Legally-Travel: Rome Hotspots

24.04.2016

Rome Hotspots Glutenvrij
De belangrijke bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Pantheon, de Trevi Fontein, de St. Pieter kent iedereen wel, maar waar moet je nu eigenlijk zijn om een lekkere pizza te eten, waar kun je romantisch dineren, waar hebben ze de lekkerste ijsjes en waar koop je echte Italiaanse schoenen? Voor mensen die glutenvrij eten heb ik extra veel glutenvrije hotspots in Rome verzameld. Vandaag geef ik je mijn Rome Hotspots, dus heb jij een bezoek op de planning staan, lees dan snel mee. 

IJS
Als liefhebber van ijs, is Italië voor mij een walhalla waar ik het liefst iedere dag een ijsje zou eten. Ook in Rome hebben we dus de nodige ijsjes gegeten 4 in totaal en op basis daarvan hebben wij onze eigen ranglijst opgesteld.

 • Giolitti – Via degli Uffici del Vicario 40
  Met stip op 1 staat Giolitti, alwaar wij de beste ijsjes van heel Rome en misschien wel heel Italië hebben gegeten. In deze klassieke ijstent is het een drukte van jewelste en om die reden sta je wel even in de rij om van je ijs te kunnen genieten. Bij binnenkomst dien je eerst af te rekenen en met het bonnetje mag je vervolgens in de rij gaan staan. Zelf had ik de smaken aardbeien, chocolade en donkere chocolade en die waren echt heerlijk, ik durf wel te zeggen dat dit het beste ijsje was dat ik ooit heb gegeten (en nu ik al sinds mijn vierde deze smaken eet mag ik mezelf een kenner noemen.
 • Gelateria del Theatro – Via di San Simone 70
  Na er op veel websites over te hebben gelezen mochten we natuurlijk een bezoekje aan deze ijssalon niet missen. Ook bij deze ijssalon moesten we even wachten voor we aan de beurt waren, maar dat was het allemaal meer dan waard. Deze lichte ijssalon heeft heerlijke smaken en genoeg ruimte binnen en buiten om deze ook op te peuzelen. Een terechte tweede plaats dus!
 • La Gelateria Frigidarium – Via del Governo Vecchio 112
  Als je door dit, overigens leuke en zeer aan te raden, straatje loopt zie je een rij opdoemen voor deze ijstent. Dat moet wel iets goed betekenen dachten wij zo en dus besloten we hem uit te testen. De smaak viel zeker niet tegen, maar met een derde plaats is hij toch zeker zeer aan te raden. Bijkomen voordeel is dat je, je ijsje hier gratis in witte of donkere chocolade kunt laten dopen en ook de slagroom gratis is.
 • La Gelateria La Romana – Via Venti Settembre 60
  Op de laatste dag van ons tripje besloten we bij die andere ijstent een ijsje te gaan halen waar we de dagen er voor telkens een elle lange rij zagen staan. Eenmaal in de rij hoorde ik veel Italiaans en dat kon alleen maar betekenen dat we bij een goed adres aan waren gekomen. Ik was dan ook erg teleurgesteld toen ik mijn eerste likje nam. Nee, deze ijstent is zeker geen aanrader al waren de looks binnen wel geweldig.

Pizza
Bij Italië hoort natuurlijk pizza en gelukkig zijn ze in Italië ook al zo ver dat je op heel veel plekken een glutenvrije pizza kunt eten. Omdat mijn vriendje gewoon een ‘normale pizza’ eet in deze categorie dus 2 beoordelingen, 1 voor de reguliere pizza en 1 voor de glutenvrije pizza.

 • Pizza in Trevi – Via di San Vincenzo, 30-30A
  Letterlijk om de hoek bij de Trevi fontein vind je Pizza in Trevi. Het is een restaurant met 2 kanten aan de linker kant kun je rustig zitten en eten, terwijl je aan de rechter kant een stuk pizza kan kopen dat je even snel op kunt eten. De pizza’s zijn heerlijk, zo lekker dat we er nog een tweede keer zijn geweest om een pizza te eten. Zowel mijn vriend als ik zijn het er over eens dat ze hier de beste bodems ooit hebben. De glutenvrije pizza is de beste pizza die ik ooit heb gegeten dus echt een dikke aanrader!
 • La Scaletta – Via di San Vincenzo 30-30A
  Eigenlijk wilde we pizza eten bij Voglia, welke bekent staat om haar glutenvrije pizza’s, maar hier bleken de pizza’s helaas op te zijn. Omdat ik me zo had verheugd op een pizza zochten we verder en vonden we om de hoek La Scaletta, alwaar zowel de pasta’s als pizza’s glutenvrij zijn. Hoewel men zei dat alle pizza’s glutenvrij waren gold dit niet voor de Calzone en laat dat nu net mijn favoriet zijn…. Bij gebrek aan een calzone koos ik voor  de quatro fromaggio. De pizza was prima, maar na de pizza bij Pizza in Trevi kon hij hem zeker niet overtreffen. Echter waren de prijzen laag en de service erg goed dus verdient hij wel een plaatsje in deze lijst. Dit gold ook voor de ‘normale’ variant die mijn vriend at. De huiswijn die we bestelden kunnen we zeker weten afraden tenzij je op zoek bent naar een hoofdpijn wijntje.

