Legally-Me: My weekly diary #32

05.09.2016

My weekly diary-001
De tijd vliegt voorbij, onze heerlijke reis is al weer 3 weken geleden! Gelukkig heb ik hele leuke weken gehad tot op heden en dat was afgelopen week zeker niet anders. Van een lange duurloop tot foodnight in de Javastraat, filmopnames, een diploma uitreiking tot een ijsje bij mijn favoriete ijssalon. Zoals gebruikelijk vertel ik op maandag alles over de afgelopen week in My weekly diary. My weekly diary1
Maandag
Mijn vrije dag was door mijn drukke weekend in Londen een stukje minder relaxed dan ik normaliter zou hopen. Er moest zo vlak na de vakantie een hoop gebeuren aan de blog, maar ook aan het huis, de was en ik had ook nog een afspraak buiten de deur die een paar uurtjes zou duren. Voor de blog krijg ik veel mailtjes die ik altijd graag zo spoedig mogelijk wil beantwoorden en ik probeerde ook zoveel mogelijk artikelen te schrijven zodat ik dat niet nog eens na mijn werk zou hoeven doen. De blog vibe waarin ik voor de vakantie zat is nog niet terug helaas. Ik heb heel veel inspiratie maar tijd te kort om met al die inspiratie aan de slag te gaan. Goed, hoe dan ook al met al een drukke dag die ik uiteraard begon met een bakje havermout, geheel tegen gebruik in zonder figuurtje. Tezamen met de nodige kopjes koffie en een groen sapje vloog de tijd voorbij en voor ik het wist had ik al weer afgesproken met M bij de supermarkt. We maken een heerlijke pasta en ploffen dan lekker samen op de bank waar ik nog even wat dingen voor de blog doe.
My weekly diary2
Dinsdag
Een werkdag begint uiteraard met een bakje havermout en een foto van mijn outfit. Het viel mijzelf op dat ik de afgelopen weken nog geen 1 keer een broek heb gedragen, maar telkens is het ook dergelijk lekker weer dat ik telkens toch dat jurkje verkies boven een broek. Na de hele dag gewerkt te hebben ga ik naar huis waar ik de kat al snel tegen kom die heel duidelijk behoefte heeft aan knuffels en liefde dus geef ik daar maar weer eens aan toe, het is ook zo’n schatje. Samen met M. haal ik de boodschappen en dan gaan we na het eten een rondje lopen richting onze favoriete ijssalon in Overveen. Mocht je ooit eens in de buurt zijn, deze ijssalon is de nummer 2 van Nederland en dus zeker de moeilijk waard om eens te bezoeken! Als we thuis komen kijken we een aflevering van Suits en is het al weer tijd om in bed te kruipen.
My weekly diary3
Woensdag
Na mijn ontbijt stap ik in de auto richting mijn werk. Vandaag staat er in de ochtend een bijeenkomst op de planning voor nieuwe medewerkers. Tijdens de bijeenkomst leren we meer over het onderwijs, de school en werkvormen die we kunnen gebruiken tijdens onze lessen. Tijdens een van deze oefeningen moeten we een lego poppetje in elkaar zetten. Volgens mij heb ik dat vroeger nooit gedaan en bij het gebrek aan een broertje heb ik uberhaubt nooit echt met lego gespeeld vroeger. Na de dag werken meet ik met M. bij de supermarkt waar we bijna gelijk aankomen. Na het eten, we bakken pannenkoeken, gaat M. trainen en ik hardlopen. Ik heb mezelf een rondje van 5 kilometer ten doel gesteld, maar tijdens het lopen gaat het zo lekker dat ik al snel op de 8 kilometer zit. Wellicht herkenbaar voor anderen, maar als ik eenmaal 8 kilometer heb gelopen en me nog fris voel, dan wil ik ie 10 kilometer ook aantikken!
Pictures
Donderdag
Vandaag staat er een lange dag op het programma. Vorig jaar was het heel gebruikelijk om vroeg de deur uit te gaan, maar nu ik zo veel dichterbij werk is om 07:20 de deur uit gaan even wennen. Om 08:30 zit een collegezaal vol met 400 nieuwe studenten die allemaal vandaag voor het eerst aan de slag gaan met hun nieuwe opleiding. Een spannende dag voor hen en voor ons de eerste kennismaking met onze nieuwe studenten. Na het plenaire gedeelte in de collegezaal gaan alle klassen naar een lokaal waar ze kennismaken met hun mentor. Hoewel ik geen eigen mentorklas heb vind ik het leuk om mee te lopen met een collega en dus doen we wat kennismakingsactiviteiten met de klas en voor we het weten moeten we ze al weer naar de taaltoets brengen. Wij gaan lunchen en dan is het al weer tijd om ons voor te gaan bereiden op de diploma uitreiking die in de avond op de planning staat. Door mijn manager ben ik gevraagd de uitreiking te filmen en dus loop ik vanaf 15:00 uur met 2 camera’s rond. Stiekem vind ik het best wel tof om bij de uitreiking te mogen zijn, meer dan 4 jaar nadat ik hem zelf op dat podium in ontvangst heb mogen nemen. Na de uitreiking is er een borrel en tegen een uurtje of half 9 zet ik koers naar huis. M. is zo lief geweest om boodschapjes voor me te halen en na een kopje soep en een boterham kruip ik nog even tegen hem aan op de bank voor we gaan slapen.
