Legally-Fit: 7 manieren om voldoende te drinken

19.06.2016

IMG_8718
Je hoort het ongetwijfeld bijna dagelijks; Het is belangrijk om voldoende water te drinken. Maar waarom is dit eigenlijk belangrijk, wat is voldoende en hoe zorg je er voor dat je voldoende water drinkt? Op deze vragen ga ik antwoord geven in onderstaand artikel.

Waarom is het belangrijk om voldoende te drinken?

Wij als mens bestaan voor ongeveer 70% uit water, dit water zorgt er voor dat voedingsstoffen door je lichaam worden vervoert en dat toxische stoffen je lichaam juist weer verlaten. Voldoende water drinken heeft vele voordelen;

– Voldoende water drinken zorgt voor een gezonde huid
Als je weinig drink zal ook je bloeddruk dalen, door de daling van je bloeddruk wordt je huid rimpeliger en ziet er grauwer uit. Als je voldoende drinkt zal dit weer verdwijnen. Maar naast je bloeddruk zorgt water ook voor de afvoer van afvalstoffen wat veroudering van je huid verminderd.

– Voldoende energie
Voldoende water drinken zorgt voor een goede regulatie van vitamines in je lichaam en de afvoer van toxische stoffen. In dit proces is een hele belangrijke rol weggelegd voor je lever, welke trouwens voor 95% uit water bestaat(!). Je lever zorgt doormiddel van water dat de toxische stoffen snel worden afgevoerd en zonder die stoffen voel jij je een stuk fitter!

– Door voldoende te drinken houd je minder vocht vast:
Als je te weinig drink houdt je lichaam het water dat je drinkt vast, het is een soort overlevingsvmeganische van je lichaam die dit bijvoorbeeld ook doet als je hel weinig eet. Als je dus weinig drink ga je veel vocht vasthouden en dat wil je natuurlijk niet, dus kun je maar beter genoeg drinken!

– Een vol gevoel = minder eten
Als je voor het eten een glas water drink zul je al snel merken dat je sneller vol zit. Door voor iedere maaltijd een glas water te drinken zal je dan ook minder eten en dat kan natuurlijk gunstig zijn als je wilt afvallen.

Wat is voldoende drinken? 

Per dag heb je zo’n 2,5 liter vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Van deze 2,5 liter haal je ongeveer 1 liter vocht uit je voeding (uiteraard alleen bij een gezond en gevarieerd eetpatroon) en moet je zelf minstens 1,5 liter water drinken. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft, (veel) alcohol drink, het warm weer is, je intensief sport of ziek bent, dan zou je meer moeten drinken dan de vermelde 1,5 liter.

Als je niet voldoende drink dan zal je lichaam signalen geven als hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en een verminderde concentratie.

Hoe zorg je dat je voldoende water drinkt?

1. Drink water bij iedere maaltijd
Er vanuit gaande dat je 3 grote maaltijden per dag eten 2 tussendoortjes, kom je uit op 5 maaltijden per dag. Drink bij iedere maaltijd een glas van 0,30 l en je komt dus al aan de aanbevolen 1,5 liter!

2. Neem een flesje mee
Wat je doet en waar je heen gaat, zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt in je tas. Op deze manier heb je, ongeacht de omstandigheden altijd voldoende drinken bij je en het voordeel is natuurlijk dat je het flesje altijd weer kunt vullen.

3. Eet scherp eten
Eet wat sambal bij je eten, strooi wat chilivlokken over je salade of gooi wat chilipeper door de tomatensaus van je pasta. Van hete peper gaat sowieso je verbranding omhoog en je krijgt er ook nog eens dorst van!

4. Start je dag met water
Voor ik ook nog maar 1 hap van mijn havermout neem drink ik altijd eerst een groot glas water of heet water met verse gember. Niet alleen heb je hierdoor een bodem, na een acht slapen begin je gelijk met het hydrateren van je lichaam.

5. Zet je alarm.
Als je vergeet om te drinken kun je een alarm zetten. Zo kun je bijvoorbeeld op je werk iedere 1,5 uur een glas water drinken.

6. Drink uit grote glazen
Dan is je glas minder snel leeg en drinkt je automatisch meer.

7. Pimp it
Vind je water maar saai? Geef het dan een smaakje. Niet met aanmaaklimonade, maar met vers fruit of kruiden. Voeg bijvoorbeeld wat citroen, munt, gember, frambozen, komkommer of blauwe bessen toe aan je water.

