Legally-Me: My Weekly Diary #20

16.05.2016

weeklyyy
Afgelopen week stond ik eindelijk weer voor de klas, verwende ik mezelf met een paar nieuwe schoenen, was ik behoorlijk onhandig, deed ik aan yoga, hardlopen en deed ik natuurlijk ook mijn trainingen. Mijn weekend stond in het teken van heel veel gezelligheid, sliep ik bij een vriendin in Amsterdam, bezocht ik het Rituals event, genoten we van het weer op het terras, bezochten we de rollende keukens en shopten we er flink op los. Lees het allemaal in My Weekly Diary.

weeklyyy1
Vandaag moet ik weer de schoolbanken in voor mijn opleiding en met dat mooie weer zou ik het bijna een straf willen noemen. Gelukkig is het weer super leerzaam, kunnen we in de pauze heerlijk buiten lunchen en doen we zelfs onze beoordelingsgesprekken buiten. Aan het einde van de dag ben ik helemaal kapot en heb ik veel pijn. Ik ga dan ook eerst even rustig wat drinken voordat ik in de auto stap om naar huis te rijden waar ik even op de bank ga liggen. Samen met M. doe ik daarna boodschapjes en maken we courgetti, nog steeds een favoriet. Omdat het nog erg warm is besluiten we na het eten nog even naar het strand te rijden om even te lopen en om foto’s te maken. Hoewel M. naar eigen zeggen niets heeft met fotografie is hij wel zo lief om foto’s te maken. Het resultaat vind ik geweldig en samen kijken we op de bank gelijk lekker naar de foto’s, ik ben zo blij met de prachtige plaatjes!

