Legally-Me: My weekly diary #30

22.08.2016

Camera Uploads8-001
Na gisteren een diary te hebben geplaatst van onze laatste week van de vakantie is het vandaag weer tijd voor een gewone diary. Een diary met natuurlijk wat vakantie afkickverschijnselen, heel veel was en last but not least de start bij mijn nieuwe baan. Lees er alles over in My weekly Diary.

Camera Uploads13
Maandag

Waar we eigenlijk om 08:30 al op Nederlandse bodem hadden moeten landen komen we pas 4 uur later aan door de vertraging die we in Atlanta opliepen. Natuurlijk een beetje balen, maar aan de andere kant weten wij inmiddels als geen ander wat een vertraging je financieel op kan leveren. (zie: dankzij onze mega vertraging op Curacao konden we de tickets naar Amerika boeken). Eenmaal thuis gooiden we direct de koffers open en begon de grote was marathon. Nu is wassen niet echt mijn hobby en vind ik met name het ophangen van de was niet zo leuk, maar nu kon ik er echt niet onder uit. Ook boodschappen moesten worden gehaald en zo waren we tot een uurtje of 6 lekker druk bezig. Druk bezig zijn was ook direct de manier om niet in slaap te vallen, want na een nacht over te hebben geslagen begon de vermoeidheid toch wel zijn intreden te doen. Na het eten probeerde we onszelf bezig te houden waarna we om 20:30 uiteindelijk er de brui aan gaven en in bed kropen, morgen moesten we immers beiden weer aan de slag.

Camera Uploads15
Dinsdag

De keerzijde van een jetlag is dat je midden in de nacht wakker kan worden en zo geschiedde het dat we beiden rond 04:00 naar het plafond lagen te staren. Gelukkig hadden we er al de nodige uurtjes op zitten en na wat doezelen viel ik uiteindelijk weer in slaap om te worden gewekt door mijn wekker. Mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe baan stond voor de deur en na mezelf in een van mijn nieuwe jurkjes te hebben gehezen (er volgt nog een shoplog met alles wat ik in Amerika heb gekocht) is het eindelijk weer tijd voor mijn oude vertrouwde ontbijtje. Lichtelijk gespannen stap ik in de auto richting Leiden om te gaan beginnen aan mijn nieuwe baan. Omdat het voor de meeste van mijn collega’s de eerste werkdag na de vakantie is, staat de dag vooral in het teken van kennis maken met elkaar, vakantie verhalen uitwisselen en inloggen en dingen aanmaken/registreren. Als enige nieuweling heb ik de voorsprong meer dan de helft van mijn collega’s al te kennen en dat maakt het beginnen aan een nieuwe baan toch een stukje makkelijker moet ik zeggen. Tegen een uur of 4 begon mijn jetlag in te kicken en tegen de tijd dat ik om 6 uur bij de Albert Heijn was had ik al gigantisch veel moeite met het open houden van mijn ogen. Na onze pasta pesto (ach mensen die blijft zo geweldig lekker, mocht je hem nog nooit hebben gemaakt, echt een keertje doen!) kijken we nog een aflevering van Suits en dan vertrek ik met mijn boek naar boven. Echt lezen wordt het niet want al na 2 bladzijdes val ik in een heerlijke diepe slaap.

Camera Uploads14
Woensdag

Na een heerlijke nacht slaap is het weer tijd om te gaan werken, dit keer ga ik met de trein. Het is zo fijn om nu een optie te hebben met het ov die niet 4 overstappen bevat en bijna 2 uur duurt! In 5 minuten fiets ik naar het station en in 15 minuten zit ik in Leiden, waarna ik nog 10 minuten van het zonnetje kan genieten terwijl ik van het station naar mijn werk loop. Ideaal toch? Vandaag heb ik samen met nog 12 nieuwe medewerkers van de faculteit Management en Bedrijf een introductie dag waarop ons alles over de organisatie wordt verteld. Wederom is de meeste informatie mij reeds bekend uit de tijd dat ik hier zelf op school zat, maar het kan zeker geen kwaad deze info weer even op te frissen. Na de hele dag bezig te zijn geweest sluiten we af met een borrel in het cafe en dan loop ik weer heerlijk in het zonnetje terug naar het station en begeef ik me naar huis. Hoewel we louter wat roerbakgroente nodig hebben (de tonijn steak halen we uit de vriezer) doen we toch samen de boodschapjes. Na het eten gaat M. naar voetbal training en waag ik me weer aan mijn eerste rondje na de vakantie, wat trouwens erg lekker gaat!

Camera Uploads12
Donderdag

Wederom een werkdag en vandaag is het een dag met ons team waarop we beslissingen moeten nemen en veel overleggen. Ik ga wederom na mijn ontbijt met de trein richting Leiden waar de dag al snel begint. Wat ik er verder over kan vertellen is eigenlijk niet zo veel anders dan dat het een nuttige, productieve maar toch ook gezellige en intensieve dag is. Rond een uurtje of 17:30 ga ik weer richting het station en zet ik koers naar Amsterdam. In de vakantie ben ik namelijk gebeld dat het cadeau dat ik voor mezelf heb gekocht eindelijk klaar is en dat ik deze bij de Bijenkorf op mag halen. Het duurde uiteindelijk veeeeeeel langer dan verwacht (er werd 2 weken gezegd het werden er 10….) maar goed nu is mijn ring er en ik wil hem dus zo spoedig mogelijk ophalen. Ik heb deze ring gekocht als cadeau aan mijzelf wegens het behalen van mijn droom, het werken als docent in Leiden. Zelf vind ik de ring heel mooi, vele zullen hem simpel of saai vinden, maar dit is juist wel een beetje mijn ding. Na mij bezoek aan de Bijenkorf slaat de vermoeidheid weer toe, ik wijt het nog maar even aan de jetlag in combinatie met een nieuwe baan. Eenmaal thuis eet ik het restje soep van maandag op en plof dan naast M. lekker op de bank neer.

