Legally-Food: Tulband met Pistache

12.08.2016

tulband pistache
Tijdens het afscheid op mijn werk wilde ik natuurlijk wel met iets bijzonders aankomen. Als blogger die vaak bakt ligt er doorgaans behoorlijk wat druk op mijn traktaties. Om die reden probeerde ik eens iets nieuws, een tulband met pistache. Gezien het feit dat hij tot de laatste krummel op ging, was hij dus erg geslaagd. Tijd om het recept van deze tulband met pistache te delen.

Benodigdheden:

200 gram pistache
150 gram roomboter
150 gram suiker
1 zakje vanille suiker
150 gram meel naar keuze
4 eieren

Decoratie:

100 gram poedersuiker
1/2 theelepel water
50 gram pistache nootjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig en mix daarna een voor een de eieren er doorheen.
  3. Maal de 200 gram pistache nootjes fijn in een keukenmachine
  4. Mix daarna rustig het meel en de fijngemalen pistache nootjes bij de rest van het mengsel.
  5. Vet de tulband goed in met boter en wat meel, je wilt immers wel dat je cake er mooi uit komt.
  6. Giet het beslag in de vorm en schud dan met beleid het mengsel aan door de vorm een paar keer wat harder neer te zetten.
  7. Zet de tulband ongeveer 60 minuten in het midden van de oven.
  8. Controleer met een sateprikker of de tulband gaar is van binnen en laat de cake dan nog zeker 15 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
  9. Voor de decoratie doe je wat poedersuiker in een bakje en voeg daarbij die halve theelepel water. Mix het geheel door elkaar en je hebt je icing.
  10. Hak wat pistache nootjes en strooi dit over de icing.

tulband pistache

Tags: ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter