Legally-Food: 10 Gezonde Baksels

14.04.2016

10 healthy baksels
We vinden het allemaal heerlijk om af en toe eens een stukje taart of cake te maken en te serveren als er mensen langs komen. Hoewel je natuurlijk echt af en toe moet kunnen genieten van iets lekkers, zijn deze gezonde baksels ook giga lekker en dus ook nog eens verantwoord! Vandaag heb ik 10 gezonde baksels voor je op een rijtje gezet zodat je genoeg inspiratie hebt om de keuken in te duiken.

Protein cake appel
Proteïne appel cake

Eiwitten zijn goed voor je spieren en eiwitten zijn hip. Om sneller te herstellen na een training is het verstandig wat extra eiwitten tot je te nemen en hoe fijn is het proteïne met het aangename van een cake te combineren? Deze cake bevat naast proteïne maar 100 calorieën per plakje en is daarmee ook nog eens zeer verantwoord als tussendoortje, pre workout snack of after wolkout snack.

De cake is super smeuig, lekker en je kunt er mee doen wat je wilt. Zo maakte ik dit keer een cake met appel en kaneel, maar als je meer houdt van eenander fruit soort kun je dat er door heen doen, of kies eens voor een andere smaak proteïne poeder om je cake een andere twist te geven.

Het recept vind je door hier te klikken.

Kwark taart
Kwark taart

Ook deze kwark taart zit boordevol eiwitten, maar dat niet alleen, hij is ook nog eens heel smaakvol en zit vol vezels.
Taarten bakken als deze  vind ik het leukste wat er is en zeker als er daarna mensen komen op het op te eten, want anders is de koelkast echt een no go area voor mij. Deze taart zou ik namelijk met liefde helemaal in mijn eentje op gaan peuzelen. Gelukkig is deze taart zo verantwoord dat hij zelfs als ontbijt kan worden opgepeuzeld, dus duik snel je keuken in en maak deze heerlijke taart.

Het recept vind je door hier te klikken.

Brownies met zwarte bonen
Brownie met zwarte bonen

Je kunt mij, net als vele andere vrouwen, wakker maken voor Chocolade in welke vorm dan ook. Dat betekend dat Brownies ook tot een van de favorieten behoren, maar erg gezond zijn deze over het algemeen niet. Deze brownies zijn de uitzondering op de ongezonde brownie regel, niet alleen zijn ze een stuk verantwoorder, ze waren ook nog eens verschrikkelijk lekker. Dat er zwarte bonen in verwerkt zaten heb ik pas verteld nadat ik een lofzang ontving over hoe lekker ze wel niet waren. Want het idee van zwarte bonen in een brownie, nee dat is misschien niet het meest smakelijke idee, maar doet dus zeker niet af aan de smaak.

Het recept vind je door hier te klikken.

Ontbijtcake van Rens Kroes
Ontbijt cake van Rens Kroes

Rens zegt zelf dat ze deze cake vaak bakt als ze een drukke week heeft, dan kan ze iedere ochtend makkelijk een plakje afsnijden en al ontbijt eten. Omdat ik zelf niet zo een cake eter ben in de vroege ochtend vind ik het eerder geschikt voor een verantwoord tussendoortje. Doordat er geen toegevoegde suikers in zitten en is gemaakt op basis van havermout zal een plakje van deze cake je lang een verzadigd gevoel geven.

Het recept vind je door hier te klikken.

HEALTHY SCHULDLOZE BROWNIE
Healthy schuldloze brownies

Dat gevoel dat je chocolade moet hebben, het liefst nu meteen en veel, op het moment dat je aan het stemmetje toe wilt geven is daar dat andere stemmetje dat je zegt dat je het niet moet doen omdat het slecht voor de lijn is. Dat stemmetje is nu verleden tijd, van deze brownie kun je zonder schuldgevoel snoepen.

Het recept vind je door hier te klikken.

Pompoen Cake
Pompoen Cake

Dit cake recept is een van mijn favorieten recepten waar ik altijd geheid mee scoor als ik hem op tafel zet als we bezoek hebben. Je verwacht niet dat een pompoen in een cake zo lekker kan zijn, maar deze cake is echt om je vingers bij af te likken. Qua smaak kun je het een beetje vergelijken met een appel kaneel cake maar dan iets smaakvoller nog als je het mij vraag. Als zelf mijn vader hem erg lekker vindt, die normaliter van het type; doe maar gewoon een plakje oud hollandse cake is, dan zegt dat genoeg.

