Legally-Me: My Weekly Diary #23

06.06.2016

MDIP6
Een week met veel verschillende sportactiviteiten, van hardlopen tot suppen, bootcamp en fietsen. Naast al het sporten werd mijn contract verlengd, was ik aanwezig bij de opening van Decathlon Arnhem, maakten we zelf sushi en ging ik naar het strand. Alles over afgelopen week in woord en foto’s zie en lees je in My weekly diary van afgelopen week.


MDIP7
Maandag
Maandag was niet een hele bijzondere dag, het begon met een hele nacht wakker liggen, ik kon niet slapen en daardoor was ik afgelopen maandag niet echt productief. Na mijn ontbijt ging ik op weg voor een medische afspraak die een paar uur duurde en toen ik thuis kwam at ik mijn rijstwafels met pindakaas en hagelslag, echt een guilty pleasure. Ondertussen bleef de kat van de buren maar tegen het raam op springen en ging ik languit op de bank liggen en met hem knuffelen, ik was zo moe dat ik zelfs nog even in slaap ben gevallen. In de avond was ik alleen thuis omdat M. een vriend hielp met verhuizen en lag ik lekker op de bank en in bad. Niet echt een spannende dag dus…
MDIP
Dinsdag
Dinsdag was een normale werkdag, een dag waarop ik hoorde dat mijn contract wordt verlengd, dat er zowel blauwe als roze muisjes te vinden waren in de docentenkamer maar ik los ging op de spekjes. Het was ook de dag waarop mijn nieuwe bikini binnen kwam van de H&M, we zoete aardappel aten en na het eten een loopje maakte om een ijsje te halen in Overveen.
Een uitgebreid verslag van woensdag lees je in My day in Pictures van afgelopen dinsdag.

plogje
Woensdag
Woensdag begon ik met ontbijten (uiteraard havermout) waarna ik naar Amsterdam vertrok voor een les Suppen voor Out2Move. Na het suppen trakteerde ik mezelf op een lunch bij de yoghurt barn op Amsterdam Centraal waar ik daarna helaas veel te lang moest wachten op de trein naar Arnhem. Arnhem? Ik ging naar Arnhem om aanwezig te zijn bij de opening van de nieuwste vestiging van Decathlon en daar lekker te shoppen. Onderweg naar huis val ik in de trein half in slaap, maar als ik thuis kom staat er gelukkig een heerlijk maaltje op mij te wachten.
Een uitgebreid verslag van woensdag lees je in My day in Pictures van afgelopen woensdag.   MDIP8
Donderdag
Donderdag ga ik na het ontbijt richting mijn werk. Op mijn werk is genoeg te doen en ik begin met het maken van toetsen waarna het alweer tijd is om les te gaan geven. Het lesgeven blijft gewoon onwijs leuk om te doen en zeker de reacties en dankbaarheid van de leerlingen geven me heel veel energie en plezier in mijn werk! Na mijn werk rij ik door naar Amsterdam waar ik mezelf trakteer op een heerlijke Gado Gado salade bij Sla (ik eet die dingen zo vaak dat ze een spaarkaart in zouden moeten voeren!). Na het eten zet ik koers naar een bootcamp die ik ga volgen voor Out2Move.

Een bootcamp gegeven door een oud marinier, deze introductie deed me een beetje rillen van de spanning. Zou ik nu echt afgebeuld worden, zou ik het wel aankunnen en was ik überhaupt na afloop nog wel in staat om naar huis te rijden? Met een groot vooroordeel en lood in mijn schoenen stond ik ruim op tijd paraat om mee te doen met de bootcamp van ‘No More Excuses’. Bij aankomst maak ik een praatje met de trainer en zakken mijn zenuwen een beetje, hij is vriendelijk en stelt me gerust.

Met een groep van 12 man beginnen we stipt op tijd met de warming up die natuurlijk wordt gevolgd door hetgeen waar we hier voor zijn gekomen, de bootcamp! Als we terugkomen van het warmlopen en we onze rek en strek oefeningen hebben gedaan staat er al een heel circuit voor ons uitgelegd op het gras. Nog nooit heb ik een zo goed voorbereide en professionele bootcamp gezien! Bij ieder onderdeel van het circuit ligt zelfs een papiertje met daarop de naam van de oefening en de bijbehorende attributen.

