Legally-Me: PLOG 1 juni – Suppen op het IJsselmeer en Shoppen bij de Decathlon

04.06.2016

plogje
Afgelopen woensdag hield ik wederom een PLOG bij van mijn dag. Ik begon deze dag met suppen op het IJsselmeer waarna ik helemaal naar Arnhem vertrok om aanwezig te zijn bij de opening van de nieuwe Decathlon waar ik met een veel te grote tas naar buiten liep vol sportkleding. Kijk en lees mee met mijn dagje in de plog van 1 juni.

plogje1
Mijn wekker gaat, voor een dag waarop ik niet hoef te werken, redelijk vroeg, om 07:10 sta ik al onder de douche. Eenmaal beneden begin ik direct met een kopje koffie terwijl ik mijn ontbijtje klaar maak. Ik heb de afgelopen 2 dagen gelukkig weer heerlijk geslapen nadat ik vorige week eigenlijk amper heb geslapen. Tijdens het ontbijt kijk ik het nieuws en scroll ik uiteraard door mijn Instagram feed heen. Ik vind het zo heerlijk om ieders foto te zien en in de ochtend al die lekkere foto’s voorbij te zien komen.
Als ik heb gegeten en een pakketje ready heb voor de brievenbus poets ik mijn tanden en maak ik nog even een outfit foto. Ik draag vandaag naar het suppen een tight van Adidas en een top van de Primark.
plogje2
Met de fiets ga ik naar het station in Haarlem en vanaf daar ga ik met de trein en de tram naar Blijburg om te gaan suppen.

Suppen, voor de mensen die er nog nooit van gehoord hebben, staat voor stand up paddeling oftewel op een surfbord staan en doormiddel van 1 peddel je voortbewegen over het water. Door prachtige plaatjes op internet ben ik jaren terug al enthousiast geworden over het suppen en nu kan ik het eindelijk gaan doen.

Met veel energie en zin in mijn eerste sup ervaring kom ik aan op Blijburg – een klein stukje strand in Amsterdam – en meld ik mij bij M&M sup. Na enthousiast door de docent te zijn ontvangen verplaatsen we ons naar buiten.  Op het strand wordt begonnen met een technische uitleg over het suppen, hoe moet je staan, hoe stuur je en hoe moet je pedellen, het komt allemaal aan bod. Want hoe makkelijk het er op de foto’s uit ziet, je moet toch met redelijk wat zaken rekening houden als je op het board staat.

Maar dan is het zo ver en mag ik eindelijk echt gaan beginnen, iets waar ik me al jaren op verheug. Omdat het begin even onwennig is adviseert de docent om het eerste stuk op je knieën te zitten en dat doe ik dan ook braaf. Als ik het pedellen en sturen onder de knie heb is het tijd om te gaan staan. Hoewel het opstaan makkelijker gaat dan ik aanvankelijk verwachtte beginnen mijn benen oncontroleerbaar te trillen maar als ik het pedellen weer wat meer onder controle heb begin ik ook meer te ontspannen.

Hoe ontspannen het pedellen er ook uit ziet, het vraagt flink wat kracht vanuit je buikspieren en is hard werken op een leuke manier. Om onze buikspieren wat extra aandacht te geven doen we op het water nog wat buikspieroefeningen variërend van een normale plank tot een plank waarbij je afwisselen je been in het water dipt en het opdrukken van een lage naar een hoge plank. Door het kabbelen van het water vragen deze oefeningen op je board extra veel van je buikspieren en maakt het de oefeningen extra uitdagend. Anderzijds is het kabbelen juist extreem rustgevend en voel ik mijzelf geheel ontspannen.

Na een uur peddelen en oefeningen doen zit het er helaas al weer op, de tijd is voorbijgevlogen. Het was een te gekke ervaring die nog leuker was dan ik me voor had kunnen stellen en ik iedereen aan kan raden!
plogje3
Na het suppen ga ik met de tram naar Amsterdam Centraal waar ik mijzelf op een chococaramba van de Yoghurt Barn trakteer. Ik heb zin in chocolade en moet lunchen dus ik sla gelijk maar 2 vliegen in 1 klap. Volgens 9292ov zou ik nu nog precies mijn trein naar Arnhem moeten redden maar als ik op het perron kom blijkt de trein 25 minuten vertraging te hebben hetgeen alleen maar oploopt. Uiteindelijk heb ik 1,5 uur moeten wachten voor ik de trein in kon en eindelijk koers kon zetten richting de Decathlon in Arnhem. plogje4
In de trein val ik bijna in slaap en daar geef ik dan ook maar lekker even aan toe. Als ik in Arnhem ben vind ik gelukkig snel de juiste bus en vervolg ik mijn reis naar de nieuwe vestiging van Decathlon die vandaag geopend word. Door Decathlon ben ik uitgenodigd voor de opening en dat soort openingen laat ik niet aan mij voorbij gaan natuurlijk. Zeker nu ik toch al het nodige moet hebben voor mijn fiets die later wordt geleverd deze week.

Het is gigantisch druk rond de winkel omdat de opening samenvalt met een sportdag voor leerlingen uit de buurt. Eenmaal binnen meld ik mij bij de klantenservice en ga ik met mijn contactpersoon op pad door de winkel. Het is een gigantische winkel, veel groter dan de vestiging bij de Amsterdam Arena waar ik normaal kom. Nadat ik een leuk setje heb uitgezocht die ik mag hebben van de Decathlon verplaats ik naar de fiets afdeling waar ik een helm, een bidon houder en 2 fiets broeken koop. Ik slaag goed (de items zie je op de foto’s aan de linker kant) en met een tas vol verlaat ik de winkel om weer terug te keren naar het mooie Haarlem.
plogje5
Op het station van Arnhem voel ik me een beetje lichtjes in mijn hoofd en dus haal ik even iets te eten bij de AH to go, over deze reep heb ik veel goed gelezen maar ik vind hem erg tegenvallen. Omdat ik toch iets moet eten, eet ik hem wel op, maar echt enthousiast ben ik niet helaas….

Als ik thuis kom staat mijn lieve vriendje al te koken, hij maakt een heerlijke pasta met courgette, rucola en zalm. Het hele huis ruikt al lekker als ik binnen kom en de smaak is ook super (ik zal een receptje plaatsen binnenkort!). Voor we gaan eten moet ik natuurlijk nog even mijn aankopen showen en dan gaan we lekker eten. Na het eten ploffen we samen op de bank en maak ik nog een artikel af voor mijn blog die door M. na wordt gelezen voor de spelling. Omdat het inmiddels al half 10 is doen we verder niet veel meer dan een serie kijken samen en lekker tot rust komen.

Ik vind het een super leuke dag, ik hoop dat jullie het ook een leuke plog vinden om te lezen! 🙂 

Tags: ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Ise 04.06.2016

    Ik wil ook echt een keertje bij de Decathlon gaan shoppen! Drukke maar leuke dag zo 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.