Legally-Food: Kokosmakronen

20.08.2016

Kokosmakronen
Vroeger vond ik kokos maar niets en hoewel je me nog steeds niet echt blij maakt met een Bounty, begin ik de smaak van kokos wel steeds meer te waarderen. Het afgelopen jaar begon het al steeds vaker langs te komen in de keuken. Na onlangs de heerlijkste kokosmakronen te hebben gegeten op een food festival, moest ik ze ook gaan maken. Ze waren super geslaagd en dus bij deze het recept voor deze easy kokosmakronen. 

Wat doe je als je al een tijdje kokos koekjes wil bakken en je vriend op de bank naar sport zit te kijken? Juist ja, dan ga je koekjes bakken! Omdat je slechts 3 ingrediënten nodig hebt om dit te maken is het super easy om deze heerlijke koekjes te maken en naast easy zijn ze ook nog eens heel snel klaar. Easy, snel en lekker, genoeg redenen dus om de keuken in te duiken.

Benodigdheden

4 eiwitten
200 gram gemalen kokos
150 gram suiker

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden [uiteraard is dit een beetje afhankelijk van je oven dus speel hier een beetje mee]
2. Spilts de eieren en doe dit samen met de suiker in een kom en klop het geheel stijf
3. Als het eiwt en suiker mengsel stijf is, schep dan de kokos er door heen
4. Schep bolletjes van het mengsel op de met bakpier beklede bakplaat
5. Bak ze af in 20 minuten
6. Laat de koekjes afkoelen en dan is het smullen geblazen!

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Marlotte 20.08.2016

    Mmm, die heb ik al héél lang niet meer gegeten. Tijd om daar verandering in te brengen!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.