Legally-Me: PLOG – Say yes to the dress, bijkletsen en een sushi trui

24.08.2016

Downloads3
Eindelijk is het weer eens tijd voor een plog! Afgelopen maandag vond ik het wel weer eens een leuke dag om jullie mee te nemen in mijn belevenissen en activiteiten. Een plog met Marisa die yes to the dress zei, heel veel bijkletsen en een heuse sushi trui. Alles over afgelopen maandag lees je in deze plog.


Downloads4
Mijn dag begint met rustig wakker worden. Er is niets heerlijkers dan de maandag zo rustig te starten. Nu denk je misschien; ‘moet je dan niet werken?’. Nou eigenlijk doe ik dat ook op maandag, maar niet bij mijn ‘reguliere baan’ maar voor mijn blog. Ik werk sinds dit schooljaar 0,8 fte en heb de maandag vrij om aan Legally te werken, wat een heerlijkheid en luxe zeg. Na rustig wakker te zijn geworden hijs ik mezelf in een gemakkelijke outfit en ga ik beneden ontbijten en werken. Mijn ontbijt is (hoe verrassend) havermout en ditmaal heb ik gekozen voor de worteltjes variant die ik opeet naast een slowjuice sapje en kopje koffie.

Downloads5

Voor vandaag heb ik een mooie to-do-list voor mezelf opgesteld die ik moet afwerken voor ik heb afgesproken met vriendinnetje Marisa om 13:00 uur in de stad. Het geeft me altijd rust in mijn hoofd als ik alles wat ik wil en moet doen inzichtelijk maak en op papier zet en dus maak ik een mooie lijst die ik in willenkeurige volgorde afwerk. Ik begin altijd met 2 dingen die ik vrij snel af kan strepen zodat ik het idee heb dat ik goed bezig ben. Vervolgens doe ik meestal iets waar ik tegen op zie en waar ik wat meer tijd uit moet trekken en als ik door de zure appel heen heb gebeten ga ik verder met alles wat op mijn lijstje staat, waaronder bijvoorbeeld mijn nagels lakken.

Tegen de tijd dat mijn nagels ready zijn is het tijd om ook mijn outfit even in orde te maken, want in een tight en Harvard sweater de stad in, is niet zo mijn ding. Ik besluit mezelf, geheel tegen de gewoonte in, in een spijkerbroek te hijsen (Pull & Bear) met blauwe sneakers (Allstars via Nelson) en een gestreept shirtje (Primark). Ik doe mijn haar in een knot en loop dan richting Haarlem. Omdat ik vandaag nog amper heb bewogen en ik niet van plan ben om te gaan hardlopen, loop ik die 30 minuten naar het station waar ik Marisa op haal. Voorheen was ik met mijn activity trackers me altijd al bewust van het aantal stappen dat ik per dag zette, maar nu ik weer een nieuwe gadget heb, de Apple Watch, ben ik weer lekker fanatiek bezig om iedere dag mijn doelen te behalen.

Downloads6

Als ik Marisa op het station heb opgehaald lopen we al kletsend richting de Bagel & Beans om te gaan lunchen. Beiden zijn we net terug van vakantie en hebben dus het nodige aantal weken met elkaar bij te kletsen met als hoogtepunt het aanzoek dat Marisa deze vakantie heeft gehad van haar vriend. Na heerlijk te hebben gekletst verplaatsen we ons naar de winkelstraat waar wij vrouwen ons natuurlijk altijd opperbest kunnen vermaken. We struinen de winkels een beetje af, scoren allebei een fijne mascara in de aanbieding bij de Kruidvat en lopen dan terug richting het station. Als we eigenlijk al denken alle winkels een beetje gehad te hebben lopen we toch nog heel even de H&M in die voornamelijk DIVIDED verkoopt. Pas een stap binnen vallen we direct voor de witte sushi sweater die ze daar verkopen en besluiten deze te gaan passen. Helaas hebben ze hem niet in onze maten, maar dat mag de pret niet echt drukken. Zie je het al voor je dat je dit soort truien gaat dragen als je bij een sushi restaurant zit te eten? Dat zou toch hilarisch zijn?

