Legally-Food: Chocolade Granola

16.04.2016

Chocolade Granola
Granola is iets dat je uit gemak al snel koopt in de supermarkt en dat terwijl het zelf maken eigenlijk onwijs makkelijk is en het je de gelegenheid biedt om de granola zo samen te stellen dat hij voldoet aan jouw aan jouw smaak en wensen.  Deze Chocolade granola is mijn favoriet en heel gemakkelijk te maken.

Granola is natuurlijk heerlijk om mee te ontbijten, mix het met yoghurt of kwark en voeg nog wat van je favoriete fruit toe en je hebt een lekker, vezelrijk ontbijtje waar je lang een verzadigd gevoel van krijgt.

Benodigdheden
150 gram gemengde noten (noten naar keuze)
200 gram havermout
5 eetlepels agave siroop of honing
100 gram pure chocolade
2 theelepels lijnzaad

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 165 graden
2. Hak de noten in grove stukken
3. Bekleed de bakplaat of een ovenschaal met bakpapier
4. Doe de havermout, de noten  en honing in de schaal of bakplaat en mix door elkaar
5. Zet het geheel 12 minuten in de oven
6. Schep het geheel om en zet het dan nog eens 12 minuten in de oven
7. Smelt de chocolade au-bain marie
8. Haal de granola uit de oven en roer de chocolade er door heen
9. Laat de granola nu afkoelen
10. Je kunt de granola ongeveer een maand bewaren in een lucht dichte pot of bak.

Tags:
Categorie: Legally-Food, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Ise 16.04.2016

    Ik wil dit weekend ook weer een nieuwe voorraad gaan maken. (Heb mezelf beloofd dat ik nooit meer granola in de winkel zal kopen ;)) Deze lijkt me ook erg lekker!

  • Reageer Vera 16.04.2016

    Toevallig maak ik zelf altijd granola maar dan zonder de chocolade. Deze tip ga ik dus even onthouden!

  • Reageer Kelly 16.04.2016

    Oeh, lijkt me heel erg lekker! 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.