Legally-Me: My Day in Pictures 30/04

03.05.2016

My day in PicturesAfgelopen zaterdag werkte ik mezelf niet alleen in het zweet, maar ook in de modder tijdens een mudrun clinic in Utrecht. Naast het mudrunnen bezochten we een housewarming en genoten we van een heerlijk ijsje en maakten we Vietnamese springroll’s. kijk mee met mijn dag in My day in Pictures. 1111111 plog6
Na heerlijk geslapen te hebben duik in in een stapel oude sportkleding. Er staat een mudrun clinic op de agenda en ik vind het zonde om mijn ‘mooie’ sportkleding daarbij vies te laten worden. Uit de tijd dat ik net begon met hardlopen heb ik nog wat kleding, het is wellis waar gedateerd en de broek is wat te groot, maar ach wat boeit het. Als ik een outfit heb gevonden gaan we samen ontbijten, uiteraard met havermout en een sapje en ondertussen kijken we naar Ik vertrek. Het zijn dit keer mensen uit Haarlem en aan het einde van de uitzending zijn ze nog niet eens geëmigreerd, niet een hele spannende aflevering dus.
1111111 plog7
Van het ontbijt ga ik naar mijn auto om richting Utrecht te rijden. Mijn schoenen zijn nu nog mooi schoon, maar ik ben beneiuwd hoe dat straks is als ik terug naar huis ga. Voor de zekerheid heb ik alvast een extra outfit en paar schoenen bij me, een handdoek en een paar tasjes om kleding in te doen. Ruim op tijd kom ik aan in Utrecht en parkeer ik mijn auto. Stiekem vind ik het wel een beetje spannend om een mudrun clinic te doen vooral omdat ik natuurlijk nu ook onder behandeling ben van de fysio. Maar gezonde spanning is goed, soms moet je iets doen dat buiten te comfort zone ligt en ik ga er over schrijven voor Out2Move.
1111111 plog8

Op een braakliggend terrein in Utrecht beginnen we met een warming up. De aanwezigen hebben vorige week nog een obstaclerun in wedstrijdverband gelopen in en zijn hier overduidelijk niet voor de eerste keer. Hun enthousiasme voor deze tak van sport is aanstekelijk en ik zet extra aan om de rest bij te kunnen houden als we de heuvel op klimmen. Heuvel af probeer ik de eerste keer de modder nog te ontwijken, maar al snel merk ik dat dit verspilde moeite is en voor ik het weet spring en ren ik door de plassen zoals ik dat vroeger ook graag deed. Terwijl mijn schoenen van wit naar bruin verkleuren en er een spetter modder in mijn gezicht terecht komt voel ik langzaam het kind in me naar boven komen.

Als we verder lopen richting een bouwtrein hoor ik mijn mede deelnemers enthousiast reageren op de buizen en blokken die er liggen. Onderling worden er al direct tactieken besproken over de beste manier om hier overheen te klauteren. Ook ik klauter enthousiast over de obstakels heen, iets dat per ronde steeds iets beter lijkt gaan. Ik mag dan wel niet zo’n pro zijn als de rest van de deelnemers, alle oefeningen kunnen op de deelnemer zijn eigen tempo worden uitgevoerd zonder de rest van de groep op te houden of te laten wachten. Door deze manier van oefeningen zijn deze trainingen geschikt voor ieder niveau en kan dus iedereen gewoon mee doen.

Als we na anderhalf uur klaar zijn met de training ben ik bek af, zit ik onder de modder maar zit er ook een grote glimlach op mijn gezicht. Ik vond het geweldig en voelde me weer even een klein meisje dat los mocht gaan tijdens het buiten spelen.

1111111 plog9
Ik sta geparkeerd op de P+R bij het Muziektheater in Utrecht en gelukkig is daar een WC waar ik me om kan kleden, want mijn witte bekleding gaat het anders echt niet zo grappig vinden dat mudrunnen. In de WC kleed ik me om en dan rij ik rustig naar huis terwijl ik mee zin met allemaal foute liedjes op Q music. Ik heb inmiddels onwijs veel trek gekregen van het sporten maar heb niets bij me. Bij ieder tankstation moet ik me beheersen niet langs te rijden om iets te kopen en
Pictures5

Thuis ga ik eerst eten, ik begin met 2 crackers met avocado sla en kipfilet maar stiekem heb ik daarna nog steeds trek en maak ik nog 2 rijstwafels voor mezelf. Hoewel mijn honger nog steeds niet helemaal gestild is vertel ik mezelf dat ik het hier maar mee moet doen en nog voordat ik een sprintje naar de koelkast kan trekken om wat te pakken, komt de postbode langs met een pakketje van Nelson met een paar Havaianas. Ik ben normaal al fan van deze slippers maar dit model vind ik nog veel leuker! Nu heb ik helemaal zin in de zomer!
Omdat het modder nog steeds een beetje op mijn gezicht zit (niet veel hoor, een paar spetters) duik ik snel onder de douche en kleed ik me om. 1111111 plog11
Als M. thuis komt gaan we samen boodschappen doen bij de AH en kopen we allemaal lekkere dingen voor onze Vietnamese springrolls. Als we thuis zijn neemt hij de taak op zich om het vlees en de vis te marineren en ga ik met een julienne rasp de groentes raspen. Uiteraard zorg ik er voor dat de tafel gedekt is en dat alles in bij elkaar matchende bakjes wordt gedaan, heel belangrijk. Het eten is echt heerlijk en we genieten terwijl we ondertussen lekker aan het kletsen zijn.
1111111 plog12
Na het eten tut ik me op voor de housewarming. Ik vind het zo jammer dat sommige jurkjes eigenlijk nog te koud zijn en nu dus al maanden in mijn kast hangen terwijl ze zo leuk zijn. Ik besluit uiteindelijk toch maar voor dit Zara jurkje te gaan, zij het met een spijker jasje er op. Als ik klaar ben rijden we samen naar onze favoriete ijssalon in Overveen die tweede van Nederland is geworden, niet zo gek dus dat het onze favoriete ijssalon is. Ik neem een bakje met 3 bolletjes (guilty) pure chocolade, aardbei en salted caramel, jummie! Dan rijden we naar het huis waar de housewarming plaats gaat vinden. Omdat het bijna 45 minuten fietsen is en we niet voor middernacht weggaan vinden we het te ver om te fietsen en heb ik me opgeworpen als Bob, voor mij geen probleem omdat ik net zo lief een glas water drink in plaats van een glas wijn.
1111111 plog13
Eenmaal op de housewarming beginnen we natuurlijk met een rondleiding door het huis, daar komen we immers voor natuurlijk! Het is stiekem wel erg dat wij nog geen housewarming hebben gedaan terwijl we toch al bijna een jaar in ons huis wonen… Maar goed, hij staat inmiddels in de agenda onze housewarming dus hij komt er ook echt aan. Het is hier gelukkig ook een gezellig feestje dat niet op zaterdag eindigt 😉

Goed, dat was dus mijn zaterdag, 30 april, de dag waarop ik voor het eerst aan mud running deed. Hebben jullie wel eens een obstacle run of mudrun gedaan?

Tags: ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.