Legally-Travel: Een rondreis langs de oostkust van Amerika, hoe pak je het aan?

27.08.2016

Oostkust Amerika
Zoals jullie weten hebben wij in bijna 4 weken tijd een hele mooie reis gemaakt langs de oostkust van Amerika. We reisde van Boston naar New York, bezochten Washington, Orlando, Clearwater Beach, St. Pete Beach, Fort Lauderdale, droomde weg op de Keys en sloten onze reis af in Miami. Vandaag vertel ik jullie hoe we het aangepakt hebben en geef ik onze tips.

Zelf regelen of een pakketreis kopen/boeken?
Als je een rondreis gaat maken kun je dit op verschillende manieren doen. Je kun er natuurlijk voor kiezen om deze in de vorm van een pakketreis te boeken bij een daarin gespecialiseerde organisatie. Wij hebben voorafgaand aan onze reis hier wel offertes voor opgevraagd. Al snel bleek echter dat als je alles zelf regelt je niet alleen veel geld uit spaart, maar je ook natuurlijk qua hotels je eigen keuzes kan maken.

Om aan te geven, de offerte deel ik even de offerte die wij hebben gekregen voor onze reis a €6730,00 (voor 2 personen)
– exclusief de vlucht van Schiphol naar Bosten
– exclusief de vlucht van Miami naar Schiphol
– inclusief hotels
– inclusief een binnenlandse vlucht van Washington naar Orlando
– inclusief auto huur in Florida (instapmodel auto)

Nu hebben wij bij benadering €4600 (voor 2 personen) uitgegeven voor de hotels, de binnenlandse vlucht en de huur van een Ford Mustang cabrio in Florida. Uiteraard komen hier nog kosten bij zoals vliegtickets, eten en drinken, benzine maar ook excursies en dergelijke. Hiervoor kun je makkelijk €2000 (per persoon) voor rekenen als je 3 a 4 weken gaat. Als je nog wilt shoppen zul je natuurlijk nog wat meer mee moeten nemen.

De vlucht

Omdat wij op de terug weg van onze vakantie op Curacao te maken kregen met enorme vertraging sleepte we er een hoog bedrag aan vouchers uit. Deze konden we echter louter bij KLM en diens partners gebruiken. Echt zoeken naar de goedkoopste vlucht was er dus niet bij voor deze reis. Uiteindelijk vlogen we via Amsterdam Schiphol met Delta Airlines, naar Boston. Een prima maatschappij waar we niets op aan te merken hebben. Ook boekte we direct de terug vlucht medio begin januari. Vanaf Miami zouden we met een overstap in Atlanta, wederom met Delta, terug vliegen naar Amsterdam Schiphol.

Voor ons waren de tickets het begin van onze reis en met het boeken van de tickets, dus ongeveer een half jaar van te voren, begon ook de voorpret. Onze tip is wel om je tickets ruim van te voren te boeken. Niet alleen is dit dit prijstechnisch gewoon het meest voordelig. Daarnaast is vroeg boeken ook een manier om lang voorpret te hebben.

Welke steden en voor hoe lang?
Stiekem hadden wij het al helemaal in ons hoofd, we wilden graag naar Boston, New York stond op nummer 1 en als je er dan toch bent dan moet je ook even langs Washington. Omdat met name de dagen die je door brengt in de steden vrij druk, vermoeiend en hectisch zijn, vonden we het beide belangrijk een goede balans in de vakantie aan te brengen. Hierdoor stond het tweede deel van de reis in het teken van ontspannen en niet al te veel doen, althans dat was het plan. Om die reden hebben we er ook voor gekozen een stukje van de oostkust over te slaan, namelijk het stuk tussen Washington en Orlando. Dit stuk kun je prima rijden, er zitten leuke plaatsen tussen en mooie natuurgebieden. Heb je dus langer de tijd dan wij, dan is dit wellicht een leuke optie.

Boston – 2,5 dag: wij vonden dit een prima planning. Omdat het een mooie stad is, is langer blijven geen straf maar ook geen must wat ons betreft.
New York – 6 dagen: Volgens mij raak je nooit uitgekeken in New York. Zeker omdat wij beide voor de eerste keer in deze stad waren was 6 dagen ook wel echt een goed aantal qua dagen om alle hoogtepunten te kunnen zien. Maar langer in New York zijn is geen probleem natuurlijk. Ben je er vaker geweest zou 5 dagen misschien aantrekkelijker zijn, zeker gezien de hoge hotel kosten in New York.
Washington – 1,5 dag: In Washington kun je alle highlights in 1 dag zien. Wil je echter een rondleiding doen, een van de vele (gratis) musea bezoeken dan ben je al snel een paar dagen kwijt. Wij vonden dit wederom een mooie balans qua het aantal dagen.
Orlando – 2,5 dag: 2 dagen pretparken en een halve dag shoppen in een van de vele grote outlet shopping centrum’s. Voor mij was het meer dan genoeg. Orlando is een plek waar gezond voedsel amper te vinden is en werkelijk alles met de auto moet worden gedaan. Persoonlijk is dat minder mijn ding en dus sloot deze planning precies aan bij alles dat wij in Orlando wilde doen.
Clearwater Beach – 3 dagen: Op het strand liggen voor 3 dagen is natuurlijk geen straf. Omdat er niet super veel te doen is in deze plek hebben wij ook een dagje op het strand van St Pete gelegen.
Fort Lauderdale – 2 dagen: Een gezellige kustplaats waar op het strand liggen wederom geen straf is.
The Keys – 2 dagen: Tsja, op de keys had ik wel 3 weken kunnen verblijven… Ons hotel was beeldschoon, maar een mooi als dit op the keys is zo duur dat langer dan 2 dagen er blijven wel een erg grote hap uit ons budget zou zijn geweest. Als je genoegen neemt met minder, dan zou ik er zeker wat langer blijven!
Miami – 5 dagen: Rustig afsluiten in Miami. Een stad waar je op het strand kunt liggen, heerlijk kunt eten, geniet van de grootste cocktails ever, maar ook cultureel kunt doen. Wat ons betreft waren die 5 dagen meet dan prima.