weeklyyy2
Het is weer even wennen maar al voor zevenen ga ik de deur uit richting mijn werk, om voor het eerst sinds tijden weer les te gaan geven. Nu ben ik voor de mei vakantie al de nodige dagen op mijn werk geweest om te werken, maar nu sta ik voor het eerst weer echt voor de klas en ik kan je vertellen dat ik dat best wel even spannend vond! Gelukkig gaat het weer als van ouds en zijn mijn leerlingen erg blij om mij weer te zien. “Juf, het is een lust voor het oog dat u er weer bent” “Eindelijk juf, u legt het tenminste duidelijk uit” “We hebben u echt gemist” en “super chill, nu weet ik tenminste dat ik mijn toets ga halen met u als juf” waren opmerkingen van mijn leerlingen. Naast werken is dinsdag ook mijn trainingsdag en omdat ik nu al weet dat ik na het eten het niet meer op zal kunnen brengen om naar de sportschool te gaan en dus ga ik direct uit mijn werk, hoewel dat qua hoe ik me voel weer niet ideaal is. Gelukkig krijg ik toch weer wat energie en is het trainen in de HUB gewoon super fijn, bij een normale sportschool doe je gewoon je ding en dat is het. Hier word je echt begeleid en helpen ze als je het vraagt, of als ze zien dat je een oefening anders uit zou moeten voeren, het voelt dus alsof je een soort personal training krijgt! Tegen een van de trainsters zeg ik dat ik niet kan opdrukken (lees: ik heb ooit mijn groeischijf gebroken en kan nu met mijn linker pols bepaalde bewegingen en belasting niet). Samen met haar ga ik na mijn personal body plan schema daar nog aan werken en blijkt het voor mij handiger te zijn de push up hoger te doen, tegen een tafel aan bijvoorbeeld.
Na het trainen rij ik naar huis en ga ik eten en op de bank liggen. Ik ben kapot en eigenlijk heb ik gewoon een te intensieve dag gehad in mijn opbouw waardoor ik de rest van de avond niet veel meer waard ben.
weeklyyy3 Naast mijn lessen voorbereiden, wat cijfers invoeren van toetsen en een bezoek aan mensendieck doe ik vandaag niet veel. Ik heb koorts en voel me niet lekker. Waarschijnlijk is het een signaal van mijn lichaam dat ik gisteren iets te veel van mijzelf heb gevraagd maar ik baal wel want eigelijk zou ik gaan bootcampen in het Vondelpark en daar had ik super veel zin in. Toch moet je soms ook weten wanneer het genoeg is en het beter is om je rust te pakken. Niet een hele spannende dag dus, maar wel een waarop ik mezelf overwin door naar mijn lichaam te luisteren.
weeklyyy4
Wederom ga ik vandaag naar mijn werk en ik vind de onderwerpen waar ik vandaag over doceer zelf ook erg leuk, zo hebben we het over het over het verschil tussen juridische en biologische vaderschap en met het trieste voorbeeld van Mattie (DJ bij Qmusic) heb ik de leerlingen direct helemaal bij de les. Als ik klaar ben met lesgeven rij ik nog even langs de supermarkt om wijn in te slaan voor het feestje dat we binnenkort geven en aangezien daar ook een Nike outlet zit, kan ik het niet laten om ook daar naar binnen te gaan en oeps, ik kwam buiten met een paar schoenen, oeps. De zwarte Lunar tempo’s die ik al heel lang wil hebben zijn nu maar €42 en nu voor die prijs kan ik ze niet laten liggen natuurlijk. Als ik thuis kom is het al laat en gelukkig heeft M. gekookt zodat ik het nog net red om op tijd bij de fysio te zijn. Direct uit de fysio cross ik door naar de Yoga les die ik samen met een vriendinnetje heb geboekt. Als ik thuis kom gaan we eigenlijk gelijk naar bed.
weeklyyy5
Om 09:00 ben ik op Amsterdam centraal en samen met vriendinnetje Zowy ga ik naar het event van Rituals bij Blijburg. Nu ben ik normaal niet zo van de beauty events maar Rituals is mijn favoriete merk waar ik al jaren gek op ben. Tijdens het event, dat op een super toffe locatie is, hebben ze heerlijk eten, doen we een meditatie workshop en hebben ze een buikdans optreden. We gaan weg met een gigantische goodiebag vol met alle nieuwe producten van de Karma lijn. Op centraal huur ik vervolgens een OV fiets en dan duiken we de pijp in om te gaan lunchen op het terras bij de, hoe kan het ook anders, Yogurt barn. Het is heerlijk in het zonnetje en als we meer dan een uur hebben genoten gaan we richting de stad waar we naar ‘de mooie’ H&M gaan en ik met mijn handen vol de paskamers in ga en met 1 shirtje er weer uit kom, het is voor mijn doen een vrij kort shirtje maar met mijn hoge broek staat het wel tof vind ik. Op de weg terug drinken we nog wat op het terras bij Louie Louie, een toffe hotspot in mijn oude buurtje. We kleden ons snel om en stappen dan weer op de fiets naar de Westergas fabriek waar de Rollende Keukens gaan en een ander vriendinnetje al is. We drinken gezellig wat wijntjes, eten en lopen natuurlijk ook langs alle foodtrucks. Het is super gezellig maar ook beren koud, veel kouder dan we hadden gedacht en om die reden liggen we ook om 22:00 uur al onder een dekentje weer op de bank met een kop thee, niet heel fancy maar ik denk dat meer wijn niet echt goed voor mij zou zijn geweest. Als we na een douche eindelijk warm zijn gaan we slapen.
weeklyyy6
Ik word wakker in Amsterdam (ik ben bij Zowy blijven slapen) en zij heeft het geweldige plan om buiten de deur te gaan ontbijten bij Mook waar ze heerlijke pancakes hebben, beiden nemen we de heavy mamma, Zowy de normale en ik de glutenvrije vegan optie. Ze heeft niets gelogen want ze zijn echt verrukkelijk en ik plof uit elkaar als ik het op heb. Van Mook fietsen we weer naar de stad waar we de Forever21, Pull & Bear, Zara en Mango in duiken en waar ik bij die laatste een super leuk grijs shirtje/truitje koop waar ik echt al jaren naar op zoek ben! Gisteren heeft Zowy bij de H&M ook een heel mooi kleed gekocht die ik direct al heel mooi vond en ik besluit hem vandaag ook te kopen. Bepakt en bezakt met de Rituals goodie bag, mijn slaapspullen, handtas en net gekochte spullen lever ik mijn OV fiets in en ga ik richting huis. Thuis drop ik snel mijn spullen, kleed ik me wat warmer en loop ik naar de stad om bloemen te halen op de markt welke ik thuis direct weer in het water zet, het ziet er zo leuk uit verse bloemen in huis! Omdat ik een beetje brak ben (ik heb een kater….) heb ik geen idee wat ik moet eten en besluit ik het maar gewoon op zoete aardappel uit de oven te maken. Omdat ik alleen thuis ben (M. is een weekendje weg) neem ik me voor er een rustige avond van te maken die ik begin in bad met mijn nieuwe Rituals producten. Als ik daarna kleding pak erger ik me dood aan de troep en voor ik het weet sta ik tot 0:00 op te ruimen en orden ik het zo erg dat mijn vriend het de volgende dag omschrijft als een tamelijk autistische kledingkast…. oeps. Tijdens het opruimen gaat het helaas niet allemaal van een leien dakje, zo val ik namelijk achterover op mijn hoofd van het krukje en zijn er 4 vuilniszakken nodig om alles in te stoppen…..
weeklyyy7
Toen ik wakker werd, had ik nog het voornemen om lekker naar de sportschool te gaan, tot ik niet veel later tot de ontdekking kwam dat deze door Pinksteren gesloten bleef, bummer. Ik besloot dus maar thuis te gaan sporten en liep eindelijk weer pijnloos dankzij het schema van de fysio. Als ik klaar ben met lopen komt M. thuis, jeeeeh. Het waren 2 dagen waarin ik me prima heb vermaakt, maar het is toch altijd fijn om weer samen te zijn. Als ik mijn haar wil doen laat ik nog even een spiegel op mijn hoofd vallen (ongelukje nummer 2….) en ik kan je vertellen dat dit zorgt voor de nodige hoofdpijn. Ik besluit dus maar rustig op de bank te gaan zitten en wil eigenlijk aan dit artikel gaan werken als ik merk dat Max Verstappen het super goed doet in de Formule 1. Voor ik het weet klap ik mijn laptop dicht en zit ik in de resterende 33 van de 66 rondjes ademloos te kijken. Zo onwijs knap en leuk voor hem! We doen nog snel even boodschapjes na zijn overwinning en ploffen dan op de bank waar ik nu wel echt werk aan dit artikel.

