)
  Of een marathon iets voor mij is…… Ik denk dat ik het bij een halve hou. Maar lijkt mij leuk om er over te lezen!

 • Reageer Giulia 29.04.2016

  Ohh, jij bent al de zoveelste die zo leuk over dit boek schrijft, ik ben zó benieuwd! De columns van Nydia zijn altijd al een genot om te lezen en met het vooruitzicht op mijn allereerste marathon in Rome kan ik wel wat heerlijke humoristische inspiratie gebruiken! 😀

 • Reageer Jenn 29.04.2016

  Leuke actie, ik doe graag mee want ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek! Ik volgde je al op FB en bloglovin, bij dezen heb ik ook de pagina van de uitgeverij geliket.

 • Reageer vandaalenzo 29.04.2016

  En over een marathon willen lopen, terwijl je te maken krijgt met fikse niet hardloop gerelateerde tegenslagen. Dat ook dat stuk wordt meegenomen vind ik mooi gedaan. Verder inderdaad grappig en leest lekker weg, zoals je van de columns bent gewend. (Heb het boek al, gun het een ander.)

 • Reageer Simone Huijbers 30.04.2016

  Het lijkt me een super gaaf boek! De marathon is voor mij helaas niet weggelegd, maar misschien wel ooit voor mijn vriend! Ik zal t boek eerst lezen, zodat ik hem goed kan steunen, en helemaal op de hoogte ben van alle marathon perikelen 🙂 daarna kan hij het boek lezen!

 • Reageer Katrien FitFriends 30.04.2016

  Lijkt me een fijn boek, misschien ideaal om te lezen nu ik in een loopdip zit! 🙂

 • Reageer Yvette 01.05.2016

  Jaaaaa, dit boek wil ik winnen! Als fanatiek hardloper staat dit boek al sinds de release datum op mijn verlanglijst !! (net als dat het lopen van een marathon op m’n wishlist staat: I need inspiration!!)

 • Reageer Mirte 03.05.2016

  Aaah gave winactie!
  Het boek spreekt me vooral aan omdat ik me heel erg kan identificeren met Nadia, ik voel me ook een hipster die stiekem overal net te laat mee is, maar ook zeker qua manier en het omgaan met hardlopen. Ik werk alleen op een plek met allemaal ‘Hansen’. Fanatieke hardlopers, dat zeker, maar snappen niet zo goed de hele hype er om heen.
  Het lijkt me dan ook heerlijk om dit boek te lezen, omdat het waarschijnlijk een feest van herkenning is!

  Liefs

  p.s Voldaan aan alle voorwaarden!

 • Reageer Nancy 06.05.2016

  Mijn vriendinnen en ik hebben onlangs het goede voornemen gemaakt om de laatste bikini kilootjes eraf te gaan lopen. We hebben echter nog nooit hard gelopen en het is dan ook zeer spannend. Sommige zijn de motivatie om te beginnen al kwijt , terwijl andere staan te popelen om te starten. Als we nou een voor een dit boek uitlezen, weet ik zeker dat we binnenkort met z’n 4/5 in elk geval dat rondje om de wijk lopen

 • Reageer Lieke b 06.05.2016

  Jaaa ik doe heel graag mee . Ben aan het oefenen voor een marathon en ben erg benieuwd naar dit boek ! Lijkt me een heel interessant boek

 • Reageer Jolanda 06.05.2016

  Wat leuk, ik heb nog niet eerder van het boek gehoord maar kan wel weer wat nieuwe hardloop motivatie gebruiken. Zou het graag lezen!

 • Reageer Lianne 08.05.2016

  Ik ben wel nieuwsgierig hoe de weddenschap is afgelopen tussen Hans en nydia. Ik ken nydia van de Running Junkies en van haar columns in Runnersworld en haar blog. Dus dat leuk schrijft wist ik al! Maar toch nieuwsgierig naar het boek! En naar de verhalen van Hans, dus ik wil graag dit boek winnen ik heb er al goede recensie over gehoord en wil het graag lezen.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.