Legally-Me: Plog 31/05 – Contract verlenging en beschuit met blauwe en roze muisjes?

02.06.2016

My day in Pictures
De afgelopen tijd heb ik eigenlijk alleen maar een PLOG bijgehouden op een dag dat ik iets ‘bijzonders’ ging doen, maar ik dacht dat het misschien ook wel eens leuk is om weer eens een normale dag te volgen. Vandaag dan ook de plog van dinsdag 31 mei, een dag dat ik gewoon aan het werk ben, mijn contract wordt verlengd, er heel veel beschuit met muisjes worden geserveerd op mijn werk en een lekkere wandeling met een ijsje. Kijk mee met mijn dag in deze plog van 31 mei.


MDIP1

Na nachten heel slecht te hebben geslapen besluit ik maandag avond al vroeg naar bed te gaan in de hoop nu eindelijk weer eens goed te kunnen slapen. Als om 05:45 mijn wekker gaat ben ik waarschijnlijk nog nooit zo blij geweest want eindelijk heb ik weer lekker geslapen en dan voel je, je altijd direct zo veel beter!

Na een douche, een kleine kleding crisis – wat moet je in hemelsnaam aan als het 20 graden is? – ga ik naar beneden voor mijn ontbijt. Uiteraard staat er weer een bakje vrolijk gedecoreerde havermout op het menu welke wordt geserveerd met een espresso.

Niet veel later stap ik in de auto en ga ik op weg naar mijn werk. Het is vandaag, gelukkig, iets minder druk op de weg en in plaats van de gebruikelijke 1,5 uur doe ik er nu maar een 1 uur over, nog meer reden dus om vrolijk te zijn!

MDIP2

Als ik aan kom op mijn werk praat ik in het zonnetje even bij met mijn collega en dan lopen we naar boven om koffie te halen en aan de slag te gaan. Ik begin met het geven van het vak Personen en Familierecht voor een klas waar normaal 30 leerlingen in horen te zitten, maar het eerste half uur is er slechts 1. Later druppelen nog wat leerlingen binnen maar meer dan 6 worden het er niet. De motivatie aan het einde van het schooljaar blijkt ver te zoeken te zijn.

De lessen die daarna volgen hebben gelukkig een hogere opkomst, meer motivatie en meer energie. Voor mijn laatste les heb ik een gesprek met mijn leidinggevende en daar hoor ik dat mijn contract zal worden verlengd als ik dat zou willen, goed nieuws dus. Met dat nieuws ga ik mijn laatste les van de dag in en geef ik nog een uur les. Als ik klaar ben met mijn lessen moeten er nog wat zaken worden geregeld als het gaat om nakijken, het inplannen van examens en ga zo maar door. In de docentenkamer word ik echter afgeleid door al het lekkers dat daar te vinden is. Een collega is oma geworden van een jongen en een collega gaat met verlof omdat ze een meisje verwacht, genoeg lekkers dus en aangezien ik de beschuitjes niet mag ga ik los, maar dan ook echt los op de spekjes. Ik denk dat ik er zeker 20 heb gegeten…. En man wat was het lekker!

MDIP3
Als ik thuis kom wacht niet alleen een H&M pakketje op me maar ook de kat van de buren, natuurlijk. De gekke kat komt al aanrennen als ik de straat in kom rijden en wacht me bij mijn auto op. Ik ben echter heel nieuwsgierig naar mijn nieuwe bikini die in het pakketje zit en die ik dus ook gelijk aan doe. Wat vinden jullie? Zelf ben ik er erg blij mee!
Als mijn bikini weer uit is en ik mijn jurkje heb verruild voor iets luchtigers ga ik naar beneden waar ik nog even snel een minuutje met de kat knuffel alvorens ik naar de albert heijn loop waar ik M. meet voor de boodschappen.
MDIP5
We gaan voor een all time favorite, zoete aardappel met een Duitse biefstuk en broccoli, lekker makkelijk en simpel. Tijdens het eten kletsen we een beetje bij en tegen de tijd dat we klaar zijn met eten is het al weer 20:15.

MDIP4
Ik heb zin in ijs en stel voor om dus een rondje te gaan lopen naar Overveen naar de nummer 2 ijssalon van Nederland en mijn favoriet. Heerlijk lopen we een half uurtje naar Overveen en na het ijsje lopen we uiteraard weer terug. Niet alleen is het heerlijk om na het eten even te wandelen, het biedt ons ook de mogelijkheid om even rustig te kletsen over van alles en nog wat. Als we thuis komen hebben we het gevoel het ijsje er al af gelopen te hebben en ploffen we lekker neer op de bank waar we nog wat tv kijken.

Nogmaals geen bijzondere dag, een normale werkdag, maar daarom voor de verandering misschien juist wel weer eens leuk? 

Tags: ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Joelle 02.06.2016

  Hoe maak jij je zoete aardappeltjes klaar Stacey?

 • Reageer Rosemarijn 02.06.2016

  Jaaa super leuk om te zien! Wat een opkomst haha. Dan ben ik blij dat ik nu stage loop in het basisonderwijs en dat, hoewel de motivatie misschien bij de kinderen ook weg is, ik toch elke keer voor een klas met 31 sta! En echt hoor, zo leuk hoe jij je havermoutjes altijd versiert! Doe je dat echt elke dag? Leuke post!
  liefs

  • Reageer Stacey 02.06.2016

   Hoi Rosemarijn,
   Wat een leuke reactie, dank je wel! In het basisonderwijs zul je inderdaad niet te maken hebben met half lege klassen. Super leuk het basisonderwijs (lijkt mij stiekem ook nog steeds erg leuk) in welke klas loop je nu stage?
   En ja die havermout ontbijtjes decoreer ik eigenlijk iedere dag wel zo, of ik moet echt om voor 6’en de deur uit, maar anders doe ik het echt iedere dag… ik noem het een goedaardige afwijking ;).

   Groetjes,
   Stacey

 • Reageer Linda 02.06.2016

  Leuk om te zien en gefeliciteerd met je contractverlening!! Daarnaast vind ik je bikini erg leuk die je gekocht hebt! Het is dat ik de afgelopen maanden al een flinke voorraad bikini’s heb gekocht anders had ik ook nog zoiets aangeschaft.

 • Reageer Priscilla 03.06.2016

  Leuke plog weer! Het blijft (naast de weekloon diary) een van mijn favoriete artikelen. Ben wel heel benieuwd of je je contract laat verlengen omdat je schrijft ” als ik dat wil” . 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.