Legally-Fit & Food met: Anne van Get out of your Fatsuit

31.08.2016

Fit & Food met: Anne
Vandaag heb ik als speciale gast in Fit & Food met: Anne van de blog ‘get out of your fatsuit’. Ze viel 39 kilo af en heeft haar hele levensstijl omgegooid. Inmiddels is de sportschool haar tweede thuis en deelt ze middels haar blog alles over haar vernieuwde fitte levensstijl.

 
Introductie:

Anne Liebregts, 28 jaar oud en haar hele leven te zwaar geweest. Tot ik inmiddels drie jaar geleden de knop definitief om heb gezet.  Ik woon samen in Breda, ben zelfstandig ondernemer in de sales en evenementen. Heel druk leventje met minimaal 6 dagen per week werken maar toch ook nog minimaal 5 keer per week in de gym.  Ondertussen van -39 kilo naar -35 kilo en op zoek naar de juiste balans. Dit zoek ik voornamelijk in voeding want sporten doe ik ALTIJD met plezier.  Het krachthonk is mijn tweede thuis. Ik heb samen met twee andere toppers de website www.getoutofyourfatsuit.nl , een uit de hand gelopen hobby en zelfs sinds een jaartje een VOF.

1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
Mijn sportweek wisselt. Ik sport het liefst in de ochtend rond 7.00uur of 7.30uur. Maar helaas kan dit niet altijd ivm mijn vroege dagen met werk af en toe. Dan ga ik meestal direct uit werk rond 18uur. Je ziet mij niet snel in spitsuur rond 20uur. Dan is mijn energie ook niet zo goed. Ik heb de groeslesjes na een half jaar verruild voor krachttraining ivm de flexibiliteit van het zelf indelen van je tijd. Heerlijk. Ik ga meestal 5 keer per week. Heel soms 6. Dit deed ik het eerste jaar wel maar als ik daar op terugkijk was ik niet zo lief voor mijn lichaam in die tijd.

wetransfer-e177e3
2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?

Krachttraining met stipt op 1. Heerlijk met jezelf bezig zijn en je grenzen verleggen. Je lichaam is zo ontzettend sterk en kan zo ontzettend veel. Daarbij heb ik drama knieën voor hardlopen en eigenlijk voor iedere vorm van cardio. Sinds drie weken heb ik het voornemen minimaal 1x per week yoga te doen. Lief zijn voor mijn lichaam en geest.

3. Hoelang sport je al?
Ik sport stiekem al mijn hele leven. Gevoetbald, volleybal, korfbal en tennis. Daarna zumba en andere groepslesjes maar nooit echt vol overgave. Sinds zo’n 3 jaar geleden de knop weer om ging ben ik verkocht aan de gym.

4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
Afhankelijk van mijn bui. Voel ik me op en top happy is het strakker en meer kleurig. Heb ik even een minder momentje.. Na een (vr)eet weekendje bijvoorbeeld draag ik vaak zwart 😉 . Voordeel van bloggen is dat je met regelmaat nieuwe sportkleding krijgt. Ik heb een groot deel van mijn kledingkast gereserveerd voor sportkleding. Zo leuk.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
De Tour de France heb ik nooit begrepen. Wielrennen zal ik zelf ook niet snel gaan doen. Maar ik zeg nooit nooit!

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Het maakt me eigenlijk niet zo veel uit. In de winter heb ik wel iets meer moeite om in de vroege ochtend met het naar de gym gaan in het donker. En ik vind wandelen dus ook echt super fijn. Meestal wel zo’n 4 uur per week. En dit is toch echt wel fijner met een zonnetje!

IMG_5017
7. Cardio of Kracht training?
KRACHT.

8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
Ik kon ooit bankdrukken met 45 kilo 4x 8 herhalingen. Da vond ik echt een mega prestatie.. tot ik een blessure kreeg en bijna 8 maanden mijn borst niet heb kunnen trainen. En nu doe ik nog steeds rustig aan. Borst is naar mijn mening wel het minst mooi om als vrouw gespierd te hebben dus dat komt mooi uit.

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Resultaat, de energie die ik er van krijg en het plezier en dus ook rust in mijn hoofd.

IMG_4665
10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?

Ik heb op dit moment niet echt sportieve doelen. Meer geestelijk. De juiste balans vinden, vast houden en blij zijn met het resultaat.

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Dit wisselt. Over het algemeen eet ik minder koolhydraten dan de gemiddelde Nederlander, meer eiwitten en eet ik net onder onderhoud (doordeweeks).  Nu track ik mijn voeding weer met een app ( te volgen op Myfitnesspal via anneliebregts) maar dat deed ik tot vorige week een tijdje niet. Ook hierin ben ik de juiste balans aan het zoeken. Zoals ik hierboven beschreef was het -39 en nu niet meer. Dat was in de zomer van 2015 en toen ontzag ik mezelf stiekem erg veel. Ik gun mezelf nu wel iets meer. Oja en ik ben een flexitarier, eet maar 2x per weke vlees en eigenlijk alleen kip.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Eigelijk alles met havermout. Ontbijtjes als een havermout ontbijt taartje of als snack een havermout kwarkbrood ofzo.

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Alles met kaas. Ik eet nauwelijks nog kaas. Maar wat is het toch lekker.

Downloads2
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

Zo zien veel van mijn dagen er uit..
Ontbijt: Een havermout ontbijtje. Liefst uit de oven maar door tijdsgebrek soms ook uit de magnetron.
Tussendoor: ik ben veel onderweg en een plakje kwarkrood i wat mij betreft dus het perfecte tussendoortje.
Lunch: vaak een salade. Je ziet hier een een mooie salade in een schaal. De realiteit is meestal ’s middags uit een plastic bakje achter het stuur. Ik neem alles mee in koeltasjes en in de zomer zelfs koelelementen er bij.
Tussendoortje 2: is vaak een stukje fruit of bijvoorbeeld een healhy snack zoals een Nakd bar.
Diner: Meestal koolhydraat arm. Dus een salade (met vleesvervanger) of bijvoorbeeld wel vlees en dan alleen met groente. Hier zie je kipworstjes van de poelier met bloemkool en kikkererwten. Ik eet sowieso veel bonen, linzen en kikkererwten.
Tussendoor: ’s avonds. Kwark of een bakje verse homemade soep.

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Vooral doen wat goed voelt. Stiekem weet je dat vaak wel. Gebruik wat boerenverstand, schat jezelf hoger in dan voorheen, ga aan de slag en geloof in jezelf. Zorg dat je geniet van het proces, het resultaat en je lifestyle switch. En als ik het kan, kan jij het ook 😉

Tags: , , ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.