Als Marisa op het station is, loop ik weer terug richting huis. Omdat het inmiddels al half 6 is lijkt het me handig om mijn bezoekje aan de Action en boodschappen doen met elkander te combineren. Bij de action heb ik schoonmaak doekjes nodig die ik op de een of andere duistere manier kwijt ben geraakt en waardoor ik mijn de hele zaterdag boos heb gemaakt over het verdwijnen van mijn geliefde schoonmaakdoekjes. Ik sla er voor de zekerheid maar gelijk 6 in en ga dan naar de supermarkt waar een minuut later M. ook aankomt.
Downloads7

We besluiten nasi te maken met heel veel groentes en kip en tijdens het eten zijn we alvast weer plannen aan het maken voor de kerstvakantie, stiekem zouden we dan namelijk ook wel weer op vakantie willen……

Downloads8
Na het eten verzamel ik gedurende een uurtje mijn motivatie en doorzettingsvermogen bij elkaar om te gaan sporten. Ik merk dat ik sinds de vakantie de snelheid tijdens het hardlopen kwijt ben en meestal heeft dit te maken met minder getrainde buikspieren in mijn geval. Omdat ik tijdens de Dam tot Dam toch wel een beetje een leuke tijd neer wil zetten is het dus zaak om naast het intervallen (lees meer over sneller worden in het artikel dat ik hierover heb geschreven) ook mijn buikspieren weer een beetje wakker te schudden. Als het me eenmaal is gelukt om van de bank af te komen hijs ik me in mijn sportkleding, verplaats ik mijn matje en 6kg kettlebel naar beneden en ga ik aan de slag.

De kat van de buren, die sinds wij terug zijn van vakantie echt niet bij ons weg te slaan is, (hoewel we toch echt proberen hem lekker buiten te laten spelen) sneakt geregeld via de kleinst mogelijke gaatjes naar binnen, voegt een extra moeilijkheidsgraad toe aan mijn plank sessie door onder me te gaan staan en kopjes te geven. Gelukkig maakt hij zich uit de voeten op het moment dat ik met mijn kettlebel ga zwaaien. Na een minuut of 40 heb ik van alles gedaan (als ik eenmaal ben begonnen kan ik niet meer stoppen) van buikspieren tot armen, tot lunges en ga zo maar door. Ik trakteer mezelf op wat kwark met meloen en plof met dat bakje op de bank.

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Me, Plog
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Marisa 24.08.2016

  We moeten écht die sushi trui vinden in onze maten en elke keer aandoen als we sushi gaan eten……oftewel heel vaak 😉

 • Reageer Daria 24.08.2016

  Ik heb de sushi trui vorige week gekocht! Kon hem niet laten liggen. Als ik binnenkort sushi ga eten trek ik hem aan

  • Reageer Stacey 24.08.2016

   Wat super grappig hahahaha! Hij is leuk he?

   • Reageer Daria 24.08.2016

    Ja heel erg leuk en maar 10 euro 🙂

 • Reageer Anne 24.08.2016

  Die sushi trui, wat een idee!! Je hebt ook allerlei truien met cupcakes etc er op, die vond ik ook altijd leuk… Leuke plog weer, bekijk ze altijd met plezier!

  • Reageer Stacey 25.08.2016

   Hi Anne, dank je wel voor je lieve reactie! Leuk om te horen dat je de plogs altijd leuk vindt! Ik ga proberen er voortaan 1 per week te maken.

   En wat betreft de truien hebben ze inderdaad nu super veel leuke shirts en truien bij de h&m. Die met cupcakes lijkt me ook super! Ben alleen met die dingen allemaal zo bang dat ik continue ga lopen snaaien doordat je elke keer al dat lekkers op je mouw ziet haha.

 • Reageer Roos 28.08.2016

  Leuke plog weer! Leuk om te lezen dat jij ook dingen zoals “nagels lakken” op je to-do lijstje zet. Ik dacht altijd dat ik de enige neuroot was die dat soort dingen deed 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.