Legally-fit: 5 redenen waarom je een foamroller zou moeten hebben

10.07.2016

waarom je een foamroller zou moeten hebben
Zie jij ze ook wel eens in de sportschool, mensen die gekke oefeningen doen met een gekke rol. De foamroller is de afgelopen jaren begonnen aan een opmars en is niet meer weg te denken uit de sportschool. Maar waarom zweert iedereen toch bij het gebruik van die foamroller? Vandaag geef ik je 5 redenen waarom je een foamroller zou moeten hebben. 

Het is mijn meest bekeken filmpje, de video met 7 oefeningen die je uit kan voeren met een foamroller. De foamroller is hot kan ik daaruit afleiden, maar weet je eigenlijk wat je er mee moet doen en waar het handig voor is?

1. Spierpijn
De makkelijkste, snelste en meest verantwoorde manier om van je spierpijn af te komen is door een foamroller te gebruiken. Nu hoor ik je denken, maar hoe kan zo een rol er dan voor zorgen dat ik van mijn spierpijn af kom? Eerst is het daarbij van belang dat je weet wat spierpijn is, spierpijn wordt veroorzaakt door minuscuul kleine scheurtjes in je spieren, dit is heel normaal en ongevaarlijk. Door het rollen met de foamroller op de plekken waar je spierpijn hebt zorg je voor een betere doorbloeding van dit gebied. Door een betere doorbloeding komt er meer zuurstof en bloed naar die plek en zullen die scheurtjes sneller helen en zal dus ook je spierpijn sneller verdwijnen.
2. Cellulites en doorbloeding
Tijdens het uitvoeren van de oefeningen wordt druk gezet op bepaalde plekken en spiergroepen. Door het uitoefenen van deze druk bevorder je de doorbloeding en zal je huid er beter uit gaat zien. En ja dames, dit betekend ook dat het helpt tegen cellulitis!
3. Herstel
Het beste is om direct na het sporten al je foamroller er bij te pakken en even flink te gaan rollen. Door het rollen zullen de ophopingen van afvalstoffen in je spieren namelijk sneller door je lichaam worden afgevoerd. Door het rollen gaat dit gemakkelijker en kost het je lichaam ook minder moeite en dus energie om dit zelf te doen. Het resultaat hiervan is dat je na een training sneller hersteld bent en je dus sneller weer energiek en fit voelt, maar je lichaam ook weer sneller klaar is voor de volgende training.
4. Ontspanning
De foamroller creëert druk op je spieren en spierknopen (deze noem je ook wel trigger points) waardoor de spanning van de spier afneemt. Naast het verwijderen van spierknopen masseer je ook de spierlaag, dit geeft een bevrijdend gevoel en zorgt ervoor dat je spieren wat losser komen. Ontspanning wil echter niet zeggen dat een foamrollen heel ontspannen aan voelt, want geloof me, het kan best wel pijnlijk zijn!
5. Flexibiliteit
Door te rollen zal de flexibiliteit van de spieren sterk verbeteren doordat er meer bloed door je spieren heen gaat. Het is daarom aan te raden om niet alleen na het sporten te rollen maar je training ook te beginnen met rollen. Als je de foamroller gebruikt voor het sporten ben je dus flexibeler wat er voor zorgt dat je bijvoorbeeld beter kunt squatten.

nieiieuw
De foamroller die ik gebruik is de Pure2Improve Massage Roller, de broek is van Thundersports en de Sport BH is tevens van Thundersports.

Heb jij een foamroller thuis? 

Tags:
Categorie: #Legallyfit, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Chanty 13.07.2016

  Photoshop jij je foto’s als je met blote buik op de foto gaat?

  • Reageer Stacey 13.07.2016

   Hi Chanty,
   Nee ik photoshop mijn foto’s niet, sterker nog ik heb niet eens photoshop op mijn computer. Het enige wat ik doe is in Picasa het contrast en de witbalans aanpassen. Mag ik vragen waarom je denkt dat ik dat zou doen?

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.