Legally-Brunette: 10 redenen waarom bloggen geweldig is

05.07.2016

bloggen geweldig
Morgen is het al weer 3 jaar geleden dat ik ben begonnen met bloggen. Wat begon als een soort grap, een hobby die ik waarschijnlijk na 3 weken al weer zat zou zijn is inmiddels uitgegroeid tot mijn grote passie waar wekelijks tientallen uurtjes in gaan zitten. Vandaag 10 redenen waarom bloggen geweldig is.

 1. Je verhaal delen
  Hoewel je altijd een afweging moet maken tussen wat wel en niet op de blog kan om een veeltal van redenen, is dit wel de plek waar je, je hart kunt luchten, waar je blijdschap kunt delen en waar je dingen van je af kunt schrijven. De afgelopen 3 jaren zijn niet alleen heel mooi geweest omdat ik kon bloggen maar op persoonlijk vlak was (en is) het echt een rollercoaster. Hoewel ik over een groot deel niet openlijk schrijf op mijn blog is het toch super fijn om dingen met jullie te kunnen delen, niet alleen de leuke dingen in het leven maar ook de minder leuke dingen in het leven want laten we eerlijk zijn, in ieders leven gebeuren er ook minder leuke dingen dus ook in het leven van bloggers. Of het nu een verhuizing/verbouwing is, een ziekenhuis opname of het lopen van een marathon ik mag mijn verhaal delen en jullie leven mee en dat is heel bijzonder!
 2. Leuke reacties
  Het blijft heel tof om leuke reactie te ontvangen van jullie en te horen dat je mensen inspireert of motiveert. Echt geloof me dat maakt het bloggen het meest geweldige wat er is. Juist omdat ik het zo fijn vind om te doen reageer ik nu ook altijd op blogs die ik lees, juist omdat ik weet hoe leuk het is om een leuke oprechte reactie te krijgen. Het gebeurd ook wel dat mensen mij super lieve mailtjes sturen of dat ik iemand in real life tegen kom en ik daar de complimenten over mijn blog mag ontvangen, dat is zo bijzonder! Want stiekem zijn jullie echt heel belangrijk voor mij en glunder ik echt bij het krijgen en lezen van een reactie, jullie maken toch deel uit van mijn leven hoe gek dat ook klinkt!
 3. Toffe dingen mee maken
  In januari werd er eten bij ons thuis gebracht door 2 mannen op een fiets vol met balonnen, de buren stonden uit het raam te kijken wat er nu toch gebeurde bij ons. In februari stond ik te presenteren op de huishoudbeurs en stond ik op de cover van de Runner’s world en afgelopen week stond ik 2 keer te presenteren op het Share a perfect life event. Dit soort dingen had ik natuurlijk nooit meegemaakt als ik geen blog had gehad.
 4. In contact komen met leuke mensen
  Door het bloggen heb ik veel mensen leren kennen en heb ik veel vrienden erbij gekregen. Je leert elkaar meestal eerst via elkaars blog kennen en uiteindelijk kom je elkaar eens tegen op een event. Het is super leuk om mensen te leren kennen die dezelfde of soort gelijke interesses hebben als dat ik heb. Daarnaast kun je ook weer heel veel leren van andere mensen, niet alleen bloggers maar ook bedrijven waar ik mee samen mag werken.
 5. Door mijn blog motiveer ik mezelf ook om fit en gezond te leven
  Het klinkt een beetje gek maar ik heb het idee dat als ik een blog heb over fit & food dat ik er zelf dan ook wel een beetje naar moet leven. Dat wil niet zeggen dat ik obsessief bezig ben met voeding en sporten, maar het steunt me wel om naar buiten te gaan en te gaan hardlopen of om toch wat vaker voor een gezonde maaltijd te verkiezen voor een afhaaltje van de snackbar.
 6. Producten
  Ik ben abslouut niet begonnen met bloggen om gratis producten te krijgen, maar eerlijk is eerlijk, het is wel een leuke bijkomstigheid van het bloggen. Het heeft bij mij best wel even geduurd voordat ik producten kreeg, maar nu ben ik iedere keer als het gebeurd helemaal in de wolken, het is zo bijzonder dat je gewoon producten krijgt. Natuurlijk staat daar wel het een en ander tegenover en ben ik heel kieskeurig qua samenwerkingen, ik vind immers dat je wel achter een product moet staan en hier eerlijk over moet kunnen oordelen, maar het blijft geweldig!
 7. Je zult je nooit meer vervelen
  Als je een blog hebt is er altijd wel iets te doen voor je blog, of het nu het maken van foto’s is, onderzoek doen over een bepaald onderwerp, het schrijven van een artikel en ga zo maar door. Waar ik voorheen (voor ik mijn blog had) nog wel eens dacht, goh wat zal ik nu eens gaan doen, heb ik nu altijd wel iets te doen, soms zelf veel te veel haha.
 8. Creatief bezig zijn
  De voornaamste reden voor mij om te beginnen met bloggen was omdat ik mijn creativiteit niet kwijt kon in mijn toenmalige werk. Voor het bloggen moet je creatief zijn om continue dingen te verzinnen om over te schrijven, maar ook hoe je het verder aanpakt met de lay-out en met name de fotografie vind ik heel erg leuk.
 9. Een goed excuus om spullen te kopen
  Heel vaak vind ik mijn blog een heel goed excuus om nieuwe voedingsproducten te kopen, sportkleding of sportschoenen. Ik moet immers wel een beetje over dit soort items kunnen schrijven natuurlijk.
 10. Ik ben zelfverzekerder geworden door het bloggen
  Hoewel ik nog steeds geen zelfverzekerd persoon ben helpt mijn blog wel, hoe dat precies komt vind ik lastig uit te leggen. Maar voornamelijk jullie lieve reacties laten mij af en toe inzien dat ik best ook dingen goed doe en vaak niet zo onzeker zou moeten zijn.
Tags:
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Ise 05.07.2016

  Kan ik mij helemaal in vinden!

 • Reageer M. 05.07.2016

  Superleuk artikel en eigenlijk zou ik meer reacties moeten achter laten 🙂

  Zelf kriebelt het al jaren om te bloggen, maar ik ben precies toch ‘bang’ voor de reacties uit mijn omgeving, zodat ik die plannen telkens weer laat varen. Wie weet vind ik op een dag wel de moed!

  • Reageer Stacey 05.07.2016

   Hi M. Reacties zijn altijd leuk zoals deze van jou, maar ik snap dat veel lezers even snel lezen en het gewoon vergeten.

   Ik begrijp goed wat je bedoelt met bang voor de reacties, dat heb en had ik ook (nog steeds) voor mij is dit echter zo mijn passie dat ik dat opzij probeer te zetten. Maar wellicht kun je beginnen met wat dingen offline schrijven, of gastblogs bij anderen?

   Succes in ieder geval!

 • Reageer Sabine 05.07.2016

  Helemaal mee eens! En inderdaad: vervelen is er niet meer bij, altijd wat te doen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.