Legally-Me: My Weekly Diary #25

20.06.2016

123MWD-001
Wat een week! Naast dat het een super gezellige week was met 2 lunches met vriendinnen, een etentje met mijn lief, een met een vriendin en een etentje bij mijn schoonouders, was het ook een hele drukke week. Gelukkig vond ik naast alle drukte de tijd om lekker veel te sporten, hetgeen ook wel nodig was om mijn hoofd soms even leeg te maken en juist weer even tot rust te komen. Je leest alles over mijn week in My Weekly Diary.
123MWD1
Maandag
Afgelopen maandag stond in het teken van mijn opleiding. Dit keer had ik geen bijeenkomst maar moest ik wel heel hard aan de slag voor een opdracht die binnenkort moet worden ingeleverd. Het gaat om een coachend gesprek met een leerling die aan allerlei eisen dient te voldoen. Het 10 minuten durende gesprek dient vervolgens geheel te worden uitgetypt (ja, ieder woord en iedere uhm, etc.). Na hier vrijwel de hele dag mee bezig te zijn geweest en ondertussen vele mailtjes van gestreste leerlingen te hebben beantwoord vind ik het tijd om even alles van me af te rennen. Helaas is mijn buik weer gigantisch in opstand en sta ik dus ook met dit heerlijke weer op zolder. Na het eten met mijn lief ploffen we op de bank en kijken we lekker een serie.
123MWD2
Dinsdag
Ik ben al weer vroeg uit de veren om te gaan knallen op mijn werk. Er dient weer het nodige nagekeken te worden en met mijn collega staan we rond 08:00 al in de rij om toetsen op te halen en aan de slag te gaan, dat noem ik nog eens hart voor de zaak hebben! Ik sluit me voor een deel van de tijd op in een leeg lokaal om na te kijken en geef tussendoor ook nog wat herhaal college lessen om leerlingen die nog moeten herkansen extra klaar te stomen voor de komende toetsen, je wilt als docent immers niets liever dan dat iedereen een mooi cijfer haalt en je alle leerlingen daarbij zo goed mogelijk kunt helpen doormiddel van je lessen. Als ik die avond thuis kom ben ik redelijk uitgeput, maar ben ik in mijn hoofd te druk om niets te gaan doen en dus ga ik met M. na het eten even naar de IKEA om te kijken voor tuin stoeltjes, die we uiteindelijk niet kopen omdat we twijfelen over de maat.
123MWD3
Woensdag
Vandaag heb ik mijn wekker vroeg gezet, ondanks dat ik niet naar mijn werk hoef. Ik heb namelijk toetsen van 6 klassen bij me en die wil ik allemaal nakijken. Na het nakijken ga ik weer verder met de opdracht van mijn opleiding en dan ga ik te voet naar het Centrum van Haarlem voor een lunchbreak met vriendinnetje Lizanne. Ongeveer een keer in de maand meeten we om lekker lang bij te kletsen, super leuk! Als ik thuis kom doe ik nog wat dingen voor mijn werk en blog en dan klim ik weer op de loopband om mijn hoofd leeg te maken. Deze weken voor de vakantie zijn druk en stressvol en ik merk dat ik nu extra veel behoefte heb aan hardlopen. Na het eten probeer ik rustig aan te doen, maar ben ik door de stress erg onrustig en ga ik maar zelf ijs maken en opeten uiteraard, dat laatste is echter geen straf.
123MWD4

Donderdag
Dit is niet helemaal mijn dag, want het begint al met een havermout ontploffing in de magnetron. Als ik ergens chagrijnig van word is het wel van een havermout ontploffing….. Vervolgens ben ik een uur bezig met het uittypen van 5 minuten van 1 gesprek (een opdracht voor mijn opleiding) en dan ga ik trainen in de hoop mijn hoofd even leeg te kunnen maken. Door de last van mijn schouder kan ik niet alle oefeningen doen maar de training gaat op zich best lekker! Eenmaal klaar maak ik me ready en ga ik naar mijn werk waar ik tegen 11:00 uur aan kom. Het is de week van de herkansingen en bijlessen voor herkansers en dat is ook waar mijn dag uit bestaat, bijlessen geven en vooral heel veel nakijken. Het fijne is wel dat de meeste leerlingen allemaal erg goed scoren op de toetsen en ik ze allemaal heel blij mag maken met hun cijfer. Het is zo verschrikkelijk leuk om ze zo blij te zien en te zien hoe ze al zijn gegroeid in 1 schooljaar. Uiteindelijk rijd ik rond 19:30 weg van werk en kom ik een uurtje later thuis aan waar M. al een heerlijk maaltje heeft bereid voor me, zo lief! Samen kruipen we na het eten op de bank, word ik verrast met gigantisch lieve berichtjes van leerlingen en kijken we een serie.

