Legally-Food: Proteïne Bananenbrood

14.05.2016

proteine bananenbrood
Na een tijdje een pauze te hebben ingelast van de bananenbrood hype ben ik weer helemaal terug bij deze all time favorite. Niet alleen is het een heerlijk tussendoortje, maar het is ook handig om mee te nemen, in te vriezen of bij een picknick te serveren. Om dagelijks niet alleen aan voldoende voeding te komen maar ook aan voldoende eiwitten is dit een ideale combinatie, want deze versie van bananenbrood bevat namelijk extra veel eiwitten en is ook nog eens onwijs lekker. Kijk dus snel naar het recept voor bananenbrood! 

Geen interesse in bananenbrood met extra proteïne, maar op zoek naar een ander bananenbrood recept? Probeer dan eens een van deze andere varianten.
Kokos bananenbrood          – Bananenbrood met Dadels               – Bananenbrood met amandelmeel en havermout
Bananen muffins                  – Bananenbrood voor hardlopers

proteine bananenbrood
Benodigdheden:

2,5 bananen (2 voor de cake o,5 om mee te decoreren)
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
100 gram boekweitmeel
2 scoops (pindakaas of vanille of chocolade) eiwitpoeder
3 eetlepels pitten en zaden naar keuze

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Knijp de 2 bananen in de schil vast fijn en prak ze verder met een vork zo klein mogelijk.
3. Voeg bij de bananen het meel, de eieren, het eiwitpoeder en de bakpoeder en mix het geheel goed door elkaar.
4. Voeg als laatste 2/3 van de zaten en pitten toe aan het mengsel.
5. Giet het mengsel in een ingevet of met bakpapier bekleed cakeblik.
6. Snij de 1/2 banaan in plakjes en leg deze op het mengsel samen met de overige zaden en pitten
7. Laat de cake 30 minuten gaar worden in de oven


Tip
1. Als je het brood in plakjes snijdt en ze inpakt in folie kun je ze tot 2 maanden in de vriezer bewaren. Haal een plakje uit de vriezer en tegen de tijd dat je hem als snack wilt opeten is hij ontdooit.
2. Met een likje pindakaas of Nutella is het nog lekkerder

 

Tags:
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Sabine 14.05.2016

    Wat een fijn recept! Lijkt me echt zo lekker, ik houd echt enorm van banaan. We hebben net een broodbakmachine, maar we hebben nog geen ander meel dan gewone bloem gevonden in de winkels hier. Ben een beetje bang dat als we het ergens gaan vinden het meteen heel duur zal zijn. Dus nog even wachten op meel uit Nederland en dan wil ik ook bananenbrood maken!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.