Het recept vind je door hier te klikken.

Kokos Bananencake
Kokos Bananenbrood

Na de grote bananenbrood hype van 2 jaar geleden duurde het even voor ik weer een cake met bananen wilde bakken, want eerlijk is eerlijk ik had het wel een beetje gezien. Het moest dus een hele andere cake worden dan de regulieren bananencake die ik al zo vaak had gebakken. Anders is deze variant zeker want je maakt het met gemalen kokos en het is ook nog eens een lekkere kleffe cake met veel smaak. Kijk snel mee naar het recept voor kokos bananencake. Deze cake ziet er niet alleen heel lekker uit, dat is hij ook! Het is een lekkere kleffe cake waarin je echt de banaan en kokos ruikt en proeft. De ingrediënten van de cake zorgen er ook nog eens voor dat het een verantwoorde cake is die je ook goed als tussendoortje mee kunt nemen, hoe lekker is dat!

Het recept van deze cake vind je door hier te klikken.

Zoete aardappel brownies
Zoete Aardappel Brownies

Aardappel in je brownie? Ik snap je verbazing, ik had namelijk precies dezelfde reactie toen ik ongeveer een jaar geleden het recept voor zoete aardappel brownies voorbij zag komen. Maar na lang twijfelen won mijn liefde voor de zoete aardappel het van de twijfel en daar heb ik geen seconde spijt van gehad, want men dit is een van de lekkerste brownies die ik ooit heb gegeten! Hij is klef zoals een brownie hoort te zijn, hij is sticky, hij is lekker vol van smaak en je wil er het liefst je vingers bij aflikken. Wacht dus niet langer en duik de keuken in voor deze zoete aardappel brownies.

Het recept vind je door hier te klikken.

Gezonde brownies met pindakaas
Healthy Pindakaas Brownies
Dit is een overheerlijk brownie recept, zonder boter, zonder overdadig veel suiker, maar wel heel lekker en klef zoals een echte brownie hoort te zijn. Deze heerlijke brownies heb je binnen een handomdraai op tafel staan en je zult iedereen er een groot plezier mee doen. Blijf niet langer zitten en maak deze gezonde pindakaas brownies.

Het recept vind je door hier te klikken

Dadel noten taart
Dadeltaart

Had ik tot 2 jaar geleden nog nooit een dadel gegeten, nu mogen ze niet meer ontbreken in mijn keukenkastje. De afgelopen jaren heb ik al heel wat baksels gemaakt met dadels maar een heuse dadeltaart, daar had ik me nog nooit aan gewaagd en dat terwijl ik hem er op plaatsjes altijd zo lekker uit vind zien! Dus werd het tijd om het gewoon te doen en bakte ik een dadel noten taart en man, man, man, wat is hij lekker. Het is wel even een klusje, maar dan heb je ook wat!

Het recept vind je door hier te klikken.

Wat is jouw favoriete healthy baksel? 

Tags: , ,
Categorie: Food, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Vera 14.04.2016

  Oef wat een lekkere gezonde gerechten! Ik ga dit artikel even opslaan zodat ik binnenkort eens iets kan gaan proberen. Vind Dadel kokos balletjes ook altijd heel erg lekker en ook nog eens gezond!

 • Reageer Mariska 15.04.2016

  Pompoencake is echt lekker! Pompoenpannenkoeken ook trouwens 😀 kwarktaart is ook al zo goed!

 • Reageer Rowan 16.04.2016

  Wat een heerlijke recepten zeg! Ik hou van gezond kunnen snacken/snoepen! Vooral bij die aardbeientaart loopt het water mij al bijna in de mond! 😉 Ik ga dit artikel zeker even opslaan!

 • Reageer Kelly 16.04.2016

  Wat een lekkere recepten, ik heb spontaan zin om weer iets te gaan bakken.

 • Reageer Kirsten 21.04.2016

  Wat een top rijtje met recepten! Ik weet wat ik dit weekend kan doen..

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.