IMG_8708-001
Winactie

Een waterfles is tegenwoordig niet meer een ding dat je wegstopt in je tas maar een assceoire geworden waar je je identiteit mee kan laten zien. Tot voor kort kon je niet veel meer met je water fles dan hem vullen met water, maar met de fles van Hydranome is dat veranderd. Deze fles, die er niet alleen heel tof uit ziet, bevat namelijk ook een machanische dat bij houdt hoeveel water jij op een dag drinkt! Je hoeft je dus niet langer zorgen te maken of je wel voldoende drink en hoeveel flesjes je ook al weer achter de kiezen hebt, nee dat gaat allemaal van zelf met deze fles. Daarnaast is de fles BPA en BPS vrij en kan in de vaatwasser. Je kunt zelfs de bijbehorende App downloaden die je op gezette tijden een seintje geeft dat je niet moet vergeten genoeg te drinken.

Wil jij ook zeker weter dat je met het warme weer op komst voldoende drinkt? Doe dan snel mee met de winactie van Hydranome en maak kans op een waterfles die bijhoudt hoeveel water je drinkt. Mee doen is heel gemakkelijk, volg alle 4 de onderstaande stappen;

– Like de Facebook pagina van Legally-Brunette
– Volg Legally-Brunette op Bloglovin en like dit bericht
– Like de Facebook pagina van Hydranome
– Laat in een reactie weten waarom jij kans wilt maken op deze toffe fles. (je maakt alleen kans als je ook een geldig e-mail adres gebruikt.)

Delen van dit bericht op Instagram, Twitter en/of Facebook mag natuurlijk, maar hoeft niet.

Mee doen kan tot en met 1 juli, de winnaar ontvangt per e-mail bericht. 

IMG_8689-001

Tags: ,
Categorie: Legally-Food
Vorige post Volgende post

33 reacties

 • Reageer Priscilla 19.06.2016

  Leuke winactie! Ik zou graag mee doen maar ik heb geen Facebook 🙁

  • Reageer Yael 22.06.2016

   Done ! Superleuke actie! Ik wil deze zomer graag gaan sporten en daarbij is een super vette waterfles altijd handig!

 • Reageer Danielle 19.06.2016

  Ik wil deze fles graag winnen omdat ik zeker weet dat die bij mij kan helpen met mijn afval proces. Ik heb het hardlopen weer opgepakt, maar water drinken blijft een ding. Via zo fles heb je meer water bij de hand en drink je meer. Zeker in combi met de tip dat je er wat aan toe kan voegen!

 • Reageer Linda 19.06.2016

  Leuke winactie! Echt iets voor mij aangezien ik te weinig drink. Niet structureel hoor. Maar wel met grote regelmaat.

 • Reageer Marije 19.06.2016

  Ik doe mee met de win actie. Ik ben van nature een slechte drinker, vind het echt lastig om eraan te denken. Ben al jaren bezig en verzin elke keer weer iets waardoor het beter zou moeten lukken, maar blijf het lastig vinden. Er zijn nog steeds dagen dat ik denk hoeveel heb ik nou eigenlijk gedronken……

 • Reageer Romy Vonk 19.06.2016

  Supergave win actie en een ontzettend goed artikel! Ik drink altijd veelste weinig, dus dit zal voor mij ideaal zijn! Ik doe graag mee!

 • Reageer Nienke 19.06.2016

  Hoi Stacey,

  Dit is een te gekke winactie. Ik volg je op Facebook, instagram en snapchat omdat ik van jouw berichtjes veel energie en inspiratie krijg. Zo’n fles zou ik heel goed kunnen gebruiken. Ik drink namelijk vrijwel altijd water, maar veel te weinig. Ik hoop dat ik d.m.v. deze fles kan bijhouden hoeveel ik drink en mij bewust wordt van de hoeveelheid ik drink.

  Fingers crossed!

  Groetjes Nienke

 • Reageer Inge 19.06.2016

  Wat een leuke actie! Helaas te herkenbaar moeite om genoeg te drinken. Met het oog op mijn eerste halve marathon is drinken extra belangrijk. Deze fles is daarom wel een uitkomst het herinnert je op meerdere manieren hoeveel je drinkt en wanneer je moet drinken (app) En natuurlijk ook beter voor het milieu. Dan kunnen de prestaties niet meer achterblijven. Proost op een overwinning!
  P.s keep up the good work.