My weekly diary4
Vrijdag
Vandaag ga ik met de trein naar mijn werk. Het is mijn bedoeling om na het werk bij SLA te gaan eten in Haarlem die afgelopen week geopend is en dus leek me de trein dit keer handiger. Na mij ontbijt stap ik dus op de fiets en ga ik naar het station alwaar ik de trein naar Leiden pak. Op mijn werk staan filmopnames gepland. Nee geen fancy opnames voor een film of serie, maar voor een kennisclip over het onderwerp jurisprudentie. Het is de bedoeling dat de leerlingen straks online filmpjes over een bepaald onderwerp terug kunnen kijken dat daarin nader wordt uitgelegd. Na de opnames bereid ik nog wat lessen voor en dan is het al weer tijd om weekend te vieren. Het slechte slapen in Londen en toch wel een beetje de spanning van een nieuwe baan de afgelopen weken, hakt er in en ik ben blij als ik thuis ben. Eten buiten de deur of afhalen zie ik niet zitten dus ik eet gewoon iets wat nog in de vriezer ligt waarna ik in bed plof. Al om 19:30 lig ik in bed, met mijn laptop welliswaar om nog wat dingen te doen. M. is een avond weg dus ik maak er een rustige avond van.
My weekly diary5
Zaterdag
Na heerlijk te hebben uitgeslapen samen, gaan we naar beneden voor het ontbijt. Zoals je wellicht inmiddels weet hebben we echt gebruik om op zaterdag ochtend samen uitgebreid te ontbijten met een sapje, een eitje en onder het genot van een serie. Als we hebben ontbeten gaan we richting de Leenbakker. We hebben er in maart een super leuke vuurkorf gekocht, maar na een keer gebruiken was hij helemaal niet meer zo leuk en werd hij gruwelijk lelijk…. De klacht die ik er in juni over indiende leverde op dat we ons geld terug kregen, het blijkt namelijk dat er fout in de laklaag zit waardoor ze dit allemaal hebben. Enerzijds een goede oplossing, maar ik baal wel want ik vond hem zo mooi….. Goed, van de Leenbakker naar het tuincentrum, lekker burgerlijk, om te kijken voor boompjes. We vinden dat we momenteel wel erg veel inkijk hebben in de woonkamer. Sterker nog, mensen staan gewoon voor ons huis stil om naar binnen te kijken. Om die reden willen we graag wat boompjes in de voortuin om de inkijk wat te verminderen. Helaas vinden we niet de boompjes die we zoeken, maar gelukkig hebben we er ook geen haast mee. Na het tuincentrum kleed ik me om en maak ik me ready om naar Amsterdam te gaan waar ik met vriendinnetje Zowy heb afgesproken. In de Javastraat is een foodnight. We beginnen met een heerlijke warme kokosbal en eten daarna een bakje met pad thai, heerlijk!
My weekly diary6
Zondag
M. zijn voetbal seizoen is weer begonnen en dus zijn we al redelijk vroeg uit de veren, ik vind het namelijk wel zo gezellig om samen te ontbijten. Als hij gaat voetballen laat ik mijn eten nog even zakken en maak me dan ready om te gaan hardlopen. Er staat een duurloop op de planning en om heel eerlijk te zijn heb ik er totaal geen zin in…. Soms moet je zin maken en dus ga ik toch de deur uit en ga ik op pad. Het is maar goed dat ik M. mijn komst naar zijn voetbal heb aangekondigd, anders zou ik namelijk halverwege de straat al terug zijn gegaan. Na even bij het voetbal te hebben gekeken ben ik weer terug gaan lopen, nam ik de verkeerde afslag en werd de 15 kilometer, 16,8 kilometer. Hoewel het lopen met hangen en wurgen ging was ik eenmaal thuis toch wel heel blij en trots dat ik het had gedaan. Omdat ik tamelijk kapot was en het weer nu ook niet zo geweldig was maakten we er voor de rest van de dag een hele, maar dan ook echt hele rustige dag van op de bank met een serie. We keken de serie The Night Of, het kreeg goede recensies waardoor we zijn gaan kijken, maar wat een draak van een serie is dat zeg. Ik ben blij dat we er door heen zijn, maar een aanrader is het dus niet.

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Amanda 05.09.2016

  Wat een heerlijk weekje heb je weer gehad!

 • Reageer Aurelie 05.09.2016

  Fijn dat jouw nieuwe job jou zo goed bevalt! Vind het trouwens leuk dat je steeds een foto van jouw outfit erbij post, jij hebt zo’n mooie kledingstijl :)! Fijne week!

 • Reageer Joëlle 06.09.2016

  Wat een leuke jurkjes draag je toch altijd! En fijn dat je nieuwe baan zo goed bevalt! Het viel me net overigens toevallig op dat in je sidebar nog staat dat je als jurist werkt, mocht je dat willen veranderen. Fijne week!

  • Reageer Stacey 06.09.2016

   Dank je wel Joëlle voor je leuke reactie! Ik werk nog steeds als jurist dus ik zie geen reden dat te moeten veranderen, maar bedankt voor de oplettendheid.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.