Legally-Me: My weekly diary #33

12.09.2016

My weekly diary

Afgelopen week stond in het teken van events, de eerste echte lessen, een groot diner en dus veel om mee bezig te zijn. In deze My weekly diary kijk ik weer terug op dit drukke weekje waarin zo veel leuks plaats vond. Lees snel mee met mijn week in my weekly diary. 

my-weekly-diary7

Maandag
Mijn vrije dag en helaas is het niet het geweldige weer waar ik op had gehoopt. Gelukkig heb ik genoeg om handen om me de hele dag te vermaken en dus sta ik ook op tijd op en ben ik de eerste uren van de dag druk bezig met het schrijven van artikelen voor Legally. Nu ik ben begonnen met mijn nieuwe baan merk ik namelijk dat ik hier in de avonden vrijwel geen tijd en energie meer voor heb. Super fijn dus dat ik dat op maandag allemaal kan doen. Tussen het schrijven door rij ik nog naar Hillegom om een beeldscherm op te halen voor mijn computer. Mijn huidige beeldscherm is kapot en ik heb via marktplaats een leuke nieuwe gevonden. Helaas blijkt het scherm niet te werken als ik daar aan kom…. Nog een geluk dat ik er daar achter kom, maar wel zonde van de tijd en benzine en een scherm heb ik dus nog niet. Anyway, na de laatste dingen aan Legally te hebben gedaan, ga ik naar Haarlem. Hoewel ik het idee heb dat de hele Pokemon rage een beetje over is vind ik het stiekem nog wel leuk om dit soort dingen juist te voet te doen, om een paar Pokemons te kunnen vangen. Ik loop dus naar de stad, vang een paar Pokemon en ga dan naar de Specsavers. Ik wil al een tijdje een goede zonnebril op sterkte voor in de auto maar ik stel het al maanden uit. Nu heb ik tijd en zin, zover je zin kunt hebben in zoiets, en dus doe ik het nu maar. In de winkel blijkt dat het net zo duur is om 2 brillen te kopen, dus zoek ik ook een gewone bril uit en 1,5 uur later sta ik weer buiten. Terug vang ik weer wat Pokemons en dan meet ik met M. bij de AH om boodschapjes te doen. We maken pasta pesto en klooien daarna lekker wat in huis waarna we op de bank ploffen.

My weekly diary
Dinsdag
Vandaag is de dag dat mijn eerste lessen plaatsvinden en in plaats van spannend vind ik dat vooral heel erg leuk. Ik hijs me voor de gelegenheid maar eens in een jurkje dat ik niet zo vaak aan doe (ik vind hem al snel te netjes) en ga na het ontbijt op weg naar Leiden. Best gek om je te bedenken dat ik 8 jaar geleden in de klas zat waar ik nu juist voor de klas sta. Ik weet nog zo goed hoe ik me toen voelde en wat ik toen van de vakken vond! De eerste lessen gaan super goed ondanks het feit dat het natuurlijk heerlijk weer is en de laatste les tot 16:30 duurt, super fijn! Ik rij uit mijn werk snel naar de AH om iets makkelijks te halen zodat ik op tijd klaar ben voor een afspraak met een vriendinnetje. Uiteindelijk kan ik toch lekker rustig aan doen omdat de afspraak niet door gaat, dus kan ik heel rustig genieten van mijn burger met zoete aardappel frietjes en broccoli. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik geen idee meer heb wat ik de rest van de avond heb gedaan, maar dat zal betekenen dat het niet al te spannend was ;).
mwd-12
Woensdag
Vandaag begin ik mijn dag eens wat anders dan anders. Ik sta op en ga hardlopen terwijl de zon opkomt. Het wordt uiteindelijk een rondje van bijna 6 kilometer en hoewel ik geen echte ochtendrenner ben gaat het best prima. Qua temperatuur is het trouwens wel een aanrader om in de ochtend te lopen! Na het hardlopen spring ik onder de douche en maak ik me ready om te gaan werken. Er staat vandaag een lange dag op de planning want mijn laatste les duurt tot 18:30, maar gelukkig kan ik daarom ook wat later beginnen. Wederom gaan mijn lessen weer heerlijk. Het is grappig om wel echt een duidelijk verschil te merken tussen de MBO leerlingen in het algemeen en de HBO leerlingen in het algemeen, maar beide vind ik erg leuk om te doen! Na mijn lessen rij ik naar huis en doe ik boodschapjes. Het is inmiddels al 19:30 en ik vind het daarom best prima om op de bank te ploffen met mijn bord op schoot lekker voor de tv.
mwd-13
Donderdag
Omdat vandaag mijn eerste les juist al om 08:30 begint gaat vandaag mijn wekker extra vroeg. Om 07:30 spring ik in de auto naar mijn werk en om 08:30 mag ik weer acte de presence geven voor een klas. Het is leuk om te zien dat de studenten heel erg leergierig zijn en heel graag willen weten hoe ze met de wettenbundels aan de slag moeten gaan. Na de les loop ik direct door om een kennisclip op te nemen met een collega en daarna kan ik direct door naar een vergadering. Tussendoor heb ik nog even tijd om te lunchen en daarna kan ik door naar mijn tweede les. Na nog wat voorbereidingen voor vrijdag stap ik in de auto en zet ik koers naar Amsterdam. Vandaag vindt in Amsterdam het Asics event plaats in de winkel van Run2Day. Na de transformatie van jurkje met pumps naar hardloper kan het feest beginnen en lopen we via het Vondelpark 3 km naar een locatie in het centrum. We blijken jumping fitness te gaan doen, oftewel springen op een trampoline. Nu klinkt het misschien wat suf, maar het was echt giga leuk en super intensief! Na de les moeten we ook weer terug en zo tik ik naast de workout ook nog eens de 5,88 km aan. Als ik thuis kom vind ik dan ook dat ik wel een paar chipjes heb verdiend en kruip dan snel in bed.

Meer over donderdag lees je morgen in de PLOG van deze dag. 
mwd-14
Vrijdag
Ik snap soms echt niet waar de dagen blijven, sommige weken gaan zo snel! Het is al weer vrijdag. Na het ontbijt zet ik weer koers naar mijn werk en ga ik direct aan de slag. Tsja wat kan ik er verder weer over vertellen dan dat de lessen super goed gaan, geen idee. Na werk is het nog heerlijk weer en kruip ik dus even op de bank in de tuin om te genieten van de laatste zonnestraaltjes. Helaas verdwijnt de zon rond kwart voor 6 al weer en zet ik dus maar koers naar de supermarkt. Samen met M. doe ik inkopen voor die avond en voor zaterdag. Morgen vieren we voor zijn familie namelijk zijn verjaardag en moeten we voor 10 mensen koken. Na het eten is het dus ook nog geen tijd om te relaxen maar moet ik aan de slag met de taarten. Nou ja moeten… Ik vind bakken heel leuk en ik wil zelf natuurlijk ook graag een stukje dus dan is het ook geen optie om taart te kopen. Omdat 10 personen te veel mensen zijn voor een cheesecake besluit ik er 2 te bakken, een 5 laagse cheesecake en een key west lime pie. Die laatste is een experiment maar het beslag smaakte erg hoopvol voor ik hem on de oven zette.
Om 22:00 uur ben ik klaar en plof ik op de bank, ik ben er klaar mee en kapot!
My weekly diary
Zaterdag
Vandaag staat het VSM fit event op de planning en daar verheug ik me al weken op. Hoewel het betekent dat mijn wekker vroeger gaat dan op menige andere zaterdag, sta ik vrolijk op en vind ik het niet erg om dit keer alleen te moeten ontbijten op de zaterdag. Waar je bij de meeste events gewoon alleen komt en ter plekken vaak wat bekende ziet, mocht ik vandaag een plus 1 mee nemen. De keuze was niet moeilijk en ik besloot Yvette mee te nemen en samen met haar naar het event te gaan. Als we op het terrein aankomen zijn we direct verrast en onder de indruk van de aankleding van het terrein. Het ziet er prachtig uit en voor we het weten worden we ook nog eens gigantisch verwend met een prachtig setje met kleding. Na een welkoms praatje van DE Evy, de Evy die fier op u is en mij en menig ander aan het hardlopen heeft gekregen, gaan we van start. We beginnen met een intervaltraining, gaan daarna door met een bootcamp en sluiten af met een ijsbad en jacuzzi. Kortom het is een super leuke en actieve dag! Maar dat is nog niet alles, we sluiten namelijk af met een heerlijke lunch. Na het super leuke event is het toch weer tijd om terug naar huis te gaan al had ik nog wel uren kunnen kletsen met Yvette, haha.
Thuis staat er echter een diner te wachten dat moet worden voorbereid. M. wordt dinsdag 30 en dat moet natuurlijk alvast een beetje gevierd worden. Omdat we het ons toch redelijk makkelijk wilde maken hebben we gekozen voor het maken van Vietnamese Springrolls. Dat is even wat voorbereidingstijd maar tijdens het diner is iedereen lekker zelf bezig en maakt iedereen het zo, zoals ze het zelf het lekkerste vinden. Als ik de tafel heb gedekt en alles is voorbereid komen alle 8 gasten aan. Na wat gedronken te hebben in de tuin nemen we plaats aan tafel en zijn we lekker een paar uur aan het tafelen, super gezellig! Het spannendste vond ik toch wel of de key west lime pie gelukt was, maar al snel hoorde ik iedereen super enthousiast reageren en stiekem vond ik dat zelf ook wel.
Meer over afgelopen zaterdag lees je komende week in de PLOG over deze dag. 
pictures3
Zondag
Na een nacht een beetje onrustig te hebben geslapen worden we beiden vermoeider wakker dan dat we gingen slapen hahaha. Zelf ga ik niet hardlopen maar M. moet nog voetballen, de arme schat. Na het ontbijt gaat hij naar het veld en maak ik foto’s van de taart, het recept moet immers binnenkort op de blog! Omdat ik spierpijn heb van de bootcamp besluit ik dat helemaal stil blijven zitten niet verstandig is en ga ik wandelen. Ik wandel lekker door het mooie Haarlem en koop voor mijn schoonmoeder nog iets bij de Dille en Kamille. Als ik thuis kom spitten we samen de kookboeken door en besluiten we soto soep te gaan maken en doen we direct inkopen. Eenmaal weer terug ploffen we samen op de bank en raap ik alles bij elkaar om deze blog te gaan maken.

