Legally-Me: My Weekly Diary #15

11.04.2016

mwd21-001
Afgelopen week had ik weer een opleidingsdag, was ik aanwezig bij de boekpresentatie van Run Baby Run, deed ik mijn eerste rondje in de buitenlucht, dineerden we op het strand en bezochten we Maastricht voor een dagje. Het was dus een leuke en drukke week waar ik uiteraard vandaag weer verslag van doe in My Weekly Diary. 

mwd20
Maandag
Sinds ik ziek werd en in het ziekenhuis en op de bank belandde ben ik niet meer naar mijn opleiding gegaan, maar in de tussentijd heb ik wel netjes mijn opdrachten gemaakt. Gelukkig mag ik daarom nu gewoon door met de opleiding en dus was ik maandag weer te vinden in Amsterdam om een dag opleiding te volgen. Aan het einde van de dag zat ik er flink doorheen, het was intensief, maar gelukkig konden we genieten van een heerlijke lunch van leerlingen van de koksopleiding. Na de opleiding loop ik terug naar het station, het is heerlijk weer en dan kies ik er voor om korte afstanden lekker lopend in de buitenlucht af te leggen, laat die vitamine D maar komen. Eenmaal thuis stond de hele keuken vol met de eindelijk geleverde tuinset van Gamma waar M. vervolgens de hele avond mee bezig is geweest om deze in elkaar te zetten, de arme schat.

mwd22
Dinsdag
Na wakker te zijn geworden spring ik op de fiets richting het ziekenhuis alwaar ik een afspraak heb. Na mijn afspraak fiets ik door naar een gespecialiseerde racefietsen winkel in Haarlem waar ik me voor laat lichten over racefietsen. Na mijn bezoek aan het LIV event ben ik oprecht heel enthousiast en zou ik heel graag een eigen racefiets willen hebben. Als ik thuis ben plof ik op de bank en doe ik rustig aan tot M. thuis komt. We maken roerbakgroente met gamba’s en het is echt verschrikkelijk lekker! Na het eten rijden we naar de Ikea om hoezen te kopen voor de kussens van onze bank en ik scoor gelijk ook een super toffe gieter.

mwd23
Woensdag
Ik begin mijn dag weer met een lekker sapje uit de slowjuicer en ga dan naar de sportschool voor een yoga lesje. Via de winkelstraat loop ik terug naar huis waar ik even een serie kijk en havermout als lunch maak en geloof me, ook als lunch is het verschrikkelijk lekker. Aan het einde van de middag is M. zo lief me even naar het station te brengen omdat het hoost! Op het station breng ik mijn stem uit (ik ben een van de velen balende Ja-stemmers, die vond dat ze gebruik moest maken van haar stemrecht) en nam ik de trein naar Amsterdam. Door Nydia was ik namelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de presentatie van het boek dat zij samen met Hans heeft geschreven, Run Baby Run. Het is gezellig druk in de vestiging van de Coffee Company aan de van Woustraat. Er zijn veel bekenden en ik klets me dan ook weer 3 keer in de rondte. Samen met Gaby ga ik uiteindelijk rond ene uurtje of 8 richting de metro en op het station staat M. al weer op me te wachten om me naar huis te brengen, lief he?

mwd24
Donderdag
Omdat ik om 08:15 op mijn werk moest zijn stond ik om voor 6’en al weer onder de douche en ging ik voor 7’enen al weer de duur uit. Het is na zo een lange tijd erg pijnlijk dit soort tijden…. Maar goed ik was heel blij weer even op mijn werk te zijn en tot 15:00 uur heb ik mij nuttig gemaakt, waarna ik naar huis ging en mezelf verwende met een mooie bos witte tulpen. Het was heerlijk weer en dat kwam goed uit want op uitnodiging mochten we eten bij strandtent Ubuntu in Zandvoort. Vorig jaar zijn we hier ook al eens geweest en waren toen al erg enthousiast maar nu was het ook weer super en natuurlijk ook heel leuk om weer even op het strand te eten. We hadden vooraf een mixed starter met sushi, sashimi en spring rolls en als hoofdgerecht hadden we beide de oriental chicken, ook erg lekker! Het toetje aten we thuis, ik in de vorm van een stukje Tony’s en M. in de vorm van wat chipjes.

