Legally-Me: My Day in Pictures 02/04

05.04.2016

My day in pictures
Afgelopen zaterdag maakte ik mijn debuut op een racefiets. Na al jaren te denken over de aanschaf van een dergelijke fiets greep ik de uitnodiging voor het Liv event dan ook met beide handen aan. Naast mijn bezoek aan het event bracht ik nog een bezoek aan het tuin centrum, sloeg ik wat ballen op de golfbaan en was ik uren online op zoek naar een eigen racefiets. Kijk mee met afgelopen zaterdag in My day in Pictures. 

mwd8
Hoewel ik keurig mijn wekker had gezet werd ik een kwartier voordat deze af ging al wakker. Ik verheug me al weken op dit event en was zo bang dat ik me zou verslapen dat ik dus nog eerder wakker werd dan nodig. Ik spring onder de douche, doe mijn make-up en maak wat krullen in mijn haar, ik voel me dan wat verzorgder en inmiddels ben ik er zo handig in geworden dat het me nog geen 5 minuten kost. Omdat we in sportkleding moeten komen kies in voor een tight van Adidas en voor een shirtje van Esprit. In mijn tas gooi ik 5 verschillende shirtjes omdat ik daar ter plekke wil bekijken wat ik op mijn broek ga dragen.
mwd9
Als ik beneden kom zie ik het briefje liggen (foto recht boven) van mijn vriend. Hij is vannacht laat thuis gekomen en heeft toen nog de moeite genomen dit super lieve berichtje te schrijven, schattig he? Het zal niet als een verrassing komen als ik vertel dat ik heb ontbeten met een bakje havermout en daarbij drink ik 2 koppen koffie om even goed wakker te worden. Onder het ontbijt kijk ik het programma Break Free terug van BNN, de jongen waar het om draait in deze aflevering ken(de) ik, helaas. Het programma gaat over avontuurlijke jongeren die veel te vroeg zijn overleden en dat is dus ook het geval bij Laurens, met wie ik een paar jaar geleden in het jongeren debat team van D66 zat. Misschien niet de meest gezellige manier om de dag te beginnen, maar het is mooi in beeld gebracht.
mwd10
Dan stap ik in de auto naar Knockengen, een plaatsje dichtbij Utrecht, waar het Liv event plaats zal vinden. Voorafgaand heb ik me al een beetje verdiept in het merk en ben ik al te weten gekomen dat het de vrouwen lijn is van het fietsmerk Giant en dat de fietsen er heel tof uit zien. Eenmaal op de locatie leer ik al snel meer over het merk en het belang van een vrouwen fiets, de totstandkoming van het merk, het team, de vedettes die verbonden zijn aan dit merk en de producten.

Hoewel ik in de veronderstelling was dat er net als gewone fietsen ook een dames en heren model is voor racefietsen, leer ik al snel dat dit niet het geval is en dat bij veel merken het vrouwen model louter het mannen model, met wat toegevoegd roze is. Volkomen onlogisch natuurlijk nu de lichamen van mannen en vrouwen totaal verschillend zijn en een mannen fiets dus doorgaans bijvoorbeeld veel te breed is voor een vrouw en ook de mannenzadels voor vrouwen veel oncomfortabeler zijn. Bij Liv hebben ze met een team dat enkel uit vrouwen bestaat, fietsen ontwikkeld speciaal voor vrouwen. Dat het niet de eerste de beste producten zijn blijkt wel uit het feit dat wereldkampioene Marianne Vos ook op een Liv fiets rijdt. Maar Liv is er zeker niet alleen voor de topsporters het doel is juist fietsen beschikbaar te maken voor vrouwen in alle leeftijden en op alle niveau’s.

Al met al gaat er een wereld voor mij open want ik heb me dus nooit beseft dat er zo veel verschil zou kunnen zitten tussen de fiets voor een man en een vrouw. Na deze openbaring is het tijd om het allemaal maar eens in de praktijk te gaan ervaren, want dat is uiteindelijk waar we hier voor zijn gekomen.

mwd11
We krijgen een heus fiets shirtje en nadat we de zakjes op ons rug hebben volgestopt met water en snacks voel ik me al een echte wielrenster. Eenmaal buiten maken we kennis met de fietsen, in geen opzicht valt deze te vergelijken met mijn fiets, een degelijke Batavus fiets, die zelfs voorzien is van een mandje…… Nee deze fiets is een stuk stoerder wat dat betreft! Nadat we uitleg hebben gekregen over het schakelen, remmen en voorzien zijn van een helm kunnen we op pad.
mwd12
En dat fietsen op een fiets met dergelijk dunnen bandjes is best een beetje spannend de eerste minuten moet ik zeggen. Maar al snel raak ik gewend aan de fiets . We fietsen op een relaxed tempo waarop we nog lekker met elkaar kunnen kletsen en met zo veel gezellige meiden is dat natuurlijk geen straf. Maar niet alleen kletsen we er gezellig op los, we doen ook een sprint oefening voor kasteel De Haar.
mwd13
Eenmaal terug hebben we er 25 kilometer op zitten en hebben Gaby en ik al hele plannen bedacht over hoe we samen kunnen gaan fietsen, want ik ben niet de enige die graag een fiets zou willen kopen, ook Gaby is enthousiast. Stiekem ben ik ook gelijk verliefd geworden op deze fiets, hij zit lekker en hij is ook nog eens heel erg mooi, ja ik zie mezelf wel lekker door de duinen fietsen, richting Noordwijk of juist naar Amsterdam. Mijn enthousiasme verplaatst zich naar binnen waar een heerlijke lunch op ons staat te wachten en waar zelf super veel glutenvrije sandwiches te vinden zijn, wat geweldig!

