Legally-Me: Mijn gekke gewoontes

07.08.2016

mijn gekke gewoontes
Iedereen heeft zo zijn gekke trekjes, dingen die nu eenmaal bij je horen, die wellicht een tikkeltje vreemd zijn. Zelf vind ik het juist wel leuk, mensen met gekke trekjes. Ook ik zelf heb dus gekke trekjes en met aanvullingen van mijn lieftallige vriendje kwam ik er tot een stuk of 15. Lees mee en ontdek mijn gekke gewoontes. 

1.  Reclame blaadjes

I LOVE RECLAME BLAADJES! Op zaterdag open ik al met veel verlangen de Spotte & Reclamefolder App op mijn telefoon en dan kan ik uren door reclameblaadjes heen bladeren. Of het nu het blaadje van de Karwei, Kruidvat, Albert Heijn, of Leenbakker is het maakt me niet uit. Ook blaadjes waar ik niets aan heb zoals auto blaadjes, blaadjes van winkels die wij niet hebben in de omgeving of babyblaadjes, lees ik met het grootste genot.

2. Kattenfilmpjes

Ik kan genieten van kattenfilmpjes, ik vind niets leuker dan kattenfilmpjes bekijken. Sommige zijn schattig, sommige zielig en dan zijn er natuurlijk ook nog die hele grappige filmpjes. Zodra een van ons (M. of ik) een leuk vindt sturen we deze naar elkaar toe. Vlak voor het slapen gaan bekijken we ze, geen leukere manier om in slaap te vallen toch?

3. Sprookjes boeken voor later

Onlangs was er een spaaractie bij onze AH voor sprookjesboeken. Zo gek als ik ben deed ik fanatiek mee om uiteindelijk een paar sprookjes boeken te kunnen kopen ‘voor later’. Noem het anticiperen op de toekomst, ik vind dit soort dingen gewoon heel leuk om al te doen.

4. M’n ogen dichtknijpen als er een trein voorbij komt

Ik ben al zo lang als ik me kan herinneren, heel erg bang voor langs razende treinen. Nu ik nog wel eens voor een spoorweg overgang sta gebeurd merk ik zelf op dat ik altijd mijn vuisten bal en mijn ogen dicht knijp. Geen idee waar dit vandaan komt trouwens.

5. Ik vraag altijd of ik naar de wc mag

Jup, ook als we met z’n tweetjes thuis zijn…..

6. Over een stroopwafel eten doe ik een half uur

Glutenvrije en ook nog eens lekkere stroopwafels zijn kostbaar en schaars. Ik geniet dan ook dubbel en dwars van een stroopwafel als ik er eenmaal een heb. Ik neem muizenhapjes en doe er op die manier dus zo een half uur over.

7. Ik vind doperwten met mayo een geweldige combi

Vroeger aten wij thuis ongeveer 1 keer per week een ‘luien wijven maaltijd’. Dat betekende een pot doperwten, gebakken aardappeltjes en een stukje vlees. Mijn manier om dit te eten was om de doperwten te prakken met mayonaise. Saillant detail, mayonaise vind ik bij alle ander gerechten echt helemaal niet lekker, ook bij friet niet.

8. Ik eet in de auto zwart wit ballen

Ik zit op weg naar mijn werk doorgaans 2 uur in de auto als ik klaar ben met werken. Omdat het vaak al etenstijd is heb ik gigantische trek en na 3 akkefietjes met beschimmelde worteltjes en radijsjes in mijn auto ben ik overgestapt op de zwart wit ballen. Ik eet nu gemiddeld een zak per 1,5 week…..

9. Ik hou van emo tv ookal weet ik dat ik keihard ga huilen

All you need is love, het familie diner, met open armen, over mijn lijk en ga zo maar door. Ik hou van dit soort programma’s. Waarom kan ik je niet precies uitleggen, maar hoe harder ik er bij kan huilen (en ik huil snel) hoe beter.

10. Ik wacht altijd met het eten van popcorn in de bios tot de hoofdfilm is begonnen

Zelfbeheersing to the max, ken je dat, je haalt een bak popcorn die eigenlijk al op is nog voor de film is begonnen. Na dit een aantal keren te hebben meegemaakt besloot ik dat dit anders moest. Nu begin ik dus al jaren pas met het eten van de popcorn als de film is begonnen.

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Sara | MevrouwMiauw 07.08.2016

    Kattenfilmpjes! <3 <3 <3 Daar ben ik ook echt dol op. En popcorn/chippies bewaren tot de hoofdfilm begonnen is: ook altijd iets wat ik mezelf voorneem. Niet altijd gemakkelijk, haha!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.