Eerlijkheid gebiedt me namelijk te zeggen dat ik er weinig zin in heb en dat de zin de laatste weken om te bloggen sowieso ver te zoeken is. Begrijp me niet verkeerd, ik vind bloggen heel erg leuk, misschien wel geweldig, maar vooral als ik het idee heb dat mensen enthousiast zijn over artikelen. Zodra ik dat kwijt ben, wordt het steeds lastiger om naast een drukke baan en privé leven het op te brengen om nog eens een minimaal 12 uur in de week in de blog te steken. Vorig jaar had ik een beetje het zelfde probleem. Natuurlijk zijn er soms reacties en zie ik aan mijn bezoekersaantallen dat ze goed worden gelezen. De afgelopen dagen wordt ik er een beetje verdrietig van en ik hoop gewoon dat plezier en de energie weer snel terug te vinden.

Tags:
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Femke 12.09.2016

  Ahhhh dat van het plezier dat snap ik wel hoor! Ik heb sinds april een andere baan, waar ik voorheen fulltime in vier dagen werkte doe ik dat nu gewoon in 5 dagen. Als ik dan hard werk en soms mijn bezoekersaantallen toch wat zie dalen of iets minder reacties heb kan ik daar ook een beetje van balen. Ik heb jouw blog gisterenavond pas ontdekt en ik vind het heerlijk om je artikelen te lezen :-).

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Hi Femke, welkom op Legally-Brunette, wat leuk dat je gelijk zo een lief berichtje plaatst! Het doet me ‘goed’ om jouw ervaring te horen. Ik ga snel jouw blog ook even bekijken. 🙂

 • Reageer Mar 12.09.2016

  Ik vind je blog weer leuk!
  Elke morgen lees ik ze en je bent inspirerend voor mij! Ik word er vaak blij van, dankjewel stacey!

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Hartelijk dank voor je lieve reactie Mar, wat lief dat je zegt dat je er blij van wordt.

 • Reageer Yamina 12.09.2016

  Ik ben nog steeds een trouwe bezoeker hoor!
  Maar ik kan het me heel goed voorstellen dat je weinig zin hebt in bloggen als je al een drukke baan hebt, en natuurlijk een prive leven!

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Yamina, jij bent al jaren een hele, hele trouwe bezoeker, wat leuk! Hartelijk dank voor je lieve en begripvolle reactie!

