Legally-Fit & Food met: Shelley

23.08.2016

Fit & Food met Shelley
Jullie hebben haar al een paar keer voorbij zien komen op Legally-Brunette en in de toekomst zal ze nog veel vaker voorbij gaan komen als de nieuwe gastblogger van Legally-Brunette. Maar wie is die Shelley nu eigenlijk precies? In de bekende 15 fit & food met vragen geeft zij antwoord en leren jullie haar beter kennen. Lees alles over Shelley in Fit & Food met Shelley.
Introductie:
Hi! Ik ben Shelley Beekman, 24 jaar, wonend in het allermooiste huisje van Den Haag en werkend als Content Manager voor een klein, snel groeiend bedrijf. Ik zie mezelf absoluut niet als een diehard fitgirl. Tot voor kort was ik altijd ‘die dikke’ en daar was ik meer dan klaar mee. De knop is om en ik wil gezond leven en lekker in mijn vel zitten. Inmiddels ben ik bijna 10 kilo (YAY!) afgevallen, maar daar stopt het natuurlijk niet! Ik geniet nog steeds van een wijntje en een burger op zijn tijd, maar hou het in balans. Graag vertel ik je meer over mijn sportgewoontes en wat gezond eten voor mij inhoud! Lijkt het je leuk om mijn #fitdutchie momenten te volgen? Kijk dan eens op mijn instagram: @shelleybeekman.

Legally Brunette foto 1
1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?

Ik probeer 3x per week naar de sportschool te gaan. Echt vaste dagen om te sporten heb ik niet omdat mijn plannen nog al eens spontaan kunnen veranderen. Wel doe ik er alles aan om dit doel te halen. Zelfs als dat betekent dat ik op mijn vrije zaterdag om 9 uur in de sportschool moet staan. Meestal doe ik een combinatie van krachttraining en cardio en daarnaast zwem ik ook regelmatig. Heerlijk!

2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
Hmm lastig. Zowel fitnessen als zwemmen vind ik heerlijk. Als ik achteraf maar het gevoel heb dat ik goed bezig ben geweest. Hoe meer ik zweet hoe beter! Het voordeel aan zwemmen is dan weer dat het me juist heel makkelijk afgaat en samen met mijn zwemmaatje gaat de tijd al kletsend zo voorbij!

3. Hoelang sport je al?
Ik ben absoluut niet sportief aangelegd, eerder de grootste en onhandigste knurft van de klas. Het duurde dan ook best lang tot ik mijn ideale sport had gevonden en gaf vaak ook heel snel weer op. Van paardrijden tot dansen tot volleybal en nu dus fitness. Dat doe ik denk ik al een jaar of vijf, maar laten we eerlijk zijn, er zijn periodes geweest dat ik vaker niet dan wel in de sportschool te vinden was. Gelukkig is dat nu wel anders. Ik geniet echt van mijn workouts en voel me fantastisch als ik afgemat op de bank plof.

Legally Brunette foto 2
4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
All black. Een strakke legging met een luchtige losse top. De zwarte sportschoenen staan nog op mijn wishlist.

5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
Wielrennen. Ik snap gewoon niet dat er dus mensen zijn die uren langs zo’n smal bergweggetje gaan staan om die fietsers dan in, nou laten we zeggen, twee minuten voorbij te zien scheuren. WHY?! Oh en autoracen. Sorry papa.

6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
Beiden! In de winter is het tenminste niet zo bloedheet, maar in de zomer ben ik veel vaker buiten te vinden. Lekker wandelen over het strand of door de duinen. Dankzij mijn Pokémon Go verslaving heb ik nog nooit zoveel gewandeld als in de afgelopen weken.

7. Cardio of Kracht training?
Een combinatie van beiden. Soms is het gewoon echt lekker om je hoofd leeg te maken tijdens een rondje hardlopen, terwijl ik toch ook wel echt trots kan zijn ik een hele zware oefening heb gedaan. En de volgende dag overal spierpijn heb en amper kan lopen haha. Bovendien hoop ik ooit nog wel die strakke buik en billen te krijgen!

wetransfer-9debef1
8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?