Terwijl de trainer alle 12 de oefeningen van het circuit aan ons voordoet begint het keihard te regenen en terwijl wij schuilen onder een boom gaat hij gewoon door. Voor ons zit er ook niets anders op dan te beginnen aan het circuit en alle 12 de oefeningen uit te voeren in een moordend tempo. Iedere oefening doe je 40 seconde waarna je 10 seconde rust hebt waarin je doorschuift naar het volgende onderdeel. Dit geheel herhalen we 3 keer en waar ik tijdens en na het eerste rondje nog kan fluiten, trek ik bij ronde 3 een verbeten gezicht bij het optillen van de 10 kg gewichten.

Hoewel die 3 rondjes van het circuit al een uitdaging zijn sluiten we nog eens af met een minuut of 5 volle bak aan de buikspieroefeningen, waarna het er echt op zit. Zelden ben ik zo diepgegaan, maar ook zelden heb ik zo veel lol en plezier beleefd aan een bootcamp als deze.
MDIP9
Vrijdag
Vandaag is de dag dat mijn fiets eindelijk wordt bezorgd en man wat heb ik daar naar uitgekeken. Per sms heb ik vernomen dat ze tussen 8 en 9 komen om hem te bezorgen en zonder enige moeite zit ik om 08:00 dan ook gedoucht en wel beneden te ontbijten. Om 08:15 staan ze al voor de deur en sta ik ongeduldig, als een klein kind dat haar cadeautje aan ziet komen, in de deuropening te wachten. (Mijn fiets is trouwens een cadeau aan mijzelf en niet gesponsord ;)) Als mijn fiets er is en M. hem ook heeft bewonderd til ik hem naar binnen waar ik er volgens mij wel een uur gebiologeerd naar heb zitten kijken. Omdat het op dat moment regent, ik nog wat dingen voor mijn werk moet doen en de blog moet hij nog even binnen blijven shinen. Ook naar het ziekenhuis verkies ik de auto boven mijn racefiets nu ik als de dood ben dat hij gestolen wordt. Op de terugweg van mijn afspraak in het ziekenhuis rij ik nog even langs de fietsenwinkel Dasia, waar ik een speciaal slot koop en een tasje voor onder mijn zadel bestel. Eenmaal thuis jeukt het om te gaan fietsen na mijn lunch naar binnen te hebben gewerkt hijs ik me dan ook in mij fiets outfit en ga ik op weg. Ik heb vandaag 3 doelen; 1 – genieten 2- naar M. zijn werk en een kus geven 3- naar mijn schoonouders. Alle drie de doelen haal ik met gemak, ik vind het fietsen geweldig! De terugweg gaat nog makkelijker en is nog mooier en als ik thuis ben heb ik de 32 kilometer al aangetikt. M. maakt nog wat foto’s en dan gaat deze hongerige fietser, uitgehongerd voel ik me zelfs, naar de ah om boodschappen te doen en te koken. M. vindt het hilarisch hoe erg ik aan het shinen ben en trots ik ben op mijn fiets en dat ziet hij goed, ik ben zoooooo blij met deze aankoop!
MDIP10
Zaterdag
Zaterdag is onze uitslaap dag maar vandaag maak ik het wel heel bond en lig heerlijk tot half 11 te slapen. Gezien het weer verplaatsen we ons ontbijt lekker naar buiten alwaar we lekker in het zonnetje zitten te genieten. We rijden nog even langs de vishal in IJmuiden en langs de supermarkt en nemen dan plaats in het zonnetje in de tuin. M. op de loungeset en ik heb eindelijk de kans mijn hangmat na 5 jaar weer te gebruiken. Terwijl ik geniet van de zon luister ik een luisterboek en probeer ik verder aan helemaal niets te denken en echt volledig te ontspannen. Tot 3 uur gaat het me prima af en dan stap ik op de fiets naar de fietsenwinkel waar ik gisteren een zadeltasje heb besteld, hoewel ze niet hebben gebeld zou hij vandaag binnen moeten zijn en aangezien het maar 20 minuten fietsen is, is het met dit weer ook geen straf om daar even heen te gaan. Eenmaal daar is hij helaas nog niet binnen en vertrek ik dus zonder tasje naar de Run2Day in Haarlem. Ik heb via Facebook een startbewijs gewonnen voor de letterenloop van morgen en moet nu, samen met de andere winnaars, het startnummer en een t-shirt in ontvangst nemen.

Als ik thuis kom geniet ik nog even van de zon voor we aan de slag gaan met het eten. Er staat vandaag sushi op het menu en we hebben hier vanmorgen al speciaal vis voor gehaald in IJmuiden. We hebben uiteraard weer veel te veel sushi maar man wat is het genieten in de tuin, op onze loungeset, met de sushi en een glas wijn!

Omdat ik na het eten propvol zit lopen we nog even een uurtje een rondje om het eten te laten zakken. We sluiten af met een nieuwe serie voor ons, The Killing, en gaan dan lekker slapen.

MDIP11
Zondag
Als ik wakker word schijnt een bundeltje zon al onze slaapkamer in. Het belooft wederom een warme dag te worden en hoe gek ik ook ben op warmte, de combinatie hiervan met hardlopen vind ik niet zo te gek. Vandaag staat de Letterenloop op de agenda, een 5 kilometer thuiswedstrijd. Na lekker weer in de tuin te hebben ontbeten sta ik voor een kleding dilemma, officieel moet ik een Run2day shirt aan maar naast het feit dat deze te groot is, is een t-shirt warmer dan een topje natuurlijk… Met een groot schuldgevoel besluit ik voor een topje te gaan en kies ik na twijfel tussen mijn pet en een zonnebril voor de pet. Qua outfit ben ik er nu klaar voor en dus stap ik op de fiets naar de ijsbaan van Haarlem waar de start en finish zijn.

Op de Ijsbaan maak ik me ready, kijk ik lekker rond (ik hou van mensen kijken) en ga dan van start nadat het startschot door Hans en Nydia is gelost. Ik heb me voorgenomen rustig te lopen, niet te azen op een goede tijd, laat staan een pr. Voor mijn gevoel hou ik dat lekkere lopen vast maar op mijn horloge blijf ik maar 5:04 zien staan… Omdat mijn gevoel niet klopt bij de weergegeven tijd besluit ik het te negeren en op gevoel te blijven lopen. Het extra waterpunt (hulde aan de organisatie voor het opzetten daarvan!) gebruik ik om water over mijn polsen heen te gooien en het tempo er in te houden. Inmiddels ben ik op het 3 km punt als ik M. zie staan die zo lief is om even foto’s te maken. De laatste kilometer komt in zicht en de warmte begint me nu wel op te breken in combinatie met het tempo. Toch loop ik nog steeds redelijk fijn, harder dan bij een training maar niet op een niveau dat ik straks kotsend over de finish kom! Een tandje er bij als ik de baan op loop zit er amper nog in, maar man wat ben ik blij als ik in 25:13 mijn horloge stop zet!

Als ik ben afgekoeld en mijn flesje water leeg is ga ik weer op de fiets naar huis. Samen met M. ga ik nog even naar het strand maar eerst wil ik even lunchen en douchen waarna we op de fiets stappen richting het strand. Het is rond Zandvoort erg druk in verband met de race dagen op het circuit maar gelukkig merk je daar op de fiets helemaal niets van, zo fijn!
Eenmaal op het strand voelt het fris aan en ook als we eenmaal liggen is het een stuk frisser dan we aanvankelijk hadden verwacht. Na 1,5 uur houden we het dan ook voor gezien en stappen weer op de fiets naar huis om plaats te nemen in de tuin. In tegenstelling tot het strand is het heerlijk in de tuin en genieten we dus nog wat uurtjes van de zon. De leftover sushi van gisteren eten we tussendoor nog even en samen delen we een heerlijke watermeloen smoothie in het zonnetje.

Hoewel het plan was om te gaan bbq’en hebben we vanmorgen dit toch omgegooid naar een salade met garnalen gezien mijn vervelende buik. Totaal niet verkeerd ook die salade, misschien nog wel beter zelfs dan een bbq. Na lekker buiten te hebben gegeten (in bikini) is het helaas ook tijd om nog even binnen het een en ander te doen. Dit artikel moet worden geschreven en er moeten nog wat mailtjes uit, maar met de heerlijke dag in het achterhoofd is dat geen straf.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer VanDaalEnzo 06.06.2016

    Klinkt als een heerlijke week. Het mooie weer houdt nog even aan, geniet ervan! 😀

  • Reageer Nathalie 07.06.2016

    Wat gaaf dat je je eigen racefiets hebt!! Veel plezier ermee 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.