Legally-Fit & Food met: Niki

27.07.2016

Fit & Food met Niki
Vandaag in de rubriek Fit & Food met: Niki. Deze advocate heeft na haar studententijd het roer om gegooid en heeft nu balans gevonden in haar leven. Momenteel is ze aan het trainen voor haar tweede halve marathon en werkt ze an het verstevigen van haar core. Lees alles over Niki in Fit & Food met: Niki.


Introductie: 

Hallo allemaal! Ik ben Niki, 28 jaar oud/jong en ik woon samen met mijn vriend en 2 katten in het altijd gezellige en bourgondisch Breda! In het dagelijks leven ben ik advocaat en probeer ik een balans te vinden tussen het opbouwen van een mooie carrière en een gezonde levensstijl. Hoewel ik niet altijd even fanatiek heb gesport en gezond heb geleefd (zo dronk ik tijdens mijn studententijd liever biertjes in de kroeg en at ik ongezond, vooral in de tentamenperiodes), kan ik denk ik nu wel zeggen dat ik die balans heb gevonden. Ik vind een healthy lifestyle erg belangrijk. Ik krijg hier ontzettend veel energie van en deze positiviteit probeer ik ook over te brengen op mijn Instagram: @nikontherun.

Niki FF2
1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?

Dit varieert per periode en per week. In een drukke week en als ik niet aan het trainen ben voor een specifiek hardloopevenement, loop ik 3 keer in de week hard. Mijn runs sluit ik altijd af met een set lunges, squats en buikspieroefeningen.
Op dit moment ben ik aan het trainen voor mijn tweede halve marathon (Singelloop Breda) en werk ik aan het versterken van mijn core. Dit is voor een hardloper ontzettend belangrijk, maar ik moet eerlijk bekennen dat die core stability-oefeningen er bij mij ook vaak bij inschieten. Mijn sportweek bestaat in ieder geval tot en met oktober uit 3 hardlooptrainingen en 2 krachttrainingen in de sportschool.

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Without a doubt: HARDLOPEN! Hoewel het bij mij echt niet iedere keer lekker gaat, geeft hardlopen mij toch echt het ultieme gevoel van vrijheid. Zeker in een drukke week is het fijn om zelf een moment te kunnen bepalen waarop ik mijn hardloopschoenen aantrek en lekker een rondje ga ontstressen buiten. Hoe moe ik ook ben, hardlopen geeft mij altijd ontzettend veel energie!

3. Hoelang sport je al?
Ik sport al zolang ik mij kan herinneren. Ik heb in die jaren dan ook al menig sport beoefend: (wedstrijd)zwemmen, ballet, streetdance, paardrijden, softbal. Maar geen enkele sport heeft mij (lang) kunnen boeien. Tot ik in 2012 voor het eerst ging hardlopen. Dit hou ik tot nu toe aardig goed vol en ik zie dit ook niet snel veranderen 😉

Niki FF4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Over het algemeen fel en opvallend! Gelukkig hoeft sportkleding tegenwoordig niet meer saai te zijn.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Ik heb niet één specifieke sport die ik absoluut niet boeiend vind.

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?

Ik ben zeker wel een mooi weer sporter, maar als het te heet is vind ik dat ook niet prettig. Ik kies toch voor de zomer!

Niki FF1
7. Cardio of Kracht training?

Hoewel ik krachttraining in de sportschool zo nu en dan ook fijn vind, ga ik toch voor cardio (hardlopen!).

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Op mijn eerste halve marathon in Egmond afgelopen januari! Het was ontzettend zwaar om de eerste 7 kilometer met windkracht 8 op het strand tegen de wind in te moeten beuken, maar ik vond dit het echt waard! Een hele sportieve overwinning op mijzelf.

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Door telkens nieuwe doelen te stellen. Ik wil mijn prestaties steeds weer verbeteren, bijvoorbeeld te proberen om een PR te lopen op een bepaalde afstand of een stukje verder te lopen dan ik normaal zou doen. Zo heb ik bijvoorbeeld voor 2017 een heel mooi doel voor ogen: mijn eerste marathon (vermoedelijk die van Berlijn!). Maar daarnaast sport ik ook zodat ik beter in mijn vel zit. Ik kan behoorlijk chagrijnig worden als ik door een blessure niet zou kunnen sporten.

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Het lopen van een marathon!

Niki FF3
11. Gezond eten, hoe doe jij dat?

Ik vind gezond eten niet lastig, omdat ik het ook erg lekker vind. Ik zoek vaak naar nieuwe recepten om er wat variatie in te brengen en vind het ook leuk om zelf nieuwe dingen te bedenken. Maar ik zou dit niet volhouden als ik tussendoor niet ook af en toe zou zondigen. Zo ben ik echt verzot op Nutella en eet dit dan ook zeker een aantal keer per week op mijn cracker/rijstewafel.

Niki FF5
12. Wat is jouw favoriete healthy recept?

Mijn zondagse havermoutpannenkoeken!! Ik maak ze altijd met 40 gram havermout, 1 banaan, 2 eieren en een schep whey proteïne (vaak vanille). Heel simpel, maar o zo lekker!

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Nutella, dame blanche en een McFlurry (hoezo gek op chocolade :P)

Niki FF4
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

de foto’s kun je vinden in een aparte mail met foodfoto’s 😀
Ontbijt: griekse yoghurt met eigengemaakte granola en aardbeien
Tussendoor: een banaan
Lunch: 4 rijstewafels met hummus, kipfilet en komkommer
Tussendoor: een eierkoek of proteïnereep
Tussendoor : een appel
Diner: Pasta, bijvoorbeeld met spaghetti, courgettereepjes, romatomaatjes uit de oven, seranoham en pijnboompitjes

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Gezond eten hoeft niet altijd heel veel moeite te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Na een lange dag werken is het heel makkelijk om naar een snelle en slechte maaltijd te grijpen, maar geloof mij, daar ga je je niet beter van voelen. Internet staat tegenwoordig vol met lekkere en makkelijke gezonde recepten. Mij heeft dit erg geholpen en hierdoor ben ik ook bewuster van wat ik eet.
Maak daarnaast ook tijd voor een work out, ook al staat je hoofd er even niet naar. Ook al heb ik ontzettend geen zin om van de bank af te komen en kijk ik liever een nieuwe aflevering van een serie op Netflix, ik voel mij na het sporten altijd 10x beter dan daarvoor! Onthoud vooral waar je het allemaal voor doet: jezelf goed voelen!

Tags:
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.