 • Reageer Joyce vd Velde 19.06.2016

  Leuk! ik ben op zoek naar een goede en leuke waterfles. Ik werk in de zorg en werk zeer onregelmatig. Water drinken, schiet er vaak bij in en dat merk ik wel.. Tof dat deze fles ook bijhoudt hoeveel je drinkt. Kan het goed gebruiken! Ik like je op alle genoemde pagina’s! (joyce vdv/Joy ce)

 • Reageer Lieke b 19.06.2016

  Gave actie ! Ik doe heel graag mee . Vergeet vaak om voldoende te drinken door dat ik steeds glazen water pak . Maar als ik een fles zie dan drink je er sneller uit en dan weetje ook hoeveel je drinkt ! Zou zeker helpen bij het afval proces waar ik ju mee gestart ben ! En ze zijn ook nog eens super leuk ook . Ik volgde je al op alles ! En heb het andere Facebook account ook geliked (Lieke blondeel )

 • Reageer bianca 19.06.2016

  Ik weet hoe belangrijk genoeg drinken is, maar soms ben je zó druk…. Dus ideaal dit!

 • Reageer Nynke B 20.06.2016

  Het gebouw waar ik werk heeft hele lange gangen en laat ik nu net heel ver van alle drinkvoorzieningen zitten. Op mijn hoge hakjes daar naartoe trippelen is vaak teveel moeite.

 • Reageer maris 20.06.2016

  Heel handig! Ideaal voor op kantoor.

  (geliked op fb met Marij Brand)

 • Reageer melissa 20.06.2016

  Inderdaad handig (vooral voor op het werk) om bij te houden dat je genoeg drinkt, want bij drukte schiet dat er soms echt bij in. Ik volg via de gevraagde kanalen. liefs melissa

 • Reageer Livia 20.06.2016

  Ik doe mee! Het is een hele mooie fles

 • Reageer Jetty Zuidema 20.06.2016

  zonder water ga ik de deur niet uit , ( wegens chronische hoest ) en dorst , al die flesjes zijn niet goed voor de plastic berg , reuze handig dat de fles bijhoud wat ik drink, top

 • Reageer Anneliese de Waal 20.06.2016

  Ik doe graag mee, een super handige fles voor onderweg !! 🙂

 • Reageer Diana Hamelijnck 21.06.2016

  Super leuk idee dit! deze geweldige fles zou ik heel graag mee nemen tijdens het fietsen, ik ga namelijk vaak op mijn racefiets grote toeren maken. Heel vaak betrap ik mezelf er simpelweg op niet genoeg vloeistoffen binnen te krijgen en ja dan krijg ik last van uitdroging en dat is weer niet goed voor mijn gezondheid.. En als je uitgedroogd bent dan stroomt je energie weg en voel je je moe… Tja, veel km fietsen is veel water tussendoor drinken. Ik zou in deze handige fles mijn zelfgemaakte energiedrank doen , namelijk water met een beetje zout want zout zorgt er namelijk weer voor dat je je vocht beter vasthoudt. En je gaat er minder van zweten, waardoor je ook nog eens het verlies aan o.a. mineralen beperkt. Ik doe mee en hoop met deze fles op een geweldige fiets-vakantie deze zomer ..

 • Reageer Fenny 21.06.2016

  Wat een verschrikkelijk mooie fles! Ik wil deze maar al te graag winnen omdat het zo lastig is om voldoende te drinken! Maar met deze prachtige fles van Hydranome lijkt me dit geen probleem ;)F

 • Reageer Carolien - On a Healthy Adventure 21.06.2016

  Super dat er een drinkfles is die je waterinname registreert! Handig!

 • Reageer Fleur 21.06.2016

  Wat een uitvinding! Echt iets voor mij

 • Reageer Nancy van der kamp 21.06.2016

  Dit zou echt perfect zijn voor mij! Ik drink veelste weinig op een dag, dokter heeft ook al menig x gezegd meer te drinken. En het is niet dat ik eigenwijs ben , maar vaak is het dorstgevoel er gewoon niet, dus pak je niet snel iets te drinken. Moet mezelf aanleren regelmatig water te drinken omdat ik lichamelijk ook zo nu en dan klachten krijg vanwege het te weinig drinken. Deze fles is de ideale stimulans en motivatie, de perfecte oplossing voor Mij dus

 • Reageer Nisa 21.06.2016

  Wat een hartstikke leuke winactie! Past goed bij je blog! Heb alles gedaan en hoop op zo’n toffe waterfles. Handig voor op vakantie !

