Legally-Food: Pad Thai met garnalen en omelet reepjes

29.07.2016

Pad Thai met garnalen
In Thailand heb ik het eerlijk gezegd amper gegeten, maar thuis heb ik dat inmiddels ruimschoots ingehaald. Het liefst eet ik zelfs iedere week wel een variant van dit heerlijke gerecht, maar dit is nu toch wel een van mijn favorieten. Met groente, omelet reepjes en garnalen is dit een heerlijk recept dat ik vandaag graag met jullie deel.

Benodigdheden (voor 2 personen):
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 winterpeen
2 tomaten
4 lente uien
150 gram boekweitnoedels
2 eieren
30 ml soja saus
20 gram pinda’s
200 gram garnalen
2 el sesamolie (zonnebloem olie mag ook)
1 el witte wijn azijn
1 el honing
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
1. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn.
2. Pers vervolgens de knoflook, snijd de peen in dunne plakjes, de tomaat in blokjes en de lente ui in dunnen ringen.
3. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweit noedels.
4. Verhit de helft van de sesamolie in een wokpan en bak de garnalen op hoog vuur zo’n 5 minuten.
5. Voeg nu de rode peper, knoflook en peen toe en bak 2 minuten.
6. Voeg nu 4 eetlepels water toe en bak verder nog 7 minuten (liefst met een deksel op de pan)
7. Kook de boekweit noodels zoals aangegeven op de verpakking.
8. Kluts de eieren in een kom met zout en peper naar smaak.
9. Verhit wat van de sesamolie en bak het omelet.
10. Snij de omelet in dunne reepjes en houd apart.
11. Voeg aan de wokpan de tomaat en lente uit toe en bak nog even kort mee.
12. Voeg nu de boekweit noedels, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe en bak nog 2 minuten.
13. Voeg zoet en peper toe naar smaak.
15. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de omelet reepjes en pinda’s.

SMULLEN!

 

Tags: ,
Categorie: Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Demi | DE KOOKFABRIEK 01.08.2016

    Wat klinkt dit lekker! Dit staat zeker bij mij op het menu deze week!

  • Laat een reactie achter