Legally-Travel: Hotspots in New York by Newyorkcitytrippers

25.07.2016

Hotspots in New York
New York is zo groot dat het voor toeristen dikwijls lastig is om de leukste tentjes en plekken te vinden. Wat is er dan fijner dan een lijst met tips die door iemand zelf zijn uitgetest? Speciaal omdat ik nu zelf ook in New York zit dan ook een super uitgebreid artikel met de leukste lunch tentjes, sportscholen, bezienswaardigheden, rooftopbars en nog veel meer, geschreven door Newyorkcitytrippers.

“In New York,
concrete jungle where dreams are made of,
theres nothing you can’t do,
now you’re in New York,
these streets will make you feel brand new,
the lights will inspire you,
lets hear it for New York, New York, New York”

Koffiedrinken

Of ontbijten of lunchen (of je blijft gewoon de hele dag) doe je bij The Butcher’s Daughter in Nolita “a juice bar, cafe and vegetable slaughterhouse”. Leuk, ietwat gehyped maar hey, je bent tenslotte in New York. Onder locals reuzehip omdat het wat “Europees” aandoet, wij vonden het vooral erg gezellig.

One World Observatory / Freedom Tower

Waanzinnig. Stap niet al eerste in de lift en zorg ervoor dat je goed zicht hebt op de muren van de lift. Tijdens de idioot snelle rit omhoog naar de 100e (!) verdieping wordt de geschiedenis van New York op de muren geprojecteerd. Onder het One World Observatory is recent is “The Oculus” geopend. Een groot trein- en metrostation en architectonisch hoogstandje.

Brookfield Plaza

Brookfield Plaza (tegenover het One World Observatory) is een nieuw winkelcentrum met een heel mooi atrium, prachtig uitzicht op de Hudson, exclusieve winkels en een fijne “food court”. Je kunt hier even snel een broodje of salade scoren, a la carte eten of je eigen stuk vlees of vis af laten snijden en dat vervolgens laten bereiden.

Yoga

Yoga is ongekend populair in New York. Voor een fijne yogales ga je naar Yoga to the People “let’s see how quickly you can move your body from bustle to complete nothingness”. Laagdrempelig, sympathiek “this yoga is for everyone” en met meerdere locaties in New York City en een uitgebreid rooster altijd een les die bij je past.

Meatpacking District, Chelseamarket en Highline

Breng een bezoekje aan Meatpacking District en combineer dat met Chelseamarket en de Highline. Chelseamarket is een indoor food paradise in een prachtig pand met industriële uitstraling (en geboorteplaats van het Oreo-koekje). De Highline (ontworpen door de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf) is een prachtig park gelegen op een 2,5 km lange en verhoogde treinrails.

Lunch

Citytrippen smaakt naar meer. Cafe Gitane (113 Jane Street) in de West Village (vlakbij het Meatpacking District) is al jaren een hip, hot & happening adresje. Het eten heerlijk, de sfeer relaxed en het publiek gemêleerd. Een mooie mix van locals en toeristen, van hipsters tot zakenmensen en alles wat daar tussen zit. En met een beetje mazzel loop je Garance Dore tegen het lijf. 7 dagen in de week gaan de deuren hier al om 07.00 uur open en sluiten ze pas weer om 24.00 of 01.00 uur. Een ideale stop na je wandeling over de Highline en een bezoek aan het nieuwe Whitney museum.

ontbijtje @ Cafe Gitane New York

Een groepsles rennen op de loopband … say what?

The Mile High Run Club is precies zo’n fitnessclub waarvan je denkt “only in New York City”. Hier geen ijzervreters of aerobiclesjes, rennen is hun corebusiness. Ga voor de “Dash 28”. Een groepsles rennen op de loopband; 28 minuten rennen, 10 minuten krachttraining en 7 minuten power training met Kettle Bells. Deze les van 45 minuten kost je maar liefst 34 dollar maar dan zijn de handdoeken en fijne verzorgingsproducten voor onder de douche “for free”.

