Legally-Food: Bloemkool rijst

22.05.2016

bloemkool rijst
Rijst gemaakt van bloemkool, het klinkt misschien een beetje gek maar als je het een kans geeft blijkt het een zeer smakelijke vervanger te zijn van rijst. Nu is rijst helemaal niet slecht, sterker nog zilvervlies rijst is hartstikke verantwoord, toch wil je misschien af en toe een dagje wat minder koolhydraten binnen krijgen en dan is dit een ideale vervanger. Benieuwd hoe je bloemkool rijst maakt, lees dan snel verder. 

Al maanden stond het op mijn to-do lijstje om rijst van bloemkool te maken. Toch deed ik het steeds niet en de reden hiervoor was dat ik er van overtuigd was dat het veel werk zou zijn en veel tijd zou kosten. Niets bleek minder waar te zijn. Binnen 5 minuten zat de bloemkool rijst in de pan en was mijn blender weer schoon. Nog steeds was ik een beetje sceptisch voor de smaak, maar na mijn eerste hap was ik om!

Zelf maakte ik de bloemkool rijst met een stukje vis en gewokte groente, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos als het gaat om bloemkool rijst.
IMG_3529
Benodigdheden:
1 gehele bloemkool
Olie (ik gebruikte kokosolie)
1 teentje knoflook
Zout en peper

Bereidingswijze:
1. Hak de gehele bloemkool (inclusief de stronk!) in grove stukken en doe in een blender of keukenmachine.
2. Blijf het net zo lang hakken tot er stukjes overblijven die qua grote op rijstkorrels lijken.
3. Doe de bloemkool korrels in een pan samen met wat olie
4. Pers de knoflook uit en laat het geheel 3 minuten op het vuur staan
5. Roer goed door en haal dan van het vuur
6. Breng nog op smaak met wat zout en peper en dan, klaar!

Dit recept voor bloemkool rijst is erg lekker om te serveren bij Gado Gado of Nasi

Tags: ,
Categorie: Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Ise 22.05.2016

    Oh wow, dat is inderdaad erg makkelijk! Ik ga het ook eens proberen 🙂

  • Reageer Shelley 23.05.2016

    Ik ga dit binnenkort ook echt eens proberen! Klinkt zo makkelijk.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.