Pasta
Deze vakantie heb ik drie keer pasta gegeten, 1 keer was het zo dramatisch dat ik het adresje niet met jullie ga delen maar de andere twee keer was zeker het noemen waard. Bij veel restaurants in Rome kun je gemakkelijk glutenvrije pasta bestellen, dit staat niet altijd op de kaart vermeld maar vraag vooral om een Pasta Senza Glutine en vaak is dat geen probleem. (Nummer 2 qua pasta kun je vinden bij het kopje romantisch dineren)

 • Fottoincasa – Via del Governo Vecchio 125
  Dit kleine en gezellige restaurant wordt veel bezocht door Italianen en dat is altijd een goed teken in een toeristisch centrum. Met een uitgebreide kaart vol voorgerechten kun je, je hier verlekkeren met ham, mozzarella en bruschetta’s (deze laatste zijn niet glutenvrij te verkrijgen hier). De pasta’s en pizza’s op de kaart zijn allemaal glutenvrij te verkrijgen, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een vis of vlees gerecht. Leuk detail is dat dit een van de weinige restaurantjes was met een bier kaart, dat is dan weer leuk voor de mannen.

Romantisch Dineren
Soms wil je ook wel eens iets anders dan in 1 van de straatjes van het toeristische centrum eten tussen allemaal andere toeristen. Soms wil je gewoon even wat meer, iets beters en net even iets meer uit de loop waar je samen bij kaarslicht kunt dineren.

 • Il Piccolo Mondo – Via Aurora 39
  Dit restaurant gaat op mijn all time favorite list, want wauw wat was het lekker, een romantische ambiance en wat een leuke bediening. Al direct bij aankomst van het restaurant zag het er erg mooi en verzorgd uit en werd ons direct verteld dat glutenvrij totaal geen probleem was. We begonnen met brood, normaal voor hem en glutenvrij (en zeer smakelijk) brood boor mij. Als voorgerecht kozen we voor 2 gerechten die we zouden gaan delen; een selectie van hammen met glutenvrije bruschetta’s en tevens een tartaar van zalm met avocado. Als hoofdgerecht kozen we beide voor een pasta carbonara en deze was zowel glutenvrij als regulier ontzettend lekker. We sloten af met een glutenvrije tiramisu. Het glutenvrije brood dat men in de keuken te veel had gebakken moest ik zeker mee nemen volgens de bediening. Al met al een super fijn restaurant!

Lunchen & Sapjes
Als je een business wil beginnen in Rome dan zou ik een sap bar of yoghurt barn beginnen, want die zijn er niet veel in deze stad. Waar je in Verona bijvoorbeeld veel bakjes met vers fruit kunt kopen op de straat zijn dit dingen die in Rome helaas niet zo gewoon. Toch zijn er wel een aantal sap barretjes te vinden in Rome, maar zoek goed want veel zijn het er niet.

 • Pronto – Via dei Serpenti 163
  Niet heel ver vanaf het Colosseum vind je Pronto. Bij Pronto kun je smooties en sapjes bestellen maar dat is niet het enige. Naast deze lekkere sapjes, hebben ze ook broodjes en salades. Indien het lekker weer is kun je het buiten op het plein op eten of drinken bij de fontein.
 • Zia Rosetta – Via Urbana 54
  Dit concept zou ik zo naar Nederland halen, bij Zia Resetta kun je kleine mini broodjes of normale broodjes bestellen met de lekkerste soorten beleg. In de praktijk betekent dit dat veel mensen meerdere kleine broodjes bestellen met verschillend beleg. Tevens kun je hier glutenvrije broodjes bestellen. Naast de lekkere broodjes serveren ze sapjes, wijn en salades.
 • Fa-bio – Via Germanico 43
  Bij dit biologische tentje kun je niet alleen heerlijke sapjes halen maar ze hebben ook salades, yoghurt met fruit (dit staat niet op de kaart maar maken ze met liefde voor je klaar) kamut wraps en broodjes. Veel mensen uit de buurt komen hier hun lunch halen en het is er een drukte van jewelste. Met het Vaticaan om de hoek een ideale uitvalsbasis als je dus aan het sightseen bent.