Nu ik weer aan het werk ben en me er fijn bij voel om veel te sporten merk ik dat het fysiek gewoon nog erg veel is om 7 artikelen in de week er naast te maken, hoe geweldig leuk ik het bloggen ook vind. Hoe moeilijk ik het ook vind gaat mijn gezondheid even voor mijn enorme liefde en passie voor het bloggen en zal ik in plaats van 7 artikelen per week, (tijdelijk) terug gaan naar 5 artikelen in de week. Ik hoop dat jullie het begrijpen en laat me vooral weten wat jullie dan het liefste lezen en zien in de 5 artikelen. Het ligt in ieder geval niet aan jullie, you’re the best! 

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Yvonne 16.05.2016

  Hi Stacey,

  Geen excuses voor het minder plaatsen van blogs hoor!
  Ik vind sowieso dat je de laatste maanden echt weer heel fijne blogs schrijft en de foto’s zijn altijd prachtig.
  Ik vind een wekelijkse of tweewekelijkse PBP update leuk, en verder gewoon doen wat voor jou op dat moment iets is waar je over wilt schrijven.
  Succes!!

 • Reageer Amanda 16.05.2016

  Een tamelijk autistische kledingkast, hahaha! Zoiets zou mij ook kunnen gebeuren! Je hebt nog best een druk weekje achter de rug. Jammer dat het zo koud was bij De Rollende Keukens. Is toch net even wat leuker als het echt lekker weer is.
  Wel fijn om weer pijnloos te kunnen hardlopen, ik ga langzaamaan ook weer die kant op.

  En wat minder blogs is niet erg hoor! Succes en een fijne week 🙂 Xx

 • Reageer Linda 16.05.2016

  Leuk weekje heb je gehad, ongelukjes en nieuwe schoenen kopen zal wel in het weer gezeten hebben want ik had er ook last van :-). Je hoeft geen excuus aan te bieden dat je wat minder gaat plaatsen, ik geef je groot gelijk! Werk en bloggen is nu eenmaal soms lastig te combineren!

 • Reageer El 16.05.2016

  Dat was een gezellig weekje!
  Logisch dat je het aantal blogs om gezondheidsredenen even wat terugschroeft. Fijn dat je op deze manier een goede balans kan vinden tussen al je drukke bezigheden.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.