PicturesVrijdag
Na het ontbijt verplaats ik mezelf met het boek van Nydia naar de bank waar ik alvast een deel lees. Geïnspireerd door het boek klim ik daarna zelf op de loopband. Dat gedoe met rustig opbouwen is nog wel een dingetje waar ik lessen in te leren heb maar het gaat weer lekker. De rest van de dag breng ik door in het zonnetje met het boek en afgewisseld door mijn camera om plaatjes te schieten. Voordat ik boodschappen doe heb ik nog een afspraak met de huisarts en als ik thuis kom maak ik samen met M het eten voor die avond. Omdat we beiden best moe zijn ploffen we na het eten lekker op de bank en kijken dan naar een paar series. Helaas zijn we al door de meeste series heen dus komen we nu aan bij de iets minder leuke.

mwd25
Zaterdag
Onze wekkers gaan vroeg, te vroeg voor een zaterdag, maar wel met een goede reden. Samen gaan we  vandaag een dagje naar Maastricht en aangezien dat met de trein toch meer dan 2,5 uur in beslag neemt gaan we dus op tijd de deur uit. M. vond het altijd al gekken werk dat ik dat iedere dag vanuit Amsterdam deed tijdens mijn studie, maar nu we in de trein zitten, helemaal. We beginnen in Maastricht met een kopje koffie bij de Coffee Lovers, de beste keten voor koffie als je in Maastricht bent. Het is zo heerlijk op het terras in de zon dat ik er eigenlijk helemaal niet af wil, maar dan gaan we naar de stad en dat is natuurlijk ook leuk. We winkelen en ik laat het gebouw van de universiteit aan M. zien dat vlak bij het Vrijthof ligt. Omdat het heerlijk weer is en we toch op het Vrijthof zijn nemen we plaats op het terras in de zon waar we genieten van een heerlijke lunch en een drankje, oke 2…. oeps. Dan lopen we rustig terug naar het station, het is inmiddels al 17:00 uur en we willen ook weer niet super laat thuis zijn. In de trein terug verklaar ik mezelf voor gek dat ik dit dagelijks deed en word ik al moe bij de gedachte. Thuis maken we het ons zelf makkelijk en halen we een frietje (ja guilty as charged….) en de rest van de avond luieren we lekker op de bank.

mwd26
Zondag
Helaas word ik al super vroeg wakker, alsof ik zelf de Rotterdam marathon ga lopen lijkt het wel. Gelukkig vermaak ik me wel met alle foto’s en berichten over de marathon op Facebook en Instagram. Om 09:30 begint de uitzending op de NOS over de Rotterdam Marathon en ik zit er met mijn ontbijtje helemaal klaar voor. Na mijn ontbijt blijf ik door kijken en ondertussen spiek ik in de App van de marathon hoe de mensen die ik ken aan het lopen zijn. Stiekem heb ik wel een brok in mijn keel (oké tranen in mijn ogen) als ik naar de beelden kijk, wat was het gaaf in 2014 en wat wil ik het graag nog een keer doen! Hardlopen ga ik vandaag wel doen, hetzij geen marathon, maar wel weer mijn eerste rondje buiten na mijn ziek zijn. Omdat M. in Spaarndam uit moet voetballen en het volgens hem een hele mooie route is ga ik die kant op. Ik vertrek op tijd zodat ik ook stukken zou kunnen wandelen als ik merk dat dit nodig is, immers zou ik namelijk rustig op moeten bouwen. Uiteindelijk neem ik 1 keer de tijd om te rusten en dat is als ik door 2 wiebelende tegels mijn evenwicht verlies en een mooie klapper maak op de straat. Mijn been is lekker geschaafd en dik maar nog erger, mijn lievelings capri van Adidas is kapot… snik. Gelukkig is het vanaf mijn smakker nog maar 500 meter naar het voetbalveld alwaar ik dus gehavend aan kom. Dat ik met een bebloed been aan kom doet M. nog een tandje harder gaan want binnen no time maakt hij een prachtig doelpunt! Eenmaal thuis waag ik me aan de strijd tussen de schaafwond en Dettol een gigantische slag om de wond en man wat haat ik dat gevoel toch altijd. Gelukkig doet het eten, homemade nasi, me goed en kan ik na het eten lekker verder werken aan dit artikel.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Kim 11.04.2016

  Blindspot. Net nieuw maar echt super goed, als je nog een leuke serie zoekt 😉

  • Reageer Stacey 11.04.2016

   Hebben we al gezien, zeker een topper!

 • Reageer Meike 11.04.2016

  Je hebt weer een leuke week achter de rug! En die schaafwond ziet er pijnlijk uit! Hopelijk heb je er nu weinig last meer van. Xxx Meike

 • Reageer vandaalenzo 11.04.2016

  Fijn dat het weer een stuk beter met je gaat!

 • Reageer Nathalie 12.04.2016

  Wat leuk dat je wilt gaan wielrennen! Het is ook echt heerlijk om te doen!

 • Reageer Kylie 12.04.2016

  Omg de loungehoek in de tuin is zo mooi. Kan zo in een magazine!!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.