Legally-Food: Key West Lime Pie

17.09.2016

Key west lime pie recept
Wie ooit op Key West is geweest kent deze frisse taart. In werkelijk iedere eetgelegenheid op de Keys is hij te vinden op de kaart en de borden met award winning Key West Lime Pie vliegen je in de straten om je oren. Omdat deze taart veel te lekker is om alleen op de Keys te eten deel ik graag met jullie het recept. Wil jij ook de smaak van de Keys in huis halen maak dan dit heerlijke Key West Lime Pie recept.

Een paar weken voor wij op vakantie gingen naar Amerika zagen we bij de ijswinkel de smaak: ‘Key West Lime Pie’. Gezien ons geplande bezoek aan de Keys besloot M. uit nieuwsgierigheid deze smaak te kiezen en al na zijn eerste likje was hij dol enthousiast. Een dag later kwam hij thuis met een pagina vol informatie over de taart en een adresje waar we hem glutenvrij konden vinden op de Keys.

Eenmaal op de Keys vlogen de borden met ‘Award winning Key West Lime Pie’ ons om de oren. Het leek wel alsof iedereen die award had gewonnen. Op iedere menu kaart prijkte de taart met dik gedrukte letters en er was dus geen ontkomen aan. Deze lekkernij is een echte lokale trots en dus niet te missen als je een bezoek brengt aan de paradijselijke Keys.

Na een hap proeven van de taart snapte ik ook direct waarom men zo trots is op deze taart. Zelden heb ik zo een lekkere frisse taart gegeten. Waar ik bang was dat de lime overheersend zou zijn was hij perfect in balans en erg smaakvol. Eenmaal thuis moest en zou ik dan ook zelf een award winning Key West Lime Pie op tafel zetten. Aldus speurde ik menig recepten blog af van in Florida wonende moeders om er al snel achter te komen dat een echte Key West Lime Pie maken vanuit Nederland praktisch onmogelijk wordt.

Voor ‘de echte’ taart heb je namelijk Key West Limes nodig en graham crackers, twee dingen die niet of nauwelijks in Nederland te verkrijgen zijn. Gelukkig vond ik de vervangers en ging ik met mijn vingers gekruist aan de slag.

Benodigdheden
140 ml sap van limoenen (4 a 5 limoenen)
3 theelepels limoen rasp
275 gram digestive koekjes (glutenvrij van Schär)
100 gram roomboter
1 blikje gecondenseerde melk (Friesche vlag)
4 eierdooiers

Bereidingswijze
1. Maak de koekjes fijn in een (droge) blender of voedselvernietiger.
2. Laat de roomboter op het kleinste vuur langzaam smelten.
3. Doe de koek kruimels door de boter zodra deze gesmolten is.
4. Nadat dit mengsel goed is gemengd schep je dit in de met bakpapier beklede springvorm.
5. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem goed plat tegen de bodem en zet in de koelkast
6. Verwarm de oven voor op 165 graden (heteluchtoven).
7. Pers de limoenen uit en rasp de limoenen.
8. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Van de overgebleven eiwitten kun je bijvoorbeeld weer heerlijke kokosmakronen maken.
9. Klop de dooiers voor ongeveer 2,5 minuten.
10. Voeg nu de gecondenseerde melk toe en klop weer 2,5 minuten.
11. Voeg nu de helft van het limoensap toe en 1 theelepel van het limoen rasp en klopt dit 1,5 minuut.
12. Voeg als laatste het overige sap toe en 1 theelepel limoen rasp en klopt dit 1,5 minuut.
13.  Giet dit mengsel op de bodem en zorg dat het goed over de bodem verdeelt is.
14. Bak de taart in 15 minuten af in de oven
15. Als de taart is afgekoeld moet hij nog even in de koelkast om verder op te stijven.

Het resultaat van de taart presenteerde en serveerde ik tijdens een groot diner bij ons thuis ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van M. Iets wat gespannen keek ik toe hoe de gasten een hap namen, waarna M. de verlossende woorden sprak: ”Schat, deze taart verdient zeker ook een award”

pictures4

Tags: , , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

5 reacties

  • Reageer Manon 17.09.2016

    Ik ken deze taart eigenlijk alleen van naam, maar ben nu wel erg benieuwd!

    • Reageer Stacey 17.09.2016

      Het is echt een aanrader als je een keertje iets nieuws wilt proberen en zoals je ziet is het niet erg lastig.

  • Reageer Charelle 17.09.2016

    Oh wow deze taart klinkt heerlijk én ziet er mega jummie uit! Ben nooit op Key West geweest maar ik ga dat zeker op mijn Amerika-lijstje zetten! ^^

    • Reageer Stacey 17.09.2016

      Als je ooit in de buurt bent is het echt een aanrader, de Keys zijn echt prachtig, tropisch gewoon!

  • Reageer Rowan 14.10.2016

    Wat een mooi taartje, lijkt mij ook nog eens ontzettend lekker! Verliefd op dit taartje!

  • Laat een reactie achter