Legally-Food: Healthy Red Velvet cake

05.06.2016

Healthy Red Velvet cake
Het stond al jaren op mijn verlanglijstje, een redvelvet cake bakken. Al jaren hoorde ik louter verhalen over deze cake waar het water mij van in de mond liep. Omdat ik maar geen glutenvrij exemplaar kon vinden besloot ik zelf de keuken in te duiken en dit rode monster te bakken. Ben jij ook benieuwd naar het recept van deze healthy red velvet cake, lees dan snel mee!

Normaliter bestaat een red velvet cake uit heel veel boter, slagroom, roomkaas, kleurstof en karnemelk. Heerlijk natuurlijk, maar niet zo verantwoord. Omdat taart veel te lekker is om te laten staan maakte ik de gezonde variant van deze fotogenieke taart. En hoewel deze variant dus geen boter en slagroom bevat, hij is er niet minder fotogeniek door geworden en de smaak was ook nog eens geweldig!

Benodigdheden:
100 gram amandelmeel
100 gram boekweitmeel
1 biet van ongeveer 250 gram
2 rijpe bananen
2 theelepels cacao poeder
3 eieren
2 tl bakpoeder
4 el honing
8 dadels

Decoratie
8 eetlepels magere franse kwark
2 scoops eiwitpoeder (vanille)
Aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Prak de banaan en voeg dan de biet en de eieren toe en mix het geheel goed door elkaar.
  3. Hak de dadels in hele kleine stukjes
  4. Voeg de dadels samen met hel meel, het bakpoeder, de cacao en honing bij het mengsel en mix het geheel goed door.
  5. Giet het mengsel in de oven en bak voor 50 minuten
  6. Als de cake gaar is, laat hem dan helemaal afkoelen.
  7. Voor de decoratie mix je de kwark met de proteine poeder.
  8. Snij de taart doormidden en doe wat van de kwark tussen de 2 lagen
  9. Bestrijk met een spatel de rest van de taart met het kwark mengsel
  10. Decoreer de taart met halve aardbeien
Tags: ,
Categorie: Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Rowan 12.06.2016

    Dit klinkt echt als muziek in mijn oren! Ik ga je receptje zeker even opslaan en een keertje uitproberen!! Lekker!

    • Reageer Stacey 12.06.2016

      Leuk Rowan! Ik hoop dat je hem lekker vindt, laat je het me weten wat je er van vond?

  • Reageer Kimberley 01.07.2016

    Ik heb gister dit recept uitgeprobeerd.
    Mijn moeder is aan het afvallen en het gaat zo goed dat ik een verantwoorde snack wilde maken voor haar om haar te motiveren.
    De cake was echt heerlijk!! Ik kreeg hem overigens niet echt rood, meer bruin!
    Maar de smaak was echt heerlijk!

  • Laat een reactie achter