Zouden we dit achteraf anders hebben gedaan? Nee, dat denk ik niet. Wij zijn heel blij met de balans in onze reis. Laatst vroeg iemand zich af in de comments of het niet te druk en stress vol was, maar zo heb ik dat zeker niet ervaren. Doordat we overal een tijd waren hebben we voldoende rust naar mijn mening in kunnen bouwen. In Boston hebben we bijvoorbeeld, uren in het park gezeten. Natuurlijk betekent dit dat je bepaalde dingen niet doet of ziet, maar wij vonden de balans heel belangrijk en hebben dit in iedere stad goed in het oog gehouden. Als we korter waren gegaan had dit wellicht wel een probleem geweest voor mij. Tip is dus om je prioriteiten te stellen, ook in die bijna 4 weken dat wij zijn geweest kun je lang niet alles doen. Maak voor jezelf dus een prioriteiten lijstje met wat je echt wilt doen en wees daarin ook realistisch.

oostkust van amerika
Reizen binnen Amerika
Omdat je behoorlijke afstanden af moet leggen, moet je kijken naar wat voor jou de beste manier is om je te verplaatsen. Wij hebben hier erg in afgewisseld. Zo namen we van Boston naar New York de trein, maar hebben we omwille van de kosten van New York de bus naar Washington genomen. Zoals gezegd hebben we om tijd te besparen juist weer een binnenlandse vlucht genomen van Washington naar Orlando. In Orlando hebben wij een auto gehuurd, een Ford Mustang Cabrio, werd het, de keuze van mijn vriend. Zonder auto doe je eigenlijk heel weinig in Florida dus het is zeker aan te raden er een te huren. Let wel bij het uitzoeken op of je bagage in de auto past! De auto hebben wij trouwens via Six gehuurd, hetgeen we vooraf in Nederland allemaal al hadden geregeld.

Hotels
Wij hebben alle hotels via Booking.com gereserveerd. Zelf heb ik dit ook gedaan toen ik op reis was door Indonesië en dat was mij heel goed bevallen. Waarschijnlijk zijn er ook nog heel veel vergelijkbare diensten op internet te vinden zoals expedia waarmee je het zelfde kunt doen.

Over eigenlijk al onze hotels waren wij heel tevreden.  Gemakshalve zet ik een linkje naar de pagina’s van deze hotels per plaats er even bij. Let wel, je kunt behoorlijk besparen op hotels als je iets minder hoge eisen er aan stelt.
BostonNew YorkWashingtonOrlandoClearwater BeachFort LauderdaleThe Keys (Key Marathon)Miami

Qua eten, hotspots en excursies volgen er per plaats nog artikelen, dus mocht je daar in geinteresseerd zijn, stay tuned.

Ik hoop dat bovenstaande een beeld geeft van hoe wij het hebben aangepakt. Mocht je nog vragen hebben over de oostkust van Amerika laat het me dan zeker weten!

Liefs,
Stacey

Tags: , , ,
Categorie: Amerika, Legally-Travel
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Roos 28.08.2016

  Leuk artikel! Het klinkt echt als een droomreis! Ik ga zelf deze herfst naar Ecuador, en inderdaad keuzes maken en een balans is aanbrengen is erg belangrijk

 • Reageer Manon 28.08.2016

  Goede tips, wat moet dat een fantastische reis zijn geweest! Ik zou nog heel graag naar Argentinië willen gaan, alleen nog even doorsparen haha. Zag dat je nu in Londen bent, veel plezier!

 • Reageer Anne 29.08.2016

  Wat een handig overzicht! Uit je tekst begrijp ik niet helemaal of de offerte en de kosten die jij noemt pp of in totaal zijn. Ik ben me aan het oriënteren op dr VS, dus het zou me een handig beeld geven als ik weet hoeveel ik ongeveer moet uittrekken voor zo’n reis.

  • Reageer Stacey 29.08.2016

   Hi Anne,
   Sorry als het iets onduidelijk geformuleerd is, ik doe hierbij een nieuwe poging
   De offerte was €6730,00 voor 2 personen (zie voor wat dit inhield en wat niet het artikel met de opsomming)
   Wat wij uiteindelijk nu zelf hebben gedaan was €4600 voor 2 personen (zie ook hier weer in het artikel wat hier bij zat.)

   Voor eten, drinken en excursies waren wij voor 23 dagen ongeveer €2000,00 kwijt per persoon.

   Ik hoop dat bovenstaande het een en ander verduidelijkt! Mocht je nog verdere vragen hebben laat het dan zeker even weten!

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.