Legally-Food: 2 ingrediënten koekjes

01.04.2016

IMG_9686-003
Koekjes bakken moeilijk? Veel ingrediënten nodig? Dat is met dit recept voor goed verleden tijd. Dit recept bevat namelijk maar 2 ingrediënten en de koekjes zijn ook nog eens heerlijk, verantwoord en glutenvrij!

Heb je een overrijpe banaan op je fruitschaal liggen en geen idee wat je er mee moet doen? Of heb je onverwachts iemand op bezoek die je toch van wat lekkers bij de koffie wilt voorzien? In 20 minuten staan deze heerlijke koekjes met slechts 2 ingrediënten op tafel. Niet geheel onbelangrijk is dat ze ook nog eens super verantwoord zijn en je er dus best een derde of vierde mag pakken.

Thuis waren ze een hit, mijn ouders, vriend en zelfs de kat, iedereen was erg enthousiast over deze koekjes!

Ben je nu niet zo van de kokos, maar wel op zoek naar een recept voor koekjes met weinig ingrediënten die toch verantwoord zijn? Probeer dan eens het recept voor havermout koekjes.

Benodigdheden:
40 gram kokosrasp
1 rijpe banaan

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 175 °C .
2. Doe je kokos en banaan in een keukenmachine of blender en meng het geheel goed door elkaar. Als je minder afwas of schoonmaak werk prefereert, prak de banaan dan met een vorm en roer de kokos er door heen.
3. Maak bolletjes van het deeg op het bakpapier
4. Bak de koekjes in 10-15 minuten. Blijf de laatste 5 minuten bij de koekjes in de buurt, het kan ineens heel hard gaan en je wilt natuurlijk geen zwarte koekjes.

2 ingrediënten koekjes

Tags: , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Recepten
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Veerle 18.06.2016

    Hoi Stacey, klinkt heerlijk! Hoeveel koekjes kun je hiermee maken?

    • Reageer Stacey 18.06.2016

      Hi Veerle! Afhankelijk van hoe groot je ze maakt ongeveer 15.

      Groetjes,
      Stacey

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.