 • Reageer Rosemarijn 12.09.2016

  Ik vind je artikelen echt super leuk!! Hopelijk blijf je lekker bloggen, maar doe wat goed voelt 🙂 Ik bezoek elke dag je site in ieder geval hihi. Misschien kom ik je wel een keer tegen op HS Leiden maar dan weet ik niet of ik hallo durf te zeggen hoor haha! Klinkt als een leuke week en ik kijk uit naar de plogs.

  Liefs!

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Hi Rosemarijn, hartelijk dank voor je lieve reactie! En als je me ziet op hogeschool zeg dan zeker even hoi, of we drinken een keer een kop koffie, dat vind ik alleen maar super leuk! Werk je er ook of doe je een opleiding? Anyway, dank voor je lieve reactie! 🙂

 • Reageer Eva 12.09.2016

  Je postst zijn juist heel leuk, lees ze altijd via Bloglovin! Ook bieden je werkoutfits mij altijd veel inspiratie 🙂

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Wat leuk om te horen Eva, dank je wel voor je lieve reactie!

 • Reageer Yvet 12.09.2016

  Stac, lekker blijven bloggen hoor. Ik lees jouw blogs en plogs heel graag, maar in de haast plaats ik meestal geen reactie *oeps*.
  By the way: ook bij mij was er zondag sprake van spierpijn en ook ik wijt het aan de bootcamp/circuittraining… Maar het was zooooo leuk!! Ik was echt mega blij dat ik jouw +1 mocht zijn, nogmaals 1.000 maal dank!

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Aaah dank je wel lieve Yvette, ik vond het super, echt super leuk, dat je mee wilde. Je bent een schat!

 • Reageer Meike 12.09.2016

  Gaaf zeg, die events! fijn dat de lemon pie in de smaak viel, ben benieuwd naar het recept!
  Balen dat je erg verdrietig van wordt, want ik lees met plezier je weekly diary en de plogs zijn ook erg leuk! Hopelijk kun je gauw het plezier weer vinden in het bloggen, want je doet het heel leuk!

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Dank je wel voor je lieve reactie Meike! Het recept voor de taart komt zaterdag a.s. online dus mocht je er mee aan de slag willen kan dat dit weekend :).

 • Reageer Chantal 12.09.2016

  Het is denk ik een wisselwerking, Stacey. Het straalt er best vanaf dat je weinig zin hebt de laatste tijd, ik weet niet hoe het komt. Je plaatst ook minder artikelen, en daardoor merk ik ook aan mezelf dat ik minder kom kijken. Ik denk dat er voor een blog geldt : wat je erin steekt, krijg je terug. En nu is dat weinig, omdat je zelf ook aangeeft weinig zin/energie te hebben om iets aan je blog te doen. En nu lees ik ook weer dat er 2 plogs komen van dagen waar je al wat over verteld hebt, tja, dat is dan ook niet echt meer iets om naaruit te zien. Je weekly diaries wel, die zijn nog altijd favoriet. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Dank je wel voor je reactie Chantal! Het blijft lastig om naast een baan iedere dag een artikel online te zetten dus vandaar dat ik in mei al terug ben gegaan naar 4 a 5 artikelen in de week, dat heeft niet zo zeer met zin te maken maar is vooral om het haalbaar te houden. Maar ik snap heel goed wat je bedoelt met de plogs, dat is ook niet slim en ik baal daar ook van, maar helaas was het niet haalbaar om de artikelen eerder te schrijven.

   Nogmaals heel erg bedankt en laat me zeker weten wat je, naast de diary’s leuk vindt om te lezen!

 • Reageer Lindsay 12.09.2016

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik vind je blog echt fantastisch!! En ik ben dol op je weekly diary, ontzettend leuk om te zien wat jij iedere week weer doet. Evenals als je recepten, ik probeer ze allemaal!

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Wat super lief en leuk om te lezen Lindsay! Dit soort berichtjes geven me echt weer energie om door te gaan, dank je wel 🙂

 • Reageer Nicky 12.09.2016

  Benieuwd naar je key west lime taart recept, hij ziet er in ieder geval super uit!

  • Reageer Stacey 12.09.2016

   Het recept komt zaterdag online Nicky!

 • Reageer Elise 12.09.2016

  Stacey, wat vervelend om te lezen dat je de laatste weken het plezier in het bloggen bent verloren. Hoop dat je het gauw weer terug vindt, want lees je blogs erg graag! Liefs

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.