Legally-Fit & Food met: Carmen Ketelaar

04.05.2016

img_20140623_092822-001
Vandaag in de rubriek Fit & Food met: Carmen Ketelaar een bekende fitgirl die ik al een aantal jaren volg middels Instagram. Maar ze doet niet zo maar wat in de sportschool, ze is namelijk fitness trainer en is momenteel een opleiding tot gewichtsconsulente aan het afronden. Lees vandaag hoe zij zo fit is geworden en dat vol blijft houden.

Introductie:
Hoi! Ik ben Carmen, 21 jaartjes jong en ik woon in Elburg, een klein stadje tussen Harderwijk en Zwolle. Ik heb mijn Fitness Trainer A diploma behaald & heb de cursus Voedingsleer/Gewichtsconsulente zo goed als afgerond, helaas kan ik pas eind juni examen doen – dus daar is het wachten een beetje op! Via mijn blog www.carmenketelaar.com biedt ik ook op maat gemaakte voeding- en trainingsschema’s aan, dus hier besteed ik mijn dagen voornamelijk aan. Verder natuurlijk veel sporten & in het weekend lekker genieten van mijn vriend Kjell, die op kamers woont dus alleen in het weekend thuis is. Samen zijn wij op dit moment ook bezig met het opzetten van ons eigen bedrijfje, Dutch4Health, dus dit zit er ook nog aan te komen!

mdipp10
1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Ik sport 5-6 keer in de week, voornamelijk krachttraining. 5x sta ik lekker met gewichtjes te spelen in de sportschool en 1x per week ga ik een flink stuk wandelen of (heel soms, in de zomer) lekker hardlopen! Ik vind het super fijn om veel te sporten en actief bezig te zijn, fitness is ook echt mijn passie.

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Oeps, dat heb ik hierboven al benoemd. Fitness! <3

3. Hoelang sport je al?
Ik doe nu 2,5 jaar aan sport denk ik. Het begon in de zomer van 2013, nadat ik problemen kreeg met mijn rug. Ik moest krachttraining gaan doen om mijn rug aan te sterken. Het eerste half jaar sjoemelde ik maar wat, vanaf januari 2014 ben ik serieuzer gaan sporten!

mdipp8

4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
ROZE haha! Ik ben echt een roze freak. Roze + Zwart is mijn favoriete kleurencombinatie, hier zie je dan ook het meest van terug in mijn sport kast.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Uhm.. ik ben eigenlijk totaal geen fan van cardiovasculaire sporten. Zo vind ik hardlopen dus eigenlijk helemaal niks, behalve in de zomer – dan wil ik het nog wel eens doen.

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Het hele jaar door! Ik kan niet kiezen..

7. Cardio of Kracht training?
Jap, zeker weten kracht training!

Foto 12-04-16 18 07 39

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Dat is een hele goede vraag. Ik denk dat ik in het algemeen het meest trots ben op de spieren die ik heb opgebouwd. Ik ben zelf van licht overgewicht, naar eetstoornis, naar fit gegaan. Toen ik een eetstoornis had was ik echt heel mager, er was niks meer van me over. Door middel van fitness ben ik 10 kilo aangekomen en heb ik een hoop spieren bij weten te bouwen. Daar ben ik echt heel trots op!

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Eigenlijk hoef ik mezelf niet meer echt te motiveren.. in het begin vond ik dat best lastig, toen moest ik mezelf echt naar de sportschool slepen – maar na een tijdje wordt dat gewoon een automatisme. Het is voor mij een uitlaatklep en ik wordt er echt oprecht heel vrolijk van. Ik voel me minder fijn op rustdagen dan op dagen dat ik sport, dus de motivatie zit ergens gewoon in mezelf denk ik!

mdipp9
10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?

Ook een moeilijke vraag, haha. Ik denk eigenlijk niet dat ik echt nog graag iets zou willen bereiken. Ik probeer mezelf altijd uit te dagen door zo zwaar mogelijk te blijven trainen & steeds nieuwe PR’s te maken als het gaat om gewicht, maar ik ben gewoon heel blij dát ik überhaupt kan sporten & dat ik me nu zo fit en gezond voel. Dat is wat ik graag wilde bereiken & dat is gelukt!

