Legally-Food: Cloud Bread

09.04.2016

Cloud bread
Na al maanden foto’s te zien van cloud bread en de jubel verhalen te hebben gelezen moest en zou ik het zelf ook een keer maken. Dit brood, dat er wellicht in onze perceptie misschien niet uit ziet als ‘echt’ brood, bevat geen gluten, geen koolhydraten, bevat veel eiwitten en maar ook slechts 30 calorieën per stuk. Na lang uitstellen gaf ik me ook over aan deze hype en bakte cloud bread. 

Dit recept heeft de naam cloud bread, oftewel wolken brood, te danken aan de luchtigheid van het brood en de vorm van het brood dat veel weg heeft van een wolk. In de oven worden ze enorm, maar eenmaal uit de oven zakken ze (helaas) weer wat in. Ze kunt ze gewoon eten, zonder beleg, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon beleggen of zelfs een hamburger tussen stoppen.

Cloud bread

Benodigdheden (voor 10 stuks ongeveer)
1/2 theelepel bakpoeder
3 eieren
3 eetlepels roomkaas of Hüttenkäse
1 eetlepel honing

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 140 graden
2. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat
3.  Splits de 3 eieren met in het een bakje de eiwitten en in de andere het ei geel
4. Maak een kom heel goed vetvrij en klop hier in de eiwitten samen met het bakpoeder. De eiwitten moeten zo stijf zijn dat er punten aan je garde moeten blijven hangen. Omdat dit vrij intensief is om met de hand te kloppen, kun je het beste een keukenmachine gebruiken als je deze tot je beschikking hebt.
5. Klop in een aparte schaal het eigeel met de kaas en honing
6. Schep langzaam het mengsel met het eigeel door de eiwitten heen, doe dit met de hand, omdat je anders snel de eiwitten plat slaat.
7. Schep bolletjes van het beslag op de bakplaat waarbij je zorgt dat er genoeg ruimte vrij blijft tussen de bolletjes, deze zetten namelijk uit in de oven.
8. Bak de broodjes 15 minuten in het midden van de oven
9. Check na 15 minuten of ze gaar zijn en zet ze er anders nog 2 minuten in, waarna je weer checkt, meestal zijn ze (afhankelijk van je oven) na 15-20 minuten klaar.
10. Laat de broodjes afkoelen en dan is het tijd om te smullen!

Tags: ,
Categorie: Brood en broodgerechten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer vandaalenzo 09.04.2016

    Lijkt me wel wat om deze een keer te maken!

  • Reageer Linda 12.04.2016

    Lijkt me een lekker recept, snel een keer proberen..

  • Reageer Pam 16.11.2016

    Vandaag gemaakt en het is erg lekker! Ook een succes bij man en tienerzonen!

  • Laat een reactie achter