Legally-Me: PLOG 24/6 – Rennen over de grachten

26.06.2016

plog-001
Afgelopen vrijdag hield ik weer eens een plog bij van mijn dag. Niet alleen deed ik mee aan de grachtenloop in Haarlem, ik zocht ook naar een outfit voor de diploma uitreiking van mijn leerlingen en had een zakelijke afspraak bij mij thuis. Dit en meer over vrijdag lees je in deze plog. 

plog1
Omdat om 09:00 een afspraak op de planning stond kon ik helaas niet toegeven aan mijn drang om in bed te blijven liggen. Hoewel ik namelijk al om 07:00 uur wakker was en het nieuws over de Brexit me wakkerschudde was ik desalniettemin nog lang niet klaar om echt uit bed te gaan. Een bak havermout en 2 koppen koffie later voelde ik me al wat beter en sprong ik onder de douche wat mijn hang naar in bed liggen echter weer aanwakkerde. Met nog een kwartier op de klok maakte ik me toch maar ready en verplaatste ik me naar de eettafel waar ik mijn afspraak zou ontvangen.

Om stipt 09:00 staat Maarten, mijn Out2Move baas, op de stoep. Zoals jullie wellicht hebben gezien heb ik de afgelopen maanden de nodige artikelen geschreven voor hen over alle verschillende activiteiten die ik heb gedaan die je via hun website kan boeken. Vandaag bespreken we de samenwerking voor na de vakantie en een mijn presentatie volgende week die ik geef op Share a perfect day, een festival in Hilvarenbeek. Daar zal ik gaan vertellen over voeding voor en na het sporten bij de stand van Campina, super leuk!

plog2
Na de afspraak is het 10:30 en heb ik gigantische last van mijn buik. Omdat ik op de bank niet in een fijne comfortabele positie kan liggen besluit ik naar boven te verplaatsen en daar in bed de nodige dingen te doen. Wat ik doe vraag je, je dan misschien af? Nou naast het maken van selfies met die geweldige snapchat filters, ben ik de diploma uitreiking van mijn leerlingen aan het voorbereiden. Een diploma is immers super speciaal en daar wil ik wel een mooi verhaal van maken en dus ben ik daar een paar uur mee bezig. Ondertussen probeer ik ook nog een beetje te ontspannen en kijk ik naar Jane the Virgin seizoen 2, ik hou echt van die serie en kon dan ook niet wachten tot seizoen twee volgend jaar op Netflix zou komen….
plog3
Na het liggen en werken voel ik me gelukkig al een stuk beter en besluit ik te gaan zoeken naar een outfit om te dragen op de diploma uitreiking. Zelf dacht ik aan dit jurkje en eigenlijk zelfs zonder twijfel, maar van M. begrijp ik net tijdens het maken van dit artikel dat hij hem iets minder geschikt vindt. Dus nu moet ik alsnog op zoek naar naar een ander jurkje dat wat specialer is dan mijn normale jurkjes maar niet zo bruiloft achtig en sexy (M.’s woorden die laatste) is. Omdat ik er dus al uit was ging ik na dit jurkje eten, een leftover van eerder deze week, pasta met gerookte kip, champignons en sperziebonen, erg lekker.
plog4
Na het eten ga ik op zoek naar de outfit voor vanavond tijdens de grachtenloop en zoals jullie wellicht herkennen was het gevolg hiervan de stapel/berg links op de foto…. Tsja dat is iets wat volgens mij alleen bij vrouwe gebeurd toch? Ik koos uiteindelijk voor een broekje van Nike en een shirtje van de Primark met mijn Adidas Boost schoenen. Eenmaal beneden upload ik nog even mijn nieuwe favoriete liedje bij mijn playlist (Bailar van Deorro feat. Elvis Crespo), geef ik M. een kus en stap ik op de fiets naar het centrum om mijn startnummer op te halen en de start van de kidsrun te zien. Man wat is dat schattig als die kleine hummeltjes aan de hand van hun moeder door de stad zien rennen, ja dan smelt ook ik wel even hoor! Terwijl ik mij naar de startvakken begeef kom ik nog een bekende tegen, Kim (Laat even weten hoe het ging!) en dan ga ik weer even zen worden in het startvak en me klaar maken voor de race.
plog5
Boem en we gaan van start, het is behoorlijk druk en hoewel het parcours veel leuker dan vorig jaar is het nadeel van dit nieuwe parcours dat er nog meer smalle steegjes en straatjes in zitten. Het is zeker de charme van Haarlem en waarom ik zo van Haarlem hou maar met zo veel mensen is het wat minder. Waar ik me dan helemaal aan kan ergeren zijn dames op leeftijd, super knap en goed dat ze mee doen, maar ze gaan het liefst 3 man breed lopen en wijken voor niets of niemand, echt jammer, als je graag al kletsend mee wil doen ga dan lekker met je vriendinnen ergens anders een rondje lopen of start een beetje achteraan. Maar goed, tot zo ver mijn frustratie over het niet door kunnen lopen. Tegen de tijd dat het parcours breder wordt ben ik al bij het 3,5 kilometer punt en nader ik mijn fan zone. Bij de Jopenkerk in Haarlem staat M. met wat vrienden van ons om me aan te moedigen en om natuurlijk foto’s te maken (ik noem hem vaak mijn Instagram Husband, de arme schat). Ik zwaai en ren dan door naar de finish waar ik na iets meer dan 26 minuten aan kom. De tijd is niet top, ook geen ramp, maar de omstandigheden waren er niet naar om sneller te lopen en dat is prima voor deze wedstrijd, ik vond het erg leuk en het was gezellig en dat is voor mij het belangrijkste.
123MWD
Na de wedstrijd ren ik, ja dat lees je goed, ren ik, terug naar de Jopenkerk en meet daar met onze vrienden om nog even een drankje te doen en gezellig te kletsen. Tegen een uurtje of 10 vertrekken we weer naar huis en trakteer ik mezelf op de overgebleven helft van het ijs dat nog in de vriezer ligt. We kruipen dan lekker tegen elkaar aan en kijken nog een serie voor we naar bed gaan.

Heeft een van jullie mee gelopen aan de grachtenloop, dit jaar of een vorige editie? Mijn verslag van vorig jaar, toen ik de 10 km liep kun je hier terug lezen trouwens. 

Tags: , ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Yamina 26.06.2016

  Ik heb zo kunnen lachen om Jane the Virgin! En wat goed zeg, om als nog zo’n tijd weg te zetten.

 • Reageer Kim 26.06.2016

  Doel gehaald! Binnen het half uur (29:41) ruim 2 minuten van mijn tijd van vorig jaar af!
  Wat was het warm en druk inderdaad! Maar echt heel gezellig. Deze route vond ik leuker dan die van vorig jaar trouwens.

 • Reageer Manon 26.06.2016

  Haha ja leuke serie he, Jane the Virgin! Eerst vond ik het een beetje flauw, maar heb snel het hele seizoen gezien! De grachtenloop lijkt me echt leuk om eens te lopen, volgend jaar misschien!

 • Reageer Lindsay 26.06.2016

  Alleen maar hartjes voor die show Jane the Virgin!! Wordt tijd dat seizoen 3 op Netflix komt!
  Je jurkje staat je fantastisch, maar na de woorden van M moet je eigenlijk wel iets anders aangaan doen hè. Mannen 😉

 • Reageer Nicole 27.06.2016

  Ik vind je jurkje juist prachtig! Mag ik vragen waar je die gekocht hebt?

  • Reageer Stacey 27.06.2016

   Dank je wel Nicole, hij is van de H&M (paar jaar geleden gekocht)

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.