Legally-Food: Een pizza van bloemkool

24.09.2016

Bloemkool pizza

Een pizza met een bodem van bloemkool. Je zult het wellicht niet geloven, maar het is echt heel erg lekker. Zo lekker zelfs dat ik inmiddels al voor de tweede keer in 3 weken dit recept heb gemaakt. Maar wees nu eerlijk, wie wil dat nu niet, genieten van een pizza die verantwoord is? Vandaag dan ook het recept voor bloemkool pizza. 

Toen ik een jaar of 2 geleden voor het eerst van een bloemkool pizza hoorde dacht ik dat die persoon gek geworden was. Tegenwoordig willen we van alles een super gezonde variant maken, mogen we dan echt nergens meer echt van genieten? Toch zwichtte ik onlangs toen ik na de vakantie zin had in pizza. Het idee van een naar karton smakende glutenvrije pizza deed mij uiteindelijk toch bewegen tot het maken van een bloemkool pizza. Nu ik er al 2 heb gemaakt in 3 weken tijd, heb ik dus zeker geen spijt van het proberen van dit recept, dat ik vandaag dan ook graag met jullie deel.

Bloemkool pizza
Benodigdheden:

1 (grote) bloemkool
2 tl Italiaanse kruiden
1 hand geraspte kaas
1 ei
3 theelepels meel (boekweit/spelt/amandel/tarwe etc)
Zout en peper

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Zet een pan met een klein laagje water op en breng dit aan de kook.
3. Doe de bloemkool in de keukenmachine of blender en maal de bloemkool helemaal fijn. De bloemkool is klaar als de textuur te vergelijken is met die van rijst.
4. Voeg de fijne bloemkool in het kokende water van de pan en kook dit 5 minuten.
5. Giet de bloemkool af en laat uitlekken
6. Spoel de bloemkool af met koud water
7. Doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp al het vocht uit de theedoek. Het is even een klusje, maar als de bloemkool te nat is krijg je geen lekkere knapperige bodem.
8. Mix de bloemkool met het ei, het meel, de kruiden en de kaas.
9. Maak een bal van het deeg en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat.
10. Bak de bodem af in 45 minuten op 180 graden
11. Na 45 minuten kun je, je pizza beleggen met alles wat je lekker vindt.
12. Na het beleggen, bak de pizza nog 8 minuten af in de oven.

SMULLEN!

Tags: , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Hoofdgerechten, Legally-Food, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Roos 24.09.2016

    Ik zie dit ook vaak voorbij komen, maar had dezelfde bedenkingen. Misschien toch maar eens proberen !

  • Laat een reactie achter