Legally-Food: Mango Cheesecake

06.05.2016

Mango Cheesecake

Afgelopen koningsdag was dan misschien niet de meest zonnige dag, bij ons binnen scheen hij wel degelijk. Speciaal voor Koningsdag bakte ik namelijk een oranje, oftewel, mango cheesecake. Deze heerlijk cheesecake is niet alleen heel erg lekker, makkelijk te maken en glutenvrij, maar je maakt er ook heel veel vrienden mee. Deze mango cheesecake is dus een aanrader die je eens moet maken. 

Benodigdheden – Bodem, laag 1:
60 gram boter
200 gram [Glutenvrije] koekjes

Benodigdheden – Bodem, laag 2:
10 dadels
1 kop amandelen
4 eetlepels kokosolie
1 eetlepel kokossnippers

Vulling Laag 1, 2 & 3
200 gram Monchou
250 gram slagroom
1 zakje vanille suiker
100 gram (kokosbloesem) suiker
1 zakje Klop-Fix
2 verse mango’s

Bereidingswijze: 

  1. Doe de dadels en amandelen in een bakje met warm water en laat ongeveer 30 minuten weken.
  2. Doe de koekjes in een stevige plastic zak en sla ze tot gort met een deegroller. Je mag heerlijk je frustraties uiten op de koekjes want ze moeten goed klein zijn.
  3. smelt 60 gram boter in een pannetje of in de magnetron
  4. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter
  5. Bedek de bodem van je springvorm met dit mengsel en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel
  6. Plaats de springvorm minimaal 10 minuten in de koelkast
  7. Giet het water af van de amandelen en de dadels en doe het mengsel samen met de kokosolie en de kokossnippers in een blender.
  8. Als het mengsel een beetje door elkaar zit, het hoeft niet helemaal fijn te zijn, een beetje bite is juist wel lekker, haal je het uit de blender.
  9. Doe de volgende laag op de reeds bestaande laag die je van de koekjes hebt gemaakt.
  10. Klop de monchou goed zacht met een mixer of garde
  11. Voeg de suiker, de slagroom en de klopfix toe en klopt dit 1 a 2 minuten
  12. Voeg ongeveer de helft het mengsel toe in de vorm en zet in de koelkast
  13. Maak de mango’s schoon en pureer het fruit geheel tot het een gladde mouse is
  14. Voeg aan het overgebleven deel cheesecake, de helft van de mango toe en mix het geheel goed door
  15. Doe op de eerste laag cheesecake de laag met mango
  16. Laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
  17. Het overgebleven deel mango doe je op de cheesecake als je hem gaat serveren.

 

Tags:
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.