Legally-Fit & Food met: Susan

20.07.2016

while-running2-001
Vandaag in de rubriek Fit & Food met lees je het verhaal van Susan. Onlangs liep ze haar eerste marathon in Rotterdam en momenteel is ze in training voor haar tweede marathon in Berlijn. Met een vriend die 6 keer per week naar buiten gaat om hard te lopen voelt ze zich een loser als ze zelf niet gaat dus hij is haar stok achter de deur. Dit en meer over Susan lees je in Legally-Fit & Food met Susan.

SusanHoi! Ik ben Susan, 23 lentes jong en kom uit een klein plaatsje nabij Emmeloord. Momenteel woon ik samen met mijn vriend in Emmeloord. Ik ben net afgestudeerd van de opleiding media, informatie en communicatie en ben nu op zoek naar een leuke baan! Ik ben niet altijd bewust bezig met voeding, maar ik sport wel: hardlopen! Ik heb dit jaar mijn eerste marathon volbracht (Rotterdam 2016) en ben nu in training voor de marathon van Berlijn, waar ik een ticket voor gewonnen heb! Je kunt mij o.a. volgens via Instagram.

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Ik train momenteel ongeveer 3 à 4 keer per week, maar richting de marathon ga ik weer standaard 4 of soms zelfs 5 keer in de week trainen. Verder probeer ik thuis wat buikspieren te doen, maar dat is niet m’n sterkste punt!

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Ik vind hardlopen super leuk om te doen! Maar het lijkt mij ook leuk om op den duur weer op korfbal te gaan. Zeker met de conditie die ik nu heb (die ik toen niet had) lijkt het mij leuk om weer eens in het veld te staan en te kijken hoe dat gaat.

3. Hoelang sport je al?
Eigenlijk al mijn hele leven, ik deed vroeger (heel even) aan gym, vervolgens ben ik op korfbal gegaan. Dit heb ik gedaan totdat ik ging studeren, toen kon ik het niet altijd meer goed combineren. Ik ben gestopt, maar met (en door) mijn huisgenootjes ben ik begonnen met hardlopen. Nog niet zo intensief als nu, dus het sporten heeft denk ik een jaar stil gelegen. En nu al ongeveer 2,5 jaar aan het hardlopen.

wetransfer-6c90e52
1. While running
2. Deze foto is gemaakt na afloop van de 4EM in Zwolle. Ik heb toen het hardst gelopen wat ik ooit heb gedaan, gemiddeld 4:55 per minuut. Het was super zwaar, maar wel gaaf om tijdens zulke events je PR te verbreken!
3. Dit is nog steeds een van mijn favoriete hardloopfoto’s. Ik liep toen een dik PR tijdens de halve marathon in Dronten. Stefan had mij nog niet verwacht om die tijd, maar stond al wel aan de kant!

4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Hmm, ik heb niet echt een favoriete sportoutfit. Ik kleed mezelf vaak te warm, dus nu in de zomer moet ik echt leren om ook een korte broek aan te doen als de zon niet schijnt. Ik draag echter wel alleen maar strakke korte (en lange) broeken, anders gaan mijn benen schuren en dat is echt niet fijn!

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Eigenlijk vind ik het geen sport, maar schaken of dammen is iets wat ik echt totaal niet interessant vindt.

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Winter! Ik vind het wel heel fijn dat je in de zomer ongemerkt bruin wordt tijdens hardlopen, maar de winter is zo fijn. Je hebt het nooit té warm, of je kan in ieder geval iets uittrekken. In de zomer is dat niet altijd een optie.. 😉

7. Cardio of Kracht training?
Liever cardio, maar eigenlijk weet ik dat je van kracht (en de combinatie) nog sterker wordt en sneller kan lopen. Toch lokt ’s avonds na het hardlopen de bank meer dan het yogamatje.

wetransfer-6c90e51
v.l.n.r. 1. Rotterdam Marathon met de medailles.
2. Deze foto bekijk ik nog elke dag. Zo onwijs gaaf. Het was zo zwaar, maar ik was zo blij dat Stefan 42 kilometer mij heeft ondersteund en aangemoedigd.
3. Tijdens een wedstrijddag bij AVNOP (onze atletiekvereniging) was er de mogelijkheid om een 1000 meter te lopen. Stefan heeft mij tijdens deze kilometer gehaast. Mijn uiteindelijke tijd was 4:09.
4. Tijdens deze dorpsloop wilde we mijn PR op de 10 km aan gaan vallen, alleen is dat helaas mislukt, na 2 rondjes (dus 5 km) ben ik, ondanks de goede tussentijd, gestopt omdat het echt niet meer ging. Helaas!