mwd14
Met pijn in mijn hart rij ik zonder fiets terug naar huis, vast besloten om thuis gelijk te gaan kijken voor een eigen fiets. Maar eenmaal thuis stort ik even in, ik ben kapot en wil het liefst slapen. Gelukkig sleurt M. me uit deze vermoeidheidsdip door de golftassen in de auto te gooien en eerst even naar het tuincentrum te gaan. We hebben vorige week de tuin flink onder handen genomen maar hadden nog een lege plek die we met deze 2 planten op willen vullen.
mwd15
Van het tuincentrum rijden we naar de golfbaan waar we op de range een emmer ballen leeg slaan. Waar het de afgelopen weken zo goed ging gaat het nu voor geen meter vind ik zelf. Ik wijt het aan de vermoeidheid, want ik had juist heel veel zin om even te gaan golfen, al helemaal omdat ik er heel goed door kan ontspannen. Maar ach, het kan een keer gebeuren, volgende keer weer beter!
mwd16
We doen snel wat boodschappen en dan is het eindelijk tijd om op zoek te gaan naar mijn eigen racefiets. Op de bank surf ik langs de mooiste fietsen, verwonder ik me over de prijs van sommige fietsen, zo blijken heel veel fietsen bij € 1.200,00 te starten, waaaaaht?!?! De fiets waar we op fietsen van LIV was gelukkig een stuk betaalbaarder, maar met een ruime € 850,00 toch iets waar ik nog even een paar nachtjes over moet slapen, al is dromen waarschijnlijk wat meer van toepassing.
mwd17
Mijn zoektocht wordt onderbroken voor het avond eten, we eten pitta broodjes met sla, kip en paprika. Een guilty pleassure waar ik al maanden heel veel zin in had maar wat tijden lang veel te heftig was voor mijn buik. Nu is het nog steeds heftig voor mijn buik, maar omdat de volgende dag rustig is durf ik het risico nu wel te nemen.

Na het eten spuiten we de tuin tegels in met natuur azijn om groene aanslag tegen te gaan, echt lekker ruikt het niet, maar het is een effectief middel zonder chemische toevoegingen om je tegels weer als nieuw te krijgen.
mwd18
Mijn vermoeidheidsdip is voorgoed verdwenen na het eten en ik besluit zelfs een half uur te gaan hoelahoepen in de woonkamer. M. is ondertussen voetbal aan het kijken en ik vermaak mezelf op een andere manier. Het is trouwens een nieuw record dat ik de volledige 30 minuten blijf hoepelen zonder dat hij valt. Ondertussen vindt M. het altijd grappig als ik hoepel in de kamer en maakt er dus maar wat foto’s van, want ja wie heeft er nu zo’n gekke vriendin die op zaterdag avond dat in de woonkamer staat te doen?

Het was een super leuke dag en ervaring om aanwezig te mogen zijn bij het event en ik ben dus helemaal om als het gaat om een racefiets, wat mij betreft koop ik nog deze maand mijn eigen fiets. Mocht iemand nog goede tips hebben voor fietsen, let me know! Heb jij wel eens op een racefiets gezeten? 

Tags: ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Manon 05.04.2016

  Leuke dag weer!

 • Reageer Jessica 05.04.2016

  Ik zou even Marktplaats in de gaten houden!! Als je geluk hebt kun je een mooie fiets vinden. Zo heb ik er ook een op de kop getikt 🙂

 • Reageer Diana 05.04.2016

  Ik heb twee jaar geleden een racefiets gekocht en na een boel overleg met een goede vriend die vrij veel wedstrijden fietst. Je kan marktplaats proberen, maar de kans dat je daar een fiets vind die precies bij jou afmetingen past is zo ontzettend klein. Als je naar een goede fietswinkel gaat zullen ze daar jou lichaam precies opmeten en de afstanden zadel-stuur en de breedte van het stuur daarop aanpassen. Ik heb zelf een Bulls vulture. €800 is toch wel minimaal het bedrag dat je kwijt bent aan een redelijke fiets. En als je voor iets betere kwaliteit schakelmateriaal wil gaan werd mij Shimano105 aangeraden, maar vaak zijn die fietsen nog weer iets duurder.

  • Reageer Stacey 05.04.2016

   Hi Diana, hartelijk dank voor je uitgebreide reactie! Wat jij zegt over marktplaats is helemaal waar en ook de reden waarom ik dat liever niet doe. Ik ben net naar een winkel geweest om me voor te laten lichten na jouw tip, dus hartelijk dank daarvoor!

 • Reageer Fleur 05.04.2016

  Ha lieve stacey, mijn allerliefste lievelings racefiets is helaas vorige maand gestolen maar was een mooie donkerblauwe dames model van Specialized. Afgestemd op dameslichamen net als Liv! Ik heb m destijds gekocht met veel goed advies bij Kapteijn tweewielers op de Overtoom- die hebben een aparte dames racefiets winkel! Kun je in elk geval eens langs voor goed advies (vlakbij Run2day maar dan aan de overkant;) xx

 • Reageer vandaalenzo 05.04.2016

  Leuk! En erg lief briefje van jouw vriend.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.