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Ik denk niet dat ik heel erg gezond eet #oops, haha. Ik eet voornamelijk via de Schijf van 5. Veel fruit, groentes, volkoren producten & gezonde vetten uit noten enzovoorts, maar ik eet ook elke dag chocola. Ik heb wel eens geprobeerd om echt ‘clean’ te eten, dus echt ervoor te zorgen dat er geen toevoegingen in producten zaten en dat ik sla at voor lunch enzovoorts. Dit werkt gewoon niet met mij. Ik voelde me er totaal niet prettig bij & had er gewoon geen energie bij. Toen ben ik maar weer terug gegaan naar mijn eigen manier, lekker met boterhammen & aardappelen. Dit is wat goed werkt voor mij & waar ik me ook echt heel gezond en prettig bij voel!

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Ik heb ooit een keer een heerlijke Bananenbrood & een goddelijke Cranberry Appel Cake gemaakt. Deze recepten heb ik ook op mijn blog staan, maar deze zijn echt om te smullennnn!

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Ik denk Oreo’s. Of Chocolate Chip Cookies. Of Nutella. Pizza mag ook. Moet ik kiezen?

mdipp11
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

Ontbijt
HAVERMOUT! Ik begin eigenlijk elke ochtend met 6 eetlepels havermout, 1 eetlepel lijnzaad, 1/2 scoop whey eiwit poeder en 200 ml amandelmelk. Even koken in een pannetje, wat (bevroren) frambozen erop, een snufje kaneel en mijn ontbijtje is perfect!
Tussendoor
Meestal sla ik het 1e snack moment over. Dit komt doordat ik in de ochtend sport, na mijn ontbijt. Wanneer ik thuis ben ga ik gelijk over op de lunch! Wanneer ik dit snack moment wel heb is dit meestal een appel of een ander stuk fruit.
Lunch
Als lunch eet ik altijd 3 of 4 boterhammen. Meestal is dit met Philadelphia Light roomkaas met kaas of kipfilet, maar soms is een boterham met pindakaas ook wel heeeeel erg yummy!
Tussendoor
Dit snack moment ga ik meestal voor een stuk fruit en een eiwit reepje.
Diner
Ik eet nog thuis, dus het is bij mij eten wat de pot schaft. Gelukkig zijn mijn ouders ook wel gezond, dus ik hoef niet voor mezelf te koken. Mijn avond eten bestaat meestal óf uit zoete aardappelen met groente of uit zilvervliesrijst met groente. Hiernaast eet ik dan kip of een vegetarische burger. Ik ben niet vegetarisch, maar ik vind de vegetarische burgers wel érg lekker!
Tussendoor
Als laatste ga ik altijd lekker op de bank zitten voor mijn avond snackje. Meestal bestaat deze uit een eiwit reep, een flinke hand cashewnoten en een paar blokjes pure chocolade. Even een geniet momentje voor mezelf.

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Wat ik altijd graag mee geef aan mijn volgers is dat het vooral heel belangrijk is om de balans op te zoeken. Ik ben echt voorstander van een gezonde leefstijl, maar ook van GENIETEN! Het is zo zonde om altijd maar ‘nee’ te moeten zeggen. Kies voor een sport wat je leuk vind & kies voor een leefstijl wat voor jou werkt. Ga niet op blaadjes sla leven omdat iedereen dat doet, kies voor iets waar JIJ happy van wordt. Dat is het aller belangrijkste! <3

Tags:
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Laura 04.05.2016

    Wat een motiverend stukje is dit! Ik probeer al een tijd lang clean te eten maar ik merk dat het me niet perfect lukt. Misschien is het voor mij ook tijd om gewoon weer terug te gaan naar de schijf van 5 en te doen waar ik me goed bij voel!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.