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Definately de marathon! Toen ik op korfbal zat rende ik nooit door het veld, maar huppelde. Ik had een hekel aan rennen en het zag er op dat moment ook niet uit. Als je mij toen had verteld dat ik ooit een marathon ging lopen, had ik je voor gek verklaard. Ik vond fietsen naar school (13 km) al ver, laat staan hardlopen! Ik ben daarom super trots dat ik hem toch uitgelopen heb!

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Ik heb een fanatieke vriend die 6 dagen in de week de deur uit stapt voor een rondje hardlopen. Geloof me, dan voel je je een loser als je zelf nog geen 3 keer in de week haalt. Dus dan ga je wel!

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Het lijkt mij heel gaaf om een keer een trail marathon uit te lopen in het buitenland. Een onwijze uitdaging aangezien ik (nog) niet van het trailrunnen ben (lees: ik zak continu door mijn benen), maar wel een gave ervaring, en door het te doen word je nog sterker!

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Ik eet niet heel bewust gezond. Ik probeer wel op mijn voeding te letten, niet te veel ongezonde tussendoortjes, ’s avonds niet te veel snacken en gewoon ‘normaal’ avondeten. Maar ik maak geen speciale gezonde keuzes.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Bananenbrood! Ik houd van bakken en bak ook graag zo nu en dan eens een gezond bananenbroodje! Het recept uit het boek van Annemerel gebruik ik daar vaak voor.

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Ik zou eigenlijk Tony’s zeggen, maar dat is eigenlijk niet ‘schuldig’ omdat iedereen het doet, haha! Dan kies ik toch voor uitdeelzakjes chips. Ik vind het ’s avonds heerlijk om nog een (of soms twee) zakjes te eten. Zoals ik al zei, ik eet nooit heel bewust gezond.

wetransfer-6c90e5
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

Ontbijt : Ik start de dag met yoghurt en cruesli. Eigenlijk niet zo gezond die cruesli, maar ik vind die ‘healthy’ varianten echt niet te eten, en deze cookies en cream is super lekker!
Tussendoor: Als tussendoortje eet ik altijd fruit, een banaan of aardbeien of een combinatie.
Lunch: Tussen de middag eet ik vaak broodjes die ik thuis al heb klaargemaakt. 3 stuks, vaak 2 met ham of kaas en 1 met iets zoets, niet heel speciaal ;).
Tussendoor: Als middagsnack eet ik vaak een koekje. Ook deze zullen niet altijd even gezond zijn, maar ik heb wel genoeg eten nodig op een dag, anders sta ik aan het eind van de dag helemaal te shaken van de trek.
Diner: ’s Avonds eten we vaak aardappels/groenten/vlees of een lekker pastaatje. Ook wraps staan vaak op het menu! Op deze foto heb ik een groentenburger (sinds kort fan van!), witlof uit de oven met een sausje en gebakken krieltjes, een van mijn favoriete gerechten!
Tussendoor: In de avond neem ik vaak nog een lekkere latte macchiato caramel met (iets later) nog een klein uitdeelzakje chips. Even voor de smaak een klein zakje!

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Doe waar je je goed bij voelt. Het is jouw leven en jij bepaalt wat je eet, wat je drinkt en hoe veel je sport. Als jij tevreden bent met je lichaam en je leven, dan moet je je niks aantrekken van anderen!

Tags:
Categorie: Fit & Food met:
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Nolda 20.07.2016

    Leuk artikel weer.
    Dit is echt een leuke rubriek!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.