Camera Uploads11
Vrijdag

De week vliegt voor mijn gevoel voorbij en inmiddels is alweer de laatste werkdag van de week aangebroken. Dit keer ga ik niet via station Heemstede-Aerdenhout naar Leiden maar via Haarlem Centraal. Hoewel dit station iets verder fietsen is, is het vandaag praktischer nu ik uit mijn werk een paar pakketjes op moet halen in het centrum. Op mijn werk ga ik aan de slag met het schrijven van wat onderwijs materiaal en bestel ik boeken die ik nodig heb voor het voorbereiden van mijn lessen. Als iedereen rond 16:00 uur het voor gezien houdt doe ik dit ook en ga ik richting Haarlem. UPS heeft verschillende pakketjes bezorgd in de vakantie en ze ook op verschillende ophaalpunten ondergebracht, heel handig… Na een tour door de stad ontdek ik wat nieuwe plekjes die ik nog niet kende en kom ik met een veeltal pakketjes thuis. Maar liefst 3 paar hardloopschoenen mag ik weer bij mijn collectie voegen die langzamerhand wel erg uitgebreid begint te worden… (We zitten inmiddels op de 20+…..). Na de boodschapjes te hebben gedaan doen we samen het eten en ploffen we daarna wederom lekker op de bank. Ik werk aan mijn blog terwijl we een serie kijken. Ik heb weer echt zin om te bloggen, terwijl ik het tijdens de vakantie echt totaal niet heb gemist en zelfs bang was dat ik er klaar mee was. Ook hockey kijken we natuurlijk al ben ik nog steeds erg verdrietig over de afloop, de hockey dames hadden die gouden medaille echt verdiend als je het mij vraagt…

Camera Uploads10
Zaterdag

Na lekker uitgeslapen en gedoucht te hebben ontbijten we lekker uitgebreid samen, een beetje ons vaste weekend ritueel. Na het ontbijt gaan we aan de slag. In de bijna 4 weken dat we weg zijn geweest is de stof wel gewoon door het huis gaan dwarrelen en dus moet er nodig worden schoongemaakt. We besteden een paar uurtjes aan het boenen van ons huis en doen dan boodschapjes. Ik heb echt een craving naar gezond voedsel en maak voor mezelf een salade met fallafel, terwijl M. aan de aardappeltjes uit de oven met kip gaat. Na het eten lopen we eerst even een rondje, in het kader van genoeg bewegen en een beetje buiten zijn en eenmaal terug thuis kijken we lekker een serietje op de bank.

Camera Uploads9
Zondag

Wederom slapen we lekker uit en ontbijten we rustig. Eigenlijk wilde ik na het ontbijt gaan hardlopen, maar het regent zo hard dat ik dit uit te stellen tot de avond. In plaats van hardlopen begin ik vast aan dit artikel, ik lak mijn nagels en werk vast wat vooruit als het gaat om mijn blog. Rond 2 uur heb ik met vriendinnetje Zowy afgesproken bij de Yoghurt Barn, ze is ook net terug van vakantie en we moeten onze belevenissen natuurlijk even met elkaar uitwisselen. Na een paar uur te hebben gekletst bij de Yoghurt Barn gaan we nog even de stad in en dan ga ik terug naar huis. Eenmaal thuis maken we pizza, mijn eerste bloemkool pizza, en dat is een groot succes! Na heerlijk te hebben gegeten en lekker wat te hebben gekletst kleed ik me om en verzamel ik moed om te gaan hardlopen. Ook ik heb wel eens geen zin, maar ik probeer ook nu maar weer te denken aan dat gevoel als ik eenmaal 4 kilometer heb gelopen en dan eigenlijk niet meer wil en kan stoppen omdat het zo heerlijk is. Ook nu is dat weer het geval, na 4 kilometer heb ik het gevoel alsof ik zweef en loop ik heerlijk. Ook wel fijn is het om eindelijk weer eens een +11 kilometer te lopen. Met de Dam tot Dam in het vooruitzicht op zich geen overbodige luxe om weer eens een duurloopje te doen. Volgende week wil ik 13 lopen en als ik die er op heb zitten kan het eigenlijk niet meer misgaan. Na het hardlopen plof ik op de bank en kijken we nog een serie terwijl ik dit artikel af maak.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer een reguliere My weekly diary te lezen! Hoe was jullie week?

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Amanda 22.08.2016

  Wat een fijne opstart week heb je gehad! Je knalt er wel vol in om meteen na je vakantie weer aan het werk te moeten, maar aangezien het je droombaan is, denk ik dat je vooral heel veel ‘ik heb er zin in’ kriebels hebt gehad 🙂 Fijn dat het hardlopen weer goed gaat! Die Dam tot Damloop ga je gewoon hartstikke goed doen! Aan het aantal hardloopschoenen dat je hebt, zal het niet liggen, hihi 😉
  Succes deze week 🙂

  • Reageer Stacey 22.08.2016

   Dank je wel voor je leuke reactie Amanda! Het kriebelde inderdaad om lekker aan de slag te gaan al had een extra weekje vakantie/vrij natuurlijk ook geen straf geweest! Heb jij nog sportieve plannen voor de komende week?

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.