Legally-Brunette: New Job

09.08.2016

New Job
Onlangs vertelde ik in mijn plog vol trots dat mijn contract was verlengd. Ze waren blij met mij en ik mocht blijven als ik dat wilde. Juist met die zin zaaide ik al wat twijfel bij sommige van jullie, en niet voor niets. Ik was bezig met iets onwijs tofs. Iets waar ik al zeker 6 jaar van droom. Een droom waarvan ik dacht dat hij de komende 10 jaar nog geen realiteit zou worden. Niets is minder waar, hij is al werkelijkheid geworden en het heeft alles te maken met een nieuwe baan.
Op 13 juli 2012 stond ik daar met een hoedje op mijn hoofd en met dat belangrijke papiertje in mijn hand. Ik was afgestudeerd en had een duidelijk plan voor ogen; werkervaring op doen in het bedrijfsleven en uiteindelijk les gaan geven op Hogeschool Leiden, opleiding Recht. Ik zou vast al in de 30 zijn als dat zou gebeuren.

Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht ergens anders dan daar les te gaan geven. Maar toen ik merkte niet blij te worden van het werken op kantoor besloot ik al eerder de stap naar het onderwijs te maken. Ik begon vorig jaar, half augustus, op het MBO College te Hilversum al docent recht op de opleiding juridisch medewerker. Al snel wist ik het zeker les geven is echt mijn ding en ik ben nog iedere dag verschrikkelijk blij dat ik die stap überhaupt heb durven nemen naar het onderwijs.

Maar het afgelopen jaar was een ‘bijzonder jaar’ niet alleen voor mij, maar ook binnen ons team. De een na de ander vertrok of werd ziek en zo bleef er helemaal niets over van dat leuke en gezellige team. Toch zou ik blijven, althans dat was mijn plan. Mijn leerlingen zitten in mijn hart en ik wilde er volgend schooljaar weer vol voor gaan. Maar toen…..

Omdat lesgeven op het HBO-Recht in Leiden nog steeds mijn droom was, twijfelde ik geen seconde toen ik de vacature langs zag komen. Ik solliciteerde op de functie van docent recht. Hoewel ik een verlening net op zak had bij mijn werkgever kon ik het gewoon niet laten om dit te proberen. Het zal wel niets worden dacht ik. Ik durfde er oprecht niet eens op te hopen dat ik zou worden uitgenodigd voor een gesprek.

Twee weken later, net na de uiterste reactie datum zag ik ineens een mail binnen komen. Met een klas vol voor me kon ik toch mijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken. Nadat ik snel een opdracht had uitgedeeld en ze poeslief aan het werken waren las ik mijn mail. Ik was uitgenodigd op gesprek, waaaah! Alleen al dat maakte me verschrikkelijk blij! Aangezien ik tijdens het lezen van de mail wat strenge blikken de klas in worp naar leerlingen die met hun telefoon bezig waren, kon ik het niet maken om M. Een appje te sturen en met moeite hield ik dit vol tot het einde van de les.

Gesprek 1 verliep super voorspoedig, maar nog steeds durfde ik er niet op te hopen. Toen ik het verlossende telefoontje kreeg heb ik echt staan dansen in het leegstaande lokaal. Inmiddels heb ik zelfs al de zomer borrel gehad op mijn nieuwe werk en weet ik al welke vakken ik ga geven. Ik heb er zo super veel zin in om aan de slag te gaan! Het enige nadeel is dat ik mijn lieve leerlingen wel heel erg ga missen, maar daar krijg ik er vast weer heel veel voor terug.

Dit was dus het spannends en het leuks waar ik het onlangs al over had en waarom ik mezelf op een mooie ring had getrakteerd. Echter wilde ik eerst alles netjes af wilde ronden op mijn andere werken. Daarnaast moesten alle formaliteiten nog worden afgehandeld op mijn nieuwe werk. Kortom, genoeg reden waarom het wat lang duurde. Sorry, maar wel allemaal heel hartelijk dank voor jullie geduld. 

Tags:
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Priscillag 09.08.2016

  Aah ik had al zo een vermoeden! Dat kwam inderdaad door die ene zin uit je vorige blog. Heel mooi dat je deze kans aangrijpt. Veel succes

 • Reageer El 09.08.2016

  Wat ontzettend leuk!! Van harte gefeliciteerd. Alvast veel plezier en succes met je nieuwe baan!!

 • Reageer Manon 09.08.2016

  Wat fijn voor je, gefeliciteerd!!! Mijn ouders wonen precies tussen Leiden en Haarlem in dus ik ken de route Nog een hele fijne vakantie (de foto’s zijn echt jaloersmakend) en alvast heel veel geluk in je nieuwe baan!

 • Reageer Yamina 09.08.2016

  Wat gaaf! Van harte gefeliciteerd! Tof dat je droom nu werkelijkheid wordt.

 • Reageer Yvonne 09.08.2016

  Gefeliciteerd!! Super leuk voor je!

 • Reageer Eef 09.08.2016

  Gefeliciteerd! Heel erg leuk voor je!

 • Reageer Bente 09.08.2016

  Ah wat ontzettend tof! Van harte gefeliciteerd!! 🙂

 • Reageer Zorana 09.08.2016

  Wat leuk! Gefeliciteerd!! Heb daar 3 jaar lang een studie gevolgd (geen rechten). En werk nu op zo’n 500 m van hogeschool leiden.

 • Reageer Anne 09.08.2016

  Fietsend naar de zaak?! Gefeliciteerd!

 • Reageer vandaalenzo 09.08.2016

  Congrats! Veel plezier in jouw nieuwe functie.

 • Reageer Amanda 10.08.2016

  Waaahh!! Super vet! Gefeliciteerd met je droombaan! Hopelijk blijft het ook je droombaan! Xx

 • Reageer Kylie 11.08.2016

  Heel gaaf! Gefeliciteerd en veel succes met je nieuwe baan.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.