Legally-Fit: Zo raak je gemotiveerd als je écht geen zin hebt – by Shelley

08.08.2016

Legally Brunette foto 3-001
Soms heb ik van die dagen dat ik het liefst de hele dag in bed blijf liggen met mijn series en een pizza. En soms is dat ook precies wat ik nodig heb, maar ik ken mezelf en vaak verandert die zogenoemde ‘cheat day’ al snel in een ‘cheat week’. Sinds ik de knop heb omgezet en flink aan het afvallen ben weet ik mezelf weer goed op te peppen en daarom dacht ik: ‘laat ik wat van die oh zo voor de hand liggende, maar wel goede tips eens delen.’ Dus voíla.. Dit zijn de dingen die ik doe om mezelf te
motiveren.

Schrijf je doel op!
Of je nu als doel hebt een marathon lopen, 10 kilo afvallen of gewoon gezonder willen leven, schrijf het op! Door je doel concreet te maken wordt het iets waar je je aan kunt vasthouden. Zo heb ik heel lang als achtergrond van mijn telefoon gehad een prachtig lichaam met daarbij de tekst: ‘GET SHIT DONE’. Dat was een hele goede reminder voor mezelf!

Meet jezelf
Dit werkte vooral voor mij omdat ik flink wat kilo’s kwijt wilde raken en ook op een andere manier resultaten wilde zien. Je kunt bijvoorbeeld je taille meten of je benen en dan per maand kijken hoe je vooruit bent gegaan. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het heerlijk is als er in een maand 6 cm af is! Foto’s zijn ook een hele goede motivator. Als je fanatiek gaat hardlopen kun je met een hardloop app je tijd en afstand meten, zo zie je hoe veel sneller je bent geworden. Er is geen betere motivatie dan progressie.

Laat je inspireren door anderen
Pinterest is echt mijn heilig domein! Ik spendeer uren op zoek naar de mooiste, fitste en meest goddelijke plaatjes van eten, fitchicks (en guys) en kleding. Allemaal onder met mom van ooit heb ik dit ook. Ook al is 90% zwaar onrealistisch, maakt niet uit. Ik ga er wel een stuk makkelijker door naar de sportschool.

Luister naar de juiste muziek
Als je Passenger of Ed Sheeran gaat luisteren vlak voordat je van plan bent te gaan sporten, ja dan zou ik ook in slaap vallen. Gebruik iets dat je wakker schudt en waardoor je zin krijgt om lekker aan de slag te gaan! Persoonlijke favoriet van dit moment: Freefall van Armin en natuurlijk op standje burenruzie!
Dit waren mijn motivatie tips, heb jij nog een goede tip die je met me wilt delen? Laat deze dan hieronder achter. Ik ben echt geen sportheldin van mezelf dus alles is welkom!

Tags:
Categorie: Fit, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.