  Succes iedereen !

 • Reageer carola donkelaar 23.06.2016

  Waaauw dat lijkt me een handige fles!
  Ik denk ook echt dat je dan meer drinkt als je gewoon die fles mee neemt
  heb nu best wel eens dorst dat ik denk shit flesje vergeten

  ik heb alles gedaan

  fijne dag

 • Reageer Els de Grefte 24.06.2016

  Wow wat een supermooie fles! Ik kan absoluut niet zonder water en het lijkt me super om deze fles te winnen. Ook omdat mijn vorige waterfles is weggegooid door een douanemedewerker :(. Heb alles gedaan!

 • Reageer Michelle van Middendorp 26.06.2016

  Super handige innovatiedit! Echt een steun in je rug voor het drinkem van voldoende water. Vaak zijn mijn flesjes einde van de dag niet eens helemaal leeg. Daarnaast draagt het ook nog op een leuke en interactieve manier bij aan een gezondere levensstijl!

 • Reageer Monique Dekker 28.06.2016

  Super leuke actie en een super leuke fles! Ik heb de facebookpagina van Legally-brunette geliked, ik volg je op Bloglovin’ (en heb het bericht geliked en gesaved) en ik like de pagina van Hydranome. Ik zou de fles graag willen winnen, omdat het mij echt een steun biedt om voldoende te drinken op een dag! Door alle drukte en stress schiet zoiets simpels (eerste levensbehoefte!!) er soms gewoon bij in! Ik heb dan aan het einde van de dag enorme hoofdpijn. Zonde, want ik weet dat het vooral ligt aan de hoeveelheid water die ik op een dag drink. In het weekend let ik wel goed op de hoeveelheid water dat ik drink, en dan heb ik er geen last van (of iig minder ;))!

  Liefs, Monique

 • Reageer Rose Otto 28.06.2016

  Super! Voor mijn zoon, die nu altijd de karaf van mijn man gebruikt óf de Tupperware fles van mij. Kortom: hoognodig dat ie er zelf eentje krijgt!!!

 • Reageer Carolien 29.06.2016

  Super handig zo weet je zeker dat je genoeg drinkt op een dag drink zelf graag water en een flesje die je daar bij helpt is altijd handig

 • Reageer Natasja Smit 30.06.2016

  Drinken eeeuuh wat is dat???….. Ik gun mezelf gewoon soms niet even de rust om te drinken…ben bezig maak het nog even af…oeps alweer zo laat…tjee wat vliegt de tijd. Vast voor menige herkenbaar, ik moet echt mezelf af en toe een halt toe roepen om te drinken. Meestal is dat pas als ik dorst heb maar dan is het eigenlijk al te laat…
  Maak graag een kansje op de waterfles van Hydranome
  Heb alle 4 de stapjes nu gedaan 🙂

 • Reageer Kim 01.07.2016

  Hey Stacey

  Leuke actie dit. Ik heb nu een dopper (leuk flesje wel vooral in het paars <3). er zijn dagen dat ik ruimschoots voldoende drink en dagen dat ik merk dat ik te kort schiet. Dit is vaak al te laat. Tegen de tijd dat mijn buik (jep helaas ook last van mijn darmen) zeer begint te doen heeft bijdrinken geen zin meer… Dus een flesje met hoeveelheid en app die mij gaat waarschuwen. Dat is mij op het lijf geschreven! Ik zeg laat maar komen dat flesje! 😉

  Groetjes Kim

  Ps. zie ik je nog in Amsterdam Brooks 10K?

 • Reageer Nadia 01.07.2016

  Een intelligente fles voor een intelligente meid. Een dreamteam! Nou, ik ben iemand die helaas weinig water drinkt, misschien kom ik maar op 1 liter per dag. Meestal vergeet ik te drinken of ik wil iets drinken maar er gebeurt van alles. Verder nog vind ik de Hydranome fles heel chique. Ik heb alle stappen uitgevoerd om mee te doen en heb deze leuke actie op FB gedeeld.

 • Reageer Anita H. 01.07.2016

  Op de valreep waag ik ook nog snel een kans. Ik heb nog een waterfles nodig voor onderweg. Eentje die ECHT niet lekt. Ik heb er al diverse weggemieterd die niet aan die eis voldeden. En ik wil dus graag een nieuwe poging doen. Dit te winnen exemplaar ziet er overigens ook leuk uit.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.