De vredesloop vorig jaar! Ik ben echt geen fanatieke hardloper (sterker nog ik háát het sindsdien) en had eigenlijk maar 1,5 maand getraind voordat ik daadwerkelijk aan de start stond. Ik dacht dat ik dood ging en mijn vriendinnen lagen al bijna een kilometer voor. Ik wilde bijna opgeven tot ik ineens mijn vader langs de zijkant zag staan. Helemaal trots en met een chocolade medaille. Er zou niemand komen, maar hij was daar! Ik kon écht niet opgeven en moest en zou die finish halen. Half huilend en voor papa haalde ik het, maar god.. Dat doe ik nooit meer.*

9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
Ik lees veel fit blogs, bekijk fit-plaatjes op Pinterest en plaats foto’s op Instagram. Ja, ik beken eerlijk.. Ik ben zo iemand die 100 hashtags gebruikt, maar het motiveert echt enorm als 30 vreemden (en dat is veel voor mij) mijn salade er ook lekker uit vinden zien!

Legally Brunette foto 3
10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
Ik wil een mooie ronde kont, een strakke buik en het liefst ook wat extra kilo’s eraf hebben. Is dat een sportief doel? Ik weet het niet, maar ik kan het alleen maar bereiken door lekker te blijven trainen en op mijn voeding te letten.

11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
Ik hou van eten, laten we dat voorop stellen. Vroeger at ik alles wat los en vast zat. Tegenwoordig kan mijn lichaam dat niet meer helemaal bijhouden dus probeer ik wat bewuster te zijn van wat ik in mijn mond stop. Een juiste balans tussen veel groente en fruit, iets minder koolhydraten en suikers en af en toe even nergens aan denken met veel te veel sushi.

12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
Couscous salade! Het is super simpel en je kan er eigenlijk alles ingooien wat je wilt. Mijn favoriete combinatie is couscous met ruccola melange, cherry tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, komkommer, feta en walnoten. Een dressing van citroensap, honing, klein beetje azijn en olijf olie eroverheen et voíla! Goddelijk als lunch of als avondeten.

13. Wat is jouw guilty pleasure?
Croissants. Oh ik houd echt zo ongelofelijk erg van croissants! Soms neemt mijn baas ze spontaan mee voor de lunch en dan denk ik: ‘Ai, shit ik wilde vandaag gezond doen.’ Maar tot nu toe heb ik nog nooit een croissant kunnen weerstaan.

wetransfer-9debef
14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?

Ontbijt: Havermout met amandelmelk, kaneel en bosbessen
Tussendoor: iets van fruit
Lunch: Sandwich van volkoren brood met klein beetje halfvolle mayo, kipfilet, sla en komkommer
Tussendoor: handje noten en gedroogd fruit mix
Diner: Salade met avocado, kip krokant snitzel, tomaatjes, komkommer en pijnboompitjes met een komkommer, dille dressing
Tussendoor: bakje magere kwark

15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
Doe waar je zin in hebt en waar jij je goed bij voelt. Het heeft geen zin om heel streng voor jezelf te zijn, maar vind wel een bepaalde balans. Je mag af en toe best een vette hap, maar probeer het niet elke dag te doen. En als je een keertje geen zin hebt om te sporten dan is dat ook oké.

* Ik rende de 5K. Ja I know heel gênant, maar het voelde alsof ik een marathon liep. Ik heb sindsdien ook echt heel veel respect voor hardlopers en zelf nooit meer hardgelopen. :’)

Tags: , , ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Joy 24.08.2016

  Jeetje goed verhaal Shelley!,

  Ben trots op je hoe je het allemaal doet en dat je
  die 10 kilo aangetikt hebt!
  Wil je mijn personal trainer zijn?? Hihi

  Dikke kus!xx

  • Reageer Shelley 25.08.2016

   Haha, dankjewel! En ik geloof niet dat ik daar helemaal geschikt voor zou zijn, kan er zelf ook nog wel eentje gebruiken. 🙂 Xx

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.