Legally-Pregnant by Femke

15.08.2016

Legally-Pregnant by Femke
Mijn lieve vriendinnetje Femke is Legally-Blonde, oftewel ze is jurist en werkt op een advocatenkantoor. Maar naast Legally-Blonde is ze ook pregnant! Over haar belevenissen als Legally-pregnant schrijft ze vandaag en volgende week een gastblog.
Deze week gaat het over de struggles die je tegenkomt als je Legally-Pregnant bent, van opgezwollen enkels tot elastieke kleding. 
Als ik aan mensen vertel dat ik met mijn 25 jaar zwanger ben en bij een advocatenkantoor werk, voel ik me wel een beetje stoer. Dat klinkt toch eigenlijk best sexy. Helaas is het dat niet altijd, legally-pregnant heeft ook een aantal struggles of life.

Te beginnen met het vinden van chique zwangerschapskleding voor mijn werk. Mission impossible! Bij de H&M is welgeteld één piepklein minihoekje ingericht voor zwangere vrouwen. Het assortiment bestaat uit logge joggingsbroeken en oversized elastieken voedingsjurken. Guess what, joggingsbroeken heb ik genoeg in mijn kast liggen. Niet om in te sporten natuurlijk, maar om chips in te eten. Daar heb ik dus niks aan. De elastieken voedingsjurken laat ik liever ook links liggen, die passen niet bij de dresscode van het advocatenkantoor. Dan ben ik dus aangewezen op de kledingwinkel voor zwangere vrouwen. Daar zijn wel mooie chique jurken te vinden. Helaas moet elk jurkje minstens € 80 kosten, waarbij ik me afvraag of ik die jurk ook na mijn zwangerschap nog zal dragen. Waarschijnlijk niet, waardoor ik er een fikse kosten/baten-overweging tegenaan moet gooien en meestal besluit het niet te doen.

Over het algemeen zit ik dus dagenlang in dezelfde quasi-nette elastieke kleding. Want echt nette en strakke kleding gaat allang niet meer. Gelukkig is er nog mijn dierbare naaldhakkencollectie waarmee ik nog iets kan compenseren. Schoenen passen immers altijd! Althans, dat dacht ik, tot het moment ik vocht begon vast te houden. Mijn eens zo mooie ranke enkeltjes zijn nu van plompe opgezwollen oma-voeten geworden die ik met moeite in platte ballerina’s moet proppen. Zucht.. Gaat dat ooit nog goedkomen?

En dan die freakin’ hormomen. They are real. Mijn werk bestaat deels uit cliëntbesprekingen met familierechtelijke zaken. Echtscheidingen en testamenten dus. Daar waar ik normaliter onbewogen het kindsdeel kon berekenen, jank ik nu tranen met tuiten omdat die lieve opa is overleden. Tragisch.

Tot slot maak ik me best veel zorgen over mijn post-zwangere lichaam. Ik heb nooit hoeven sporten om slank te blijven en eten doe ik het liefst zo vaak en zoveel mogelijk. Ik vrees dat daar nu een einde aan is gekomen. Ik heb er na 7 maanden al behoorlijk wat kilo’s bij gekregen, die lang niet allemaal in de baby-area zitten. Het belangrijkste vind ik dat ik uiteindelijk weer in mijn eigen hippe kleding pas. Zal ik het type vrouw zijn die na 6 maanden borstvoeding weer op haar normale gewicht zit? Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er bij mij meer voor nodig zal zijn. Zal ik dan uiteindelijk toch moeten gaan sporten? Of gezond moeten gaan eten? Smoothies? Bootcamp-workout? Ik denk dat ik Stacey’s blog tijdens mijn verlof maar eens aandachtig moet gaan lezen.

Tags:
Categorie: Legally-Brunette
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.