Schoenen
Vrouwen met kleine voeten vinden Italië een geweldig land. Waar in Nederland de schoenen tegenwoordig vaak pas worden verkocht vanaf maat 37, kun je in Italië (bij een echte schoenwinkel) met gemak ook een maat 35 kopen. Zelf heb ik dus een maat 35 en kom ik dus standaard met meerdere paren schoenen thuis na een bezoek aan Italië. Maar ook voor mensen die geen kleine voeten hebben is het een heerlijk land en een prachtige stad om goedkoop mooie schoenen te kopen. Met name pumps en ballerina’s vind je hier in hele hoge kwaliteit voor een mooie prijs.

 • Calzature Marco – Via di Gesù e Maria 5
  In Italië zijn veel schoenwinkels vaak zo ingericht dat je in de etalage aan moet wijzen welke schoenen je wilt passen en in welke maat. Ze hebben namelijk niet, zoals wij gewend zijn, binnen alle schoenen in een stelling staan. Deze winkel is erg groot en beschikt over een enorme etalage. Zelf kocht ik er 2 paar ballerina’s voor ieder 39 euro per stuk en zeg nu eerlijk dat is voor een echt lederen ballerina natuurlijk geen geld.

Bezienswaardigheden
Dat je echt naar het Vaticaan moet, dat het de moeite waard is om het Pantheon binnen te lopen en je het Colosseum natuurlijk niet mag missen, dat lijkt me vrij logisch en ik zal dan ook geen open deuren intrappen. De tips zijn met name ie paar plekken die je anders misschien over zou slaan,  iets dat het je makkelijker maakt om ergens binnen te komen en wat je niet in iedere reisgids ziet staan.

 • Het sleutelgat – Piazza dei Cavalieri di Malta
  Verscholen achter een grote groene deur zit een prachtige tuin. Nu gaat het er echter niet zozeer om deze tuin als wel om wat je ziet als je door het sleutelgat kijkt dat in deze deur zit. Zonder de verrassing te veel weg te nemen, zul je een prachtig beeld hebben op de St. Pieter. Rond het sleutelgat vind je tevens verschillende mooie parken en een sinaasappel tuin. Doordat het zich op een wat grotere hoogte dan de rest van de stad bevindt heb je er tevens een prachtig uitzicht over de stad.
 • Reserveer je tickets voor Museum Vaticani
  Museum Vaticani mag je echt niet missen als je in Rome bent, het museum is prachtig en heeft als grote hoofdprijs ook nog eens de Sixtijnse Kapel. Helaas wil iedere toerist hier graag naar binnen, dit merk je niet alleen aan de drukte binnen in het museum, maar ook aan de ellen lange rij die buiten staat. Je kunt echter gewoon een een ticket reserveren thuis of een gereserveerde ticket kopen via 1 van de vele verkopers buiten op straat. Wil je graag uitleg over hetgeen je ziet boek van een tour, let alleen wel op dat je tour guide goed Engels spreekt en je een studentenpas bij je hebt indien je onder de 26 bent (dit scheelt je toch weer 5 euro.)

Ben jij wel eens in Rome geweest? 

Tags: , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Italy, Legally-Hotspots, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Maartje 24.04.2016

  Wat een leuk artikel en wat een handige tips, heel erg bedankt!

  • Reageer Stacey 24.04.2016

   Geen dank Maartje, ik wens je heel veel plezier in Rome! Mocht je nog vragen hebben laat het me dan vooral weten.

   Groetjes,
   Stacey

 • Reageer Michelle 15.10.2016

  Wat een handige tips ! Maar ik ben nu in Rome bij Zia Rosetta en ze hebben dus geen glutenvrij brood vertelden ze me 🙁 . En bij pronto hebben ze ‘maisbrood’ en geen glutenvrij brood en konden geen kruisbesmetting garanderen. Verder veel gehad aan je pizza en pasta tips ! Thanks! Groetjes , Michelle

  • Reageer Stacey 15.10.2016

   Wat balen Michelle, toen wij er waren hebben we er echt glutenvrij brood gehad. Ik werd bij pronto wel voor kruisbesmetting gewaarschuwd maar had geen klachten. Misschien is bij beide de kaart ondertussen gewijzigd, jammer!

 • Reageer Christa 14.11.2017

  Hoi stacey, wilde je even laten weten dat wij bijna al je hotspots hebben opgezocht in Rome! Heerlijk ijs bij Giolitti (echt de lekkerste), heel romantisch gegeten bij Il Piccolo Mondo en super lekkere pizza’s bij pizza in Trevi. Binnenkort gaan we naar Gent en dan zal ik ook zeker van je blog gebruikt maken!

  • Reageer Stacey 14.11.2017

   Hi Christa, wat leuk om te horen en wat onwijs lief dat je, je ervaringen deelt. Ik hoop dat jullie hebben genoten in Rome en wens jullie alvast heel veel plezier in Gent.

   Liefs,
   Stacey

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.