123MWD5
Vrijdag
Er staat een drukke dag gepland met werken, trainen, werken en een super leuk etentje. Ik begin de dag met ontbijten en ga dan snel aan de slag, dingen voor werk maar natuurlijk ook voor mijn blog. Als ik wat artikelen heb geschreven en mijn mailbox weer op orde is ga ik hardlopen. Al de hele week speelt mijn buik op dus ook nu loop ik weer binnen op de loopband, ik vind dat geen probleem trouwens, het zijn grappig genoeg juist anderen die hier een ding van maken. Anyway ik loop heerlijk en spring na het lopen onder de douche en kleed me om waarna ik naar een afspraak race. Na de afspraak doe ik boodschappen, trakteer ik mezelf op mooie pioenrozen en lunch ik daarna met rijstwafels, belegd met avocado en kalkoen filet. Na mijn lunch haast ik me op de fiets naar het station (al heb ik daarvoor eerst de buurt bij elkaar gegild bij het zien van een kikker in de tuin) waar ik op de trein naar Amersfoort stap alwaar ik met oud collega Femke heb afgesproken. Ik mis haar verschrikkelijk op mijn werk en ik vind het dan ook super leuk haar weer te zien! Inmiddels is het een beetje traditie dat we niet uitgesproken raken als we elkaar zien en ook nu is dat weer het geval. Hoewel we bom vol zitten na het eten (hetgeen met 3 toetjes werd afgesloten door een smakelijke fout van de bediening) blijven we kletsen tot ik nog bijna moet rennen voor een van de laatste treinen naar huis, oeps! M. Is vervolgens zo lief om me bij het station op te halen na deze super leuke avond.

123MWD6
Zaterdag
Na lekker ontbeten te hebben staat de postbode ineens voor de deur met een gigantisch pers/bolggers pakket van Chilly waardoor ik nu voor de rest van mijn leven genoeg gel, doekjes en crème heb hahaha. Op het moment dat we naar de stad willen voor een kopje thee en als we pannenkoek net uit de doos willen tillen worden we even opgeschrikt door een bericht waar ik erg door van slag ben. Gelukkig is M. mijn relativerende factor en gaan we een half uur later toch lekker naar de stad voor een koffietje. Terug thuis is het een heerlijke rommel middag, we doen wat in huis, kijken wat tv en kletsen wat, waarna we ons klaarmaken voor ons etentje. Al tijden geleden heb ik M. gevraagd deze avond vrij te houden voor een verrassing en de verrassing is dat ik hem mee neem uit eten naar een restaurant, Brick, waar wij het al bijna 2 jaar over hebben en ik vind het heel leuk om hem hier mee te verrassen. We eten heerlijk bij Brick en hebben samen een hele fijne avond.
123MWD7
Zondag
Als Stacey 3 wijntjes drinkt dan betekent dat doorgaans dat ze de volgende ochtend lichtelijk brak is…. Zo begon dus inderdaad mijn dag redelijk brak, oeps. Maar na een bak havermout en 2 koppen koffie voel ik me een stuk beter en stap ik op de racefiets naar de pijp waar ik met Zowy heb afgesproken om te gaan lunchen. Vroeger stapte ik zo vaak op de fiets om met haar daar te lunchen op het terras, destijds was het 5 minuten, nu iets langer, 26 km. Het is super weer en voor ik het weer zit ik in de stad. Onze lunch op het terras is super, we hebben altijd genoeg te kletsen en het is dat ik op de tijd moet letten, anders hadden we er 5 uur later nog gezeten! Terug op de fiets vallen de laatste 10 kilometers me toch wel zwaarder dan ik had verwacht maar kom ik met 51.66 km thuis en ben ik daar stiekem best wel trots op, mijn eerste 50 plusser! Ik kleed me om en dan springen we in de auto om naar mijn schoonouders te gaan waar ook het broertje van M. en zijn vriendin zijn en we in de tuin genieten van een heerlijke bbq. Na het lekkere eten van mijn schoonouders staan we daarna met 4 man sterk in de keuken om alles op te ruimen wat stiekem eigenlijk super gezellig is. Thuis plof ik op de bank en werk ik aan dit artikel.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.