Hou je van Street Art?

Het gebied tussen Houston – Canal en 6th Avenue en Essex. Dat is eigenlijk Soho (South of Houston), Nolita (North of Little Italy), Chinatown en de Lower East Side ineen. Hier zie je de meest fantastische Street Art, leuke kleine winkeltjes, veel koffie- en eettentjes, en van die mooie panden met de brandtrappen aan de buitenkant. Een heerlijke buurt om te (ver)dwalen.

Grand Central Station

Neem een kijkje in de grote centrale hal. Indrukwekkend! Loop zeker even langs de Whisper Wall. Die vind je bij de Shake Shack uitgang, tegenover de Oyster Bar. Het is zo bizar. Ga tegenover elkaar staan, ieder in een hoek, en zeg iets tegen de muur. Degene die aan de andere kant staat hoort dat dan kraakhelder.

Grand Central Terminal

Bryant Park

Bij Grand Central Terminal. Een prachtig park. Voor outdoor yogalesen, films en wat al niet meer. Een oase midden tussen de wolkenkrabbers. Hier zie je (als je de uitgang op 6th Avenue pakt) op links de Chrysler Building en op rechts de Empire State Building.

Shoppen

SoHo (SOuth of Houston) is een heerlijke buurt om rond te lopen en te shoppen. De gebouwen met gietijzeren trappen aan de gevels en straten geplaveid met grote keien geeft SoHo een heel eigen sfeer. Je vindt hier o.a. Topshop, Victoria Secrets, kleine boetiekjes, Uniqlo en many many more. En nu je er toch bent, neem een kijkje bij Dean & DeLuca, een supermarkt met marmeren vloer, klassieke muziek uit de speakers en alle producten tot in de puntjes gestyled.

Dineren

Ongedwongen dineren op niveau doe je bij The Spotted Pig, midden in de Westvillage. Onverminderd populair en al 10 jaar een dikke hit. Reserveren is helaas niet mogelijk maar met een drankje aan de bar is het leuk mensen kijken. Maar er zijn zoveel leuke adressen om te eten, wat denk je van Spice Market of Buddakan? Uit eten gaan is daar meer een avondje uit in een clubachtige setting dan even een hapje eten. In beide zaken eet je fantastisch, fusion Asian cuisine met Japanse invloeden, en alle gerechten zijn even mooi gepresenteerd. Eataly is ook een leuk adres. Wat minder formeel, Italiaans op zijn New Yorks en een favoriete plek van locals voor een meet & greet. Meerdere restaurantjes onder een dak en boven vind je Birreria, een zogenaamd rooftop restaurant. Hier zit ook een lekker vegetarisch restaurant.

Newyorkcitytrippers love 230 fifth rooftop bar

Rooftop bar

Waar kun je beter van een zomeravond genieten dan op een van de vele Rooftop bars in New York City? 230 Fifth rooftop bar is een enorm grote bar met een fantastisch uitzicht. Met aan de ene kant de Empire State Building en Chrysler Building en aan de andere kant een blik op downtown en de torens van het nieuwe WTC. The Boom Boom Room (in The Standard Hotel) in Meatpacking District is hotter dan hot. Spectaculair ingericht en met een schitterend uitzicht. Le Bain, aan de andere kant van de lift, is de plek om te dansen. Vergeet niet om je paspoort mee te nemen en doe je best op je uiterlijk. Hoe beter gekleed hoe meer kans om binnen te komen (in het weekend rond een uur 12/1 in de nacht is een uurtje in de rij staan niet ongewoon) of op een goede plek.

We kunnen jullie echt zo heel veel meer vertellen. En dat doen we graag! Heb je vragen schroom dan niet om ons een mailtje te sturen (info@newyorkciytrippers.nl). En voor meer adresjes of praktische tips kun je kijken op www.newyorkcitytrippers.nl

Hartelijke groet,

Newyorkcitytrippers – Esther & Daphne

Tags: , , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.