Legally-Fit & Food met: Anne van Anne Solveig

17.08.2016

Fit & Food met: Anne
Vandaag een gast in de rubriek Fit & Food: een fitte blogster die met haar leefstijl haar lezers weet te inspireren en motiveren. Anne volgt sinds een paar maanden Personal Body plan en is nu dus meerdere malen per week in de sportschool te vinden en is actief bezig met het tracken van haar voeding. Lees alles over Anne in Fit & Food met: Anne. 
Fit & Food met: Anne
Introductie:

Hi! Mijn naam is Anne en ik ben 23 jaar oud. Je zou me kunnen kennen van mijn persoonlijke lifestyle blog www.annesolveig.nl (die op dit moment op een wat lager pitje staat..!). In het dagelijks leven ben ik student Bedrijfscommunicatie en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Daarbuiten fiets ik graag, stap ik af en toe met mijn vriend op een longboard of in een boot. Ik vind eigenlijk alles leuk!

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Momenteel ben ik bezig met Personal Body Plan wat inhoudt dat ik vier keer in de week naar de sportschool ga voor krachttraining. Daarnaast probeer ik één of twee keer per week op mijn mountainbike te stappen, een stuk te wandelen of de sportschool te bezoeken voor een cardio-workout.

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Eigenlijk vind ik heel erg veel leuk! Het leukste vind ik toch wel om buiten te zijn, zomer of winter, dat maakt ook niet uit. Van een intensieve krachttraining voel ik me altijd heel erg voldaan maar een middag zeilen of schaatsen vind ik net zo leuk!

3. Hoelang sport je al?
Toen ik op de basisschool zat ben ik begonnen met sporten. Veel kinderen zaten op voetbal of paardrijden, maar ik ging op schaatsles! Ik heb dat met zoveel plezier gedaan. Op een gegeven moment gingen we verhuizen en woonde ik niet meer zo dichtbij de schaatsbaan. In de zomervakantie ging ik op survivalkampen in de Ardennen, daar kijk ik echt met heel veel plezier op terug. Toen ik twaalf was ben ik gaan hockeyen en dat heb ik tot mijn 19e ongeveer gedaan. Naast spelen was ik ook keeper, gaf ik training en keeperstraining aan kinderen en had ik een eigen coachteam.

Wederom door verhuizing stopte ik met hockey (ik ging in mijn nieuwe woonplaats bij een nieuwe club trainen en training geven maar de sfeer daar vond ik totaal niet leuk!) en ben ik overgestapt op krachttraining. Naast deze sporten ging ik met mijn ouders altijd op wandelvakantie waarin we ook veel fietsten, kanoën en zeilen!

Fit & Food met: Anne

4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Ik draag het liefst een lange legging van Nike of Jogha en daarboven een strakke top of losvallend shirtje. Ik moet er in ieder geval lekker in kunnen bewegen.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Lastig! Zelfs met het EK voetbal krijg je mij voor de buis om alle teams aan te moedigen en de Olympische Spelen volg ik op de voet.. Een sport die ik zelf niet zo snel zou uitvoeren is denk ik dansen. Dat is niet echt mijn sterkste punt en vind ik ook niet het allerleukste wat er is vind ik. Al zou ik wel heel graag willen kunnen stijldansen, dat vind ik zo gaaf om te zien!

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Maakt mij niet uit! Buiten zijn vind ik sowieso heel erg fijn. Fietsen in de regen vind ik dan ook niet zo erg, als ik daarna maar lekker kan opwarmen.

7. Cardio of Krachttraining?
Vind ik ook allebei heel erg leuk! Als ik moest kiezen tussen een goede krachttraining en een uur op de loopband is de keuze snel gemaakt. Dan heeft een intensieve krachttraining sowieso mijn voorkeur. Maar kiezen tussen krachttraining en een middagje zeilen? Hmm…

Anne FF

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Echte wedstrijden heb ik niet zo heel veel gedaan. Ik heb een paar keer aan hardloopwedstrijden meegedaan waarbij er tussen de 5 en 6,5 km werd gelopen. Hardlopen is niet zo mijn ding maar ik ben er wel trots op dat ik de wedstrijden heb uitgelopen. Daarnaast leek ik als kind echt de feeling voor keepen op het hockeyveld te hebben. Het stoppen van zo’n bal geeft echt een kick, evenals dat anderen zien dat je het goed doet. Nu ben ik heel trots op mezelf als ik weer een kilo zwaarder kan tillen in de sportschool!

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Lastig! Als ik eenmaal in mijn ritme zit om te gaan sporten, dan ga ik met gemak elke dag. Als ik voor mezelf een break neem dan vind ik het moeilijk om mezelf er weer toe te zetten. Wat ik dan doe is dat ik mezelf beloon als ik een x aantal keer ben geweest of iets dergelijks.

10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Op een dag wil ik weer het hocekyveld op, maar daar heb ik nu gewoonweg de tijd niet voor. Daarnaast heb ik niet echt sportieve doelen.

Anne FF1

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Gezond eten net zo leuk maken als je zelf wilt! Ik vind het echt een sport om gezonde varianten te maken van dingen die eigen ‘niet goed voor je zijn’. Zo zijn de tortilla-pizza’s (tortilla-wrap als pizzabodem met tomatensaus en belegd met kipfilet, light mozzarella en champignons) echt grote favoriet. Je kunt alles net zo gezond of ongezond maken als dat je zelf wilt.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
De tortilla-pizza zoals ik hierboven beschreef! Wat ik dan doe is tomatenpuree mengen met een beetje water en italiaanse kruiden. Dit verspreid je over een wrap, die je verder kunt beleggen met alles wat je zelf lekke vindt. Mijn favoriet is dus met champignons en mozzarella light, verder kies ik altijd voor een magere eiwit zoals kipfilet, magere hamreepjes of mager gehakt.

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Absoluut chips!

Fit & Food met: Anne
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

Ontbijt

 • Magere kwark
 • Fruit (meestal banaan, kiwi of bosvruchten)
 • Een eetlepel havermout
 • Amandelen

Tussendoor

 • Wat groente of fruit

Lunch

 • Wrap
 • IJsbergsla
 • Gerookte kip
 • Een plakje cheddar cheese
 • Tomaatjes
 • Beetje mosterd

Tussendoor

 • Twee rijstwafels
 • Runderrookvlees

Diner

 • Kipfilet (uit de oven) met tomaat en een beetje kruidenboter
 • Broccoli
 • Aardappeltjes in de schil uit de oven
 • Beetje curry

Tussendoor

 • Magere kwark
 • Theelepel pindakaas

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Gewoon doen! Bouw voor jezelf een ritme en een levensstijl op die bij je past. Verbied jezelf niks maar beloon jezelf juist met dingen die je blij maken. Of dat nou een paar nieuwe Nikes is of een keertje bij de McDonalds eten is. Als het maar bij je past!

Tags:
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Jenn 17.